Verbeelding Bookclub discussion

Eleanor Oliphant Is Completely Fine
59 views
2018: boek van de maand > 2018 - september boek

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Hoi iedereen,

Het boek met de meeste stemmen voor september is Eleanor Oliphant Is Completely Fine. Een recentelijk boek met wat hype rond, al is de algemene consensus wel positief! :)

Wie leest er mee?


Annelies H (levelieze) | 16 comments Ik heb hem eerder dit jaar gelezen. Vond het een mooi boek!


Cindy | 172 comments Ik kan pas meelezen wanneer het terug beschikbaar is in de bib, hopelijk nog in september 😀


message 4: by Kim (new) - rated it 4 stars

Kim Ik heb hem ook eerder gelezen en er veel plezier mee beleefd. Ik babbel dus wel wat mee en zal proberen eindelijk eens aan de review toe te komen...


Becky | 358 comments Ik ga zeker meelezen :-)


Buitenmus | 16 comments Het boek ligt klaar en staat als volgende op mijn leeslijstje :-)


Blin Ik ben er vandaag in begonnen :)


Becky | 358 comments In drie dagen uitgelezen, dit boek leest als een trein!
In het begin moest ik wat wennen aan de stijl, heb af en toe eens met mijn wenkbrauwen gefronst, maar gaandeweg werd ik mee in het verhaal getrokken.
Het boek is heel filmisch geschreven, ik kon de personages en situaties echt voor mij zien. Het boek wordt blijkbaar ook verfilmd, ik ben benieuwd en zeker van plan om die film te gaan zien!
Over het verhaal zelf ga ik niet te veel weggeven, ga het boek zelf maar lezen ;-)


Blin Zojuist uitgelezen. Ik vond hem geweldig.


message 10: by Nele (new) - rated it 5 stars

Nele Drijkoningen | 95 comments Ik ben er gisteren in begonnen. Voor de eerste maal een boek uitgeleend via CloudLibrary. Het leest in elk geval heel vlot, en ik heb al meermaals moeten grinniken.


Gwyllion | 165 comments Ik ga er op de valreep ook aan beginnen!


Dorien | 294 comments Ik ben erin bezig, maar heb tot nu toe veel moeite om in het verhaal te geraken...


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Ik heb het boek een paar weekjes terug gelezen. In het begin was het een beetje wringen om in het boek te komen; door de schrijfstijl of het personage daar ben ik nog niet uit. Gaandeweg las dit echter zo vlot en ik wou ook steeds verder lezen. Ik vond het leuk dat het een niet zo typisch hoofdpersonage was met mentale problemen. (De titel geeft dit heel ironisch weer) Het boek draait vooral rond dit thema, haar geschiedenis die zich bloot geeft en haar reis naar een betere mentale gezondheid. Hier en daar wat aftakkingen naar verhaallijn toe, die haar ook inzichten geven. Al bij al,heel graag gelezen! :D


Laurence | 280 comments Gisteren uitgelezen, en ik ben er precies wat minder lovend over dan jullie allemaal. Graag gelezen wel, maar ik ben helemaal van de tegenovergestelde mening als Greensweatherweather: waarom wordt een thema als dit (mentale problemen, en meer nog: eenzaamheid) vertegenwoordigd door zo een apart personage met zo een speciale voorgeschiedenis? Persoonlijk ben ik misschien wat meer aan de subtielere aanpak ;)

Ik denk trouwens dat ik dit in film-vorm wel erg graag zou zien, maar in boek-vorm werkt het minder goed, dan had ik toch wat meer moeite met de luchtige toon van dit boek.

Maar al bij al graag gelezen hoor, een typisch drie-sterren-boek voor mij.


message 15: by Kim (new) - rated it 4 stars

Kim Ik vond juist die luchtige toon erg fijn. Boeken over mentale problemen worden vaak (terecht) nogal zwaar op de hand, en ik denk dat dat ervoor zorgt dat veel menen deze liever laten voor wat ze zijn. De luchtige toon hier zorgt voor het bereiken van een wat breder publiek.

Ik vroeg me persoonlijk erg af hoeveel van haar problemen 'aangeboren' waren, en hoeveel te wijten zijn aan haar jeugd/opvoeding (en of misschien de 'aangeboren' aspecten al invloed gehad hebben op die opvoeding doordat haar moeder niet goed wist hoe daar mee om te springen). Veel van haar gedrag valt te verklaren door wat ze heeft meegemaakt, maar volgens mij niet alles.


Linda Roelandts | 28 comments Inderdaad. Ik vond het fijn dat niet haar problemen maar zijzelf centraal stond. Er was nog veel ruimte om over alles na te denken en dat maakte het boek voor mij fijn om te lezen. De ludieke manier om het onderwerp aan te pakken zorgt er voor mij voor dat het toegankelijker wordt.


Gwyllion | 165 comments Ook ik heb het boek graag gelezen maar ben niet helemaal overtuigd. Het las vlot en was bij momenten grappig maar ik vond het soms ