Suomalainen lukupiiri discussion

26 views
Helmet 2018 > Syys-joulukuun viikkokertaus, viikot 35-43 ja 44-52

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Nov 28, 2018 04:59AM) (new)

Tytti | 2539 comments Ajanjakso 27.8.-28.10. ja 29.10.-30.12.2018.
(Yyh, kuinka ikävältä tuntuikin kirjoittaa "lokakuu".)


message 2: by Noora (new)

Noora | 884 comments Ensimmäinen haastekirja saatu syyskuulle valmiiksi. Tilanne nyt 40/50. Ihan hyvä tilanne, mutta kymmenen kirjaa jotka pitäisi lukea muiden haastekirjojen lisäksi, on aika paljon. Haasteessa periaatteessa edellä olen edelleen. Saattaa silti olla että joudun jättämään joitain lukupiirin kirjoja lukematta, jotta tämä haaste tulee valmiiksi.

Sain luetuksi itselle ostamani Antti Tapani, muutamassa päivässä, vaikka tein pitkiä työpäiviä ja iltaisin olen vain kaatunut sänkyyn. Se oli ihan kiva välipala. Minulla oli kirjalle itseasiassa kaksikin sijoituspaikkaa vielä. Toinen taiteilijan elämänkerta ja vuonna 2018 julkaistu kirja. Päädyin valitsemaan tuon 2018 julkaistun kirjan, koska itsellä ei ole tiedossa mitään kirjaa, joka olisi julkaistu 2018 vuonna, jonka haluaisin ehdottomasti lukea vielä tämän vuoden puolella. Tämä kirja toki saattaa vielä vaihtaa paikkaa.


message 3: by Lumissa (last edited Oct 16, 2018 11:23PM) (new)

Lumissa | 818 comments Kas, olenko oikeasti unohtanut käydä tänne kirjoittelemassa haasteen etenemisestä syyskuussa? Noh, tämä haaste ainakin on hyvässä vauhdissa menossa, olen aikataulua tällä hetkellä jopa pari kirjaa edellä. Johtunee myös siitä, että vuoden edetessä kohti loppua tulkinta eri kohtien mahdollisesta sisällöstä on käynyt yhä väljemmäksi...

Meinasi aluksi huolestua, että lukupiirikirja Zoo City: Eläinten valtakunta ei mahtuisi haasteeseen ollenkaan, mutta kirjan nimessähän olikin paikka (4). Ongelma ratkaistu.

Myös oma hylly -haasteen Oraakkelin kirja vaikutti huolestuttavasti siltä, että ei uppoaisi mihinkään muuhun haastelistaan, mutta onneksi kirjassa luettiin sitten kuitenkin fiktiivistä bestselleriä (16) niin hartaudella, että helposti meni tähän.

En kerta kaikkiaan löytänyt mitään tiukan seulani läpäisevää teosta kirjaksi, jonka päähenkilö haluaisin olla (48), joten päädyin muutaman muun tapaan sijoittamaa tähän Elmon. En tiedä, olisinko nyt oikeasti halunnut olla kirjan päähenkilö, mutta ainakin Elmon elämässä oli paljon elementtejä, jotka olisi ollut hauska kokea.

Sain Romeon ja Julian lahjaksi ystävältä, joten ystävän tai perheenjäsenen valitsema kirja (10) kuittaantui sillä. Tähän kohtaan olisi yllättäen ollut muutama muukin tarjokas, mutta niillekin näyttäisi löytyvän yllättävän hyvin paikka, joten tämä on hyvä näin.

Olen salaa vähän heikkona nuortenkirjoihin, ja kun huomasin että Hölmö nuori sydän oli ilmestynyt, niin pitihän se heti laittaa varaukseen. Lajityyppinsä ihan kelvollinen edustaja, ja uutuutena täytti hyvin kohdan 2018 julkaistusta kirjasta (49).

Olin ihan varma, että herätelainana kirjaston bestseller-hyllystä mukaan lähtenyt Yyteet ei mahtuisi haasteessa mihinkään. Pientä luovuutta pitikin kyllä käyttää, mutta ehkä työelämän raadollisuudeen voi laajalla tulkinnalla käsittää yhteiskunnalliseksi epäkohdaksi (17)? Ainakin raadollisuudesta väistämättä seuraava työttömyys on ihan kelpo epäkohta.

Myös Viimeisen loman sijoittaminen haasteeseen vaati pientä luovuutta, mutta päätin kirjassa olevan riittävästi viittauksia populaarikulttuuriin (22), jotta haastekohdan ehdot täyttyvät. Tähän kohtaan olisi kyllä ollut niin paljon parempiakin tarjokkaita, mutta loppuvuotta elettäessä priorisointia on pakko vähän tehdä.

Sain myös luettua viimein lukupiirikirjan Historian kauneus, joka nyt meni sitten balttilaisen kirjailijan kirjoittamaksi kirjaksi (8), kuten monella muullakin.

Vielä yhdeksän kohtaa jäljellä tätä haastetta, suurimpaan osaan onneksi jo katsottuna sopiva kirjakin. Nyt kun vielä jaksaisi lukea ne kaikki!


message 4: by Minna (new)

Minna | 21 comments Minulla on haaste lähes täynnä! Enpä olisi uskonut aloittaessani, että olisin valmis jo etuajassa. Taiteilijaelämäkerraksi valikoitui David Suchetin Poirot ja minä, joka ei ole ihan perinteinen elämäkerta, mutta sisältää mielestäni tarpeeksi muutakin tietoa näyttelijän elämästä kuin pelkät Christie-filmatisoinnit. Epämukavuusalueen kirja tuotti hieman päänvaivaa, mutta löysin Lorna Byrnen Toivon viesti enkeleiltä, jota en tosiaan olisi muuten lukenut. Onneksi oli lyhyt kirjanen. Ville Kivimäen Murtuneet mielet luin palkittuna tietokirjana, ja jäljellä on vielä ensimmäiseen maailmansotaan liittyvä kirja, johon aion lukea Pierre Lemaitren Näkemiin taivaassa, jossa eletään tuota aikakautta. Sitten onkin haaste valmis, ja saa taas lukea mitä haluaa :).


message 5: by Noora (new)

Noora | 884 comments Mullakin on unohtunut tänne kertoa, että haaste on edennyt. Vaikkakin hitaasti. Tilanne on nyt 42 luettua kirjaa.

Viimepäivityksen jälkeen olen lukenut Camilla Läckberg: Noita. Laitoin sen kohtaan 18. kirja kertoo elokuvan tekemisestä. Aika vähän siitä kerrotaan, mutta minulle ihan riittävästi.

Toinen kirja minkä sain juuri luettua oli Sinikka Nopola: Topatut alamaiset. Tämä oli kohta 41. Valitsin kirjan sattumanvaraisesti. Kävelin kirjaston palautushyllyllylle ja pyysin kavereilta numeron facebookissa. Onneksi valikoitui tällainen kevyt, ohut ja nopealukuinen kirja. Ihan hauska välipala.


message 6: by Peony (new)

Peony (peony79) | 728 comments Mullakin on nyt haasteeseen merkitty 40 kirjaa, mutta yhden noista taidan vaihtaa vielä. Luin elokuva-kohtaa varten Flavia de Luce-kirjan Filminauha kohtalon käsissä, mutta en tiedä miten tuon tulkitsen..kun kirjassa ei päästy oikeasti filmaamaan. Elokuvaryhmä saapui ja vain tarvikkeita kannettiin paikalle ja joku harjoitteli vuorosanojaan jne. Onhan sekin osa elokuvan tekemistä, mutta ei filmattu. Jos ehdin, niin taidan paikata tuon jollain toisella kirjalla.

Haasteen aluksi mua vähän tökki semmoset kirjan ulkoiseen asuun ja nimeen liittyvät haastekohdat ..että miksi valita kirja tuommosilla perusteilla. Mutta nyt noi onkin osoittautuneet pelastukseksi - yleensä voi aina löytää loputtomasta tbr:stä jonkun sopivan kirjan. Ja juuri nämä kirjan sisältöön liittyvät haasteet on osoittautuneet sen verran hankaliksi, että on tullut luettua tosi monta "huti"-kirjaa, jotka ei sitten sovikaan haasteeseen vaikka kirjan kuvauksen perusteella näin oletti.

Hankalimmat kohdat, jotka mulla ovat jäljellä on 22. viittauksia popkulttuuriin (mulla oli tässä ensin Ready Player One, mutta vaihdoin sen kohtaan 44. kirja liittyy peliin). ja 36. runo on tärkeässä roolissa. Kaikki muut kohdat vaatii vain sen, että luen siihen valikoimani kirjan (tai jopa on vähän valinnanvaraa). 22. ja 36. kohtiin en ole vielä keksinyt mitään erityistä, jonka haluaisin lukea.


message 7: by Noora (new)

Noora | 884 comments Haaste edistyy hitaasti, koska en saa enää lukemiani tai kuuntelemiani kirjoja haasteeseen. Olen tällä hetkellä Goodreadsin laskennan mukaan vielä aikataulussa haasteessa, itse haluaisin olla jo paljon pidemmällä.

Edellisen päivityksen jälkeen olen lukenut kirjaston henkilökunnan suositteleman kirjan (50.) Gillian Flynn: Teräviä esineitä. Tykkäsin tästä paljon enemmän kuin Flynnin kirjoittamasta Kiltti tyttö kirjasta.

Khaled Hosseinin lyhen ja kamalan kauniin kirjan Meren rukous kirjan sijoitin kohtaan 13. kirjassa on vain yksi tai kaksi hahmoa. Jouduin tosin hieman laskemaan kriteereitäni tämän kohdan suhteen, koska aika loppuu kesken.

Tällä hetkellä minulla on kaksi kirjaa kesken jotka tähän haasteeseen saan, kunhan olen ne lukenut loppuun. Kaikkiin kohtiin on nyt jo kirja odottamassa kotona sitä, että ehtisin ne lukea. Kirjaan tarttuminen hieman pelottaa on vielä päättämättä. Taidan valita siihen tuon Kunnon sotamies Švejk maailmansodassa, koska se nyt on klassikko, aihepiiri ei niin innostava ja kamalan paksu. Joten sen aloittaminen "pelottaa". Meinasin lukea siihen oma kirjahyllyhaasteeseeni lisäämäni Kuvun alla, mutta olen tuon haasteen kanssa jo hieman luovuttanut tältä vuodelta. Kirjastoläjä on liian massiivinen, että ehtisin lukea omia kirjoja, jos nyt ei jokin lukupuusti iske päälle.


message 8: by Peony (new)

Peony (peony79) | 728 comments Mulla on nyt 46 kirjaa kasassa. Tapahtuuko teillä niin, että kun tästä Suomalaisen lukupiirin sivulta avaatte tuon helmet-haasteen laskurin, niin sieltä avautuu lista siihen goodreadsin tämän vuoden laskuriin? Eli siis se listaa kaikki mun lukemat kirjat ja niiden yläpuolella on "You have read 46 from 50 books" ja sen alla on kaikki kirjat, joita en ole sisällyttänyt haasteeseen. Hmm..

Jäljellä olisi vielä kohdat: 10. Ystävän/perheen jäs. valitsema, 16. Kirjassa luetaan kirjaa, 41. Valitse kirja sattumanvaraisesti ja 45. Palkittu tietokirja.

Kirjastossa on jo noudettavissa mulla vikaan kohtaan Mirkka Lappalaisen Pohjolan leijona ja sattumanvarainen kirja on arvottu jo alkuvuodesta ja se tönöttää yöpöydällä. Olen vähän suunnitellut kokeilevani kevyttä hömppä-ratkaisua kohtaan 16. (Veera Vaahteran Kevyesti kipsissä), sillä on tullut luettua aika paljon raskaampaa tavaraa tässä, niin saisi nopealukuisen hattaran tähän väliin. :D Muutenkin älytön tunku lukujonossa kun on ammattikirjallisuutta luettavana.


message 9: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 718 comments Minä muuten eilen päätin laittaa kohtaan 16. juurikin tuon Kevyesti kipsissä :)

Eilisen kirjanpitoni mukaan minulla puuttuu vielä kirjat kohtiin: 8. Balttilaisen kirjailijan kirja, 13. Yksi tai kaksi hahmoa, 20. Taiteilijaelämäkerta, 27. Sateenkaariperha tai samaa sukupuolta oleva pariskunta, 36. Runo tärkeässä roolissa, 37. Sama nimi kirjailijalla kuin perheenjäsenellä (saa vinkata kirjailijoita, joiden nimi on Niko, Ville tai Veikko... Omalla nimellä olisi kyllä yöpöydällä kirja.), 39. Maahanmuuttajan kirjoittama. Lista näyttää aika pahalta vielä, mutta kaikki odottavat jo yöpöydällä (tai BookBeatissa) ja yksi näistä on jo lukemisen alla.

Samanlainen tsekki pitäisi tehdä vielä PopSugarista.


message 10: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Veikko Huovinen nyt tulee ensinnä mieleen.

Multa puuttuu Helmet-haasteesta vielä viisi kirjaa, joista kolme mulla on tiedossa. Päänvaivaa aiheuttaa vielä kaksi kohtaa: "kirja, jossa on vain yksi tai kaksi hahmoa" ja "haluaisit olla kirjan päähenkilö". Oon pitänyt sääntönä, että sisällytän lukuhaasteisiin vain ensimmäistä kertaa lukemiani kirjoja (ellei nimenomaan käsketä lukea jotain uudelleen), mutta saatan joutua joustamaan siitä, ellen piakkoin keksi noihin jotain sopivaa.

Oon jonkin verran pyöritellyt eri haasteisiin lukemiani kirjoja kun nyt lähdin kunnianhimoisesti lukemaan täysin eri kirjat sekä tähän että Popsugariin ja vielä Seinäjoen lukuhaasteeseenkin eli yhteensä 152 kirjaa... Oon pitänyt listaa puuttuvista haastekohdista ja melkein kaikkiin mulla onkin kirjat valittuna, jos vain ehtisin vielä lukea ne (plus muut lainassa / muuten vain lukulistalla olevat opukset).


message 11: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 718 comments Mä valitsin tuoksi henkilöksi, joka haluaisin olla Ronja, ryövärintyttären. Olen lukenut sen viimeksi lapsena, joten melkein kuin olisi lukenut täysin uuden kirjan.


message 12: by Lumissa (last edited Nov 25, 2018 12:54AM) (new)

Lumissa | 818 comments Ai että, Ronja olisikin ollut täydellinen tuohon "henkilö joka haluaisit olla" -kohtaan!

Minulla etenee tämä haaste oikeastaan ihan hyvin, pari kohtaa on enää jäljellä ja suunnilleen tiedän, mitä niihin tulee. Ainoa valkkaamatta oleva on kirja, jossa opiskellaan tai käydään koulua. Tämän piti olla helppo kohta, mutta näköjään puolen metrin kirjastopinossani ei todellakaan käydä koulua, ei myöskään oman hyllyn melko mittavassa valikoimassa.

Joka tapauksessa haaste on loka-marraskuun aikana edennyt siis mallikkaasti:

Entisen itäblokin maasta kertovaksi kirjaksi (35) löytyi omasta hyllystä Moskova - Petuški.

Kirjaston palautushyllystä sattui silmään Rajantakaiset, jossa toinen päähenkilöistä on World of Warcraft -koukussa, eli peliin liittyvän kirjan (44) sai kuitattua sillä. Muuten ei kyllä ollut kummoinen lukukokemus.

Oli vaikea löytää kirjaa, jonka kirjoittajalla olisi perheenjäsenen nimi (37), joten menin vähän aidan matalalta kohdalla runokirjalla Mies joka rakasti vaimoaan liikaa.

Miehen kanssa innostuttiin pitämään pienimuotoinen lukupiiri Harry Potter -sarjan alkupään kirjoista, joten Harry Potter and the Sorcerer's Stone tuli sopivaan paikkaan kirjaksi, joka aloittaa sarjan (3). Jätin aikoinaan Potterit välistä, kun ne tuntuivat ainakin sarjan alkupäästä vähän turhan lapsellisilta 16-vuotiaalle, mutta tilanteenhan voi hyvin korjata näin vajaat 20 vuotta myöhemmin. Alkuperäinen arvio kyllä tämän ensimmäisen osan kohdalla oli aika hyvin kohdilleen osuva, mutta tästä on hyvä vielä jatkaa Popsugar-haasteeseen sarjan toisella osalla.

Kyllästyin myös lopulta etsimään täydellistä kandidaattia yksiväriseksi kanneksi (9), mutta omasta hyllystä löytyikin ihan kelpo kirja tähän. Lahjakkaan Anu Lovackin kansi on erilaisista sinisen sävyistä koostettu ja jopa teksti näyttäisi tarkemmin tiirailemalla olevan valkoisen sijasta hailakkaa vaaleansinistä.


message 13: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Terhi wrote: "37. Sama nimi kirjailijalla kuin perheenjäsenellä (saa vinkata kirjailijoita, joiden nimi on Niko, Ville tai Veikko..."

Ville Ranta ja Ville Tietäväinen ovat ainakin kirjoittaneet sarjakuvaromaaneja.

Muutin muuten ketjun käsittämään koko loppuvuoden, kun ei tullut tehtyä toista. Itse tuskin saan haastetta täysin suoritettua, mutta olihan minulla jo alunperinkin tavoite alempana, ja sen olen tainnut jo saavuttaa.


message 14: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 718 comments Kiitos vinkistä Tytti. Itse asiassa huomasin, että tuoreen Ultra Bra -kirjan toinen kirjoittaja on nimeltään Ville, joten kohta on jo suoritettu. :)


message 15: by Noora (new)

Noora | 884 comments Lukutilanne tällä hetkellä 46/50. Kaksi kirjaa tähän haasteeseen on aloitettu ja kaksi viimeistä aloittamatta. Kiire tässä tosin tulee, kun alkaa joulukiireet painamaan päälle.

Edellisen päivityksen jälkeen olen lukenut Kesä kasiysi kohtaan, syntymävuoteesi sijoittuva kirja. Heppoinen kirja ja kyllä sen luki, mutta en nyt tiedä suosittelisinko kenellekään. Paitsi jos joku haluaa nopealukuisin kirjan, joka sijoittuu 80-luvulle, niin ehkä se siinä tapauksessa on lukemisensa ansainnut.

Toinen kirja jonka olen saanut valmiiksi on kaverin/läheisen valitsema kirja. Kysyin tähän lapsiltani valitsemaan omasta hyllystäni kirjan. Kumpikaan niistä ei huvittanut, varsinkin kun eivät jaksanee juurikaan valintaan panostaa. Valitsin lopulta ystävän minulle pitkään lainaan antaman nuorten kirjan Valinta. Se oli ihanan nopealukuinen, ei siihen mennyt, kuin olisiko nelisen tuntia koko kirjaan. Just sopiva kirja lievittämään tätä lukukiirettä. Niin ja tätä hömppä prinsessa sarjaa haluan jatkaa vielä eteenkin päin. Sopii juuri niihin hetkiin kun haluat keveää luettavaa.


message 16: by Maarit (new)

Maarit | 84 comments Minulla taitaa jäädä tämä haaste kesken. Lukujumi on vaivannut jo pitkään enkä ole saanut luetuksi oikeastaan mitään muuta kuin jonkin verran tietokirjoja, joista olen tosin muutamia laittanut näillekin listoille.

Tavoite olisi nyt saada loppuun edes nuo GR:n currently reading -osiossa näkyvät kirjat, joista osa on ollut siellä ihan liian kauan. Tosin muutama niistä on ihan ärsyttäviä luettavia ja yhtä en oikeastaan halua lopettaa sen takia, että pidän kirjan tarinasta liikaa :D Noista lisään listalle kaikki ne, mitkä saan sinne hyvällä tahdolla tungettua, niin lopullinen suoritusmäärä selviää sitten.


message 17: by Peony (new)

Peony (peony79) | 728 comments Mulla luettuna on 47 kirjaa ja kahteen kohtaan on kirja kesken. En ole vain pitkään aikaan ehtinyt lukea haastekirjoja kun pitää lukea ihan muuta. Mutta enpä usko, että jää lukematta nuo. Viimeisenä kirjana vielä siten ystävän/perheenjäsenen valitsema. Se luetaan ja valitaan joulun aikaan...luultavasti välipäivinä. Periaatteessa pitäisi ehkä lukea vielä Filminauha kohtalon käsissä (Alan Bradley) tilalle joku muu kirja, jossa oikeasti ehdittäisiin siihen varsinaiseen _elokuvan tekoon_, jotta saisin sen kohdan haasteesta ikäänkuin puhtaammin suoriettua. Mutta jos ei näytä siltä että ehdin ja viitsin, niin tähän suoritukseen olen tyytyväinen.


message 18: by Noora (new)

Noora | 884 comments Edellisen päivityksen jälkeen olen saanut luettua taiteilijaelämänkerran. Siihen sain luettua melko pitkään omalla TBR listallani olleen Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta. Hyvä, että sain sen nyt luettua tähän haasteeseen. Nyt himoittaisi alkaa lukemaan Janssonin tuotantoa uusin silmin, mutta en nyt taida siihen tänä vuonna enää ryhtyä.

Toinen kohta minkä olen saanut tehtyä on ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva kirja Länsirintamalta ei mitään uutta, jos se on jollain vielä lukematta niin suosittelen. Tykkäsin kirjasta kovasti, vaikka sotakirjallisuus ei ihan minun juttuni olekaan.

Kaksi kirjaa olisi vielä jäljellä, toinen niistä on melkein luettu ja toinen aloittamatta. Sivuja siinä aloittamattomassa on yli seitsemän sataa, joten hitusen jännittää haasteen valmistuminen, mutta onhan tässä viel pari viikkoa aikaa.


message 19: by Noora (last edited Dec 18, 2018 02:37AM) (new)

Noora | 884 comments Yhtä vaille valmiina haaste. Tosin nyt on tartuttava kirjaan, joka pelottaa. Tässä vaiheessa vuotta pelottaa aloittaa kaikkia kirjoja, jotka on paksuja. Eli ei ole enää vaikea tuo haastekohtakaan.;)

Sain luettua Balttialaisen kirjan. Päätin lukea siihen Eestiläistä kirjallisuutta Riihiukko eli marraskuu. Oli kyllä mystistä menoa. Kirjasta löytyy itse piru, hiisiä, kratteja, noita ja ihmissusia. Krateista en ollut aiemmin edes kuullut, piti oikein googlettaa. Vaikka kirja oli kovin mystinen, niin silti siitä löytyi jotain virolaistakin mielenlaatua. Olen ollut viisi viikkoa harjoittelussa Tartossa lastenkodeissa/kouluissa ja silloin Eestin kulttuuriin tutustuneena, vaikkakin siitä on jo kauan, löysin tiettyjä piirteitä virolaisuudesta myös tästä kirjasta. Vaikkakaan se ei varmastikaan olisi kehu virolaisia kohtaan, koska henkilöhahmot ovat järjestään melko ikäviä. Eikä ihmisiä voi kuvailla kaikkia samoilla piirteillä, mutta kuten virolainen mentorini aikoinaan sanoi, että Virolaisten mielestä kaikki mikä on talon ulkopuolella on kaikkien yhteistä omaisuutta. Oli se sitten luudanvarsi ovenpielessä tai halkokasa tontin nurkalla, niin sen voi hyvillä mielin ottaa kun on jätetty huolimattomasti kaikkien saataville ja on yleistä omaisuutta. Tämä tuli kovin selväksi myös kirjassa.

Alkuun en pitänyt kirjasta oikeastaan ollenkaan, mutta kun sitä luki eteenpäin alkoi kylän sekoilut kiinnostamaan. Erikoinen kirja, en uskalla sitä oikein suositellakaan, koska luulen että useimmat eivät tästä pitäisi. Kirja on muuten jaoteltu marraskuun päivien mukaan. Se voisi siis olla ihan hauska lukea luku päivässä marraskuussa. Kirjan välistä löytyi edellisen asiakkaan lainauskuitti vuodelta 2006, ei ole ollut kovinkaan menevä kirja kirjastossa.


message 20: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minunhan piti juuri lukea tuo Riihiukko marraskuussa luku päivässä, kirjakin oli jo varattuna valmiiksi, mutta sitten tuli muuta ajateltavaa, joten ehkä ensi vuonna sitten.


message 21: by Lumissa (new)

Lumissa | 818 comments Minä luin Riihiukon viime vuonna nähtyäni siitä tehdyn elokuvan ja pidin kyllä molemmista. Kirjassa oli aika paljon samaa henkeä kuin klassisssa suomalaisissa hölmöläistarinoissa, ja kansanperinteestä ammentava maaginen realismi oli toimiva lisä. Konteksti oli myös kiinnostava, harvoin tulee törmättyä neuvostoaikaa edeltävään Viron historiaan.

Oma urakkani haasteen kanssa päättyi viimein, jopa kolme päivää ennen määräaikaa. Loppuun jäivät sopivasti lukupiirikirjanakin olleet Haudatkaa minut jalkalistan taakse, lyhyt makupala Runoilijan koira, elokuvaosastolta Jean Seberg - Erään filmitähden nousu ja tuho ja sokerina pohjalla palkittuna tietokirjana Energian aika : avain talouskasvuun, hyvinvointiin ja ilmastonmuutokseen.

Tästä voi puhtaalta pöydältä lähteä suunnittelemaan seuraavan vuoden haastetta.


message 22: by Peony (last edited Dec 30, 2018 08:27AM) (new)

Peony (peony79) | 728 comments Luin kohtaan "Palkittu tietokirja" Mirkka Lappalaisen Pohjolan Leijonan. Sain sen tänään loppuun. Viime viikolla sain loppuun jo alkuvuodesta 2018 satunnaisesti valitsemani kirjan, eli Siri Hustvedtin Lumouksen. Vielä on ystävän/perheenjäsenen valitsemasta kirjasta reilu 50 sivua jäljellä - luultavasti saan sen luettua tänä iltana loppuun. Ehkä vietän vuoden viimeisen päivän siis huomenna lukematta ja keskityn muuhun. Ja Uudenvuodenpäivänä sitten taas katson, että mitäs seuraavaksi. Täyteen tuli siis tämä haaste, ellei nyt salama iske päähän ja en saa luettua noita 50 sivua ennen vuoden vaihdetta. Jipii!


message 23: by Noora (new)

Noora | 884 comments Hah, puoli tuntia ennen vuoden vaihtumista haaste on kasassa. Viimeiseksi valmistui Kunnon Sotamies Svejk maailmansodassa. Se meni kohtaan kirjan lukeminen pelottaa.


message 24: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä sain myös haasteen valmiiksi vasta vuoden viimeisenä päivänä, samoin Seinäjoen lukuhaasteen. Popsugar sentään valmistui "jo" 29. päivä :D

Loppua kohden aloin kyllä mennä sieltä, mistä aita on matalin, ja kelpuutin haastekohtiin myös niitä kirjoja, joita en lukenut ensimmäistä kertaa.


back to top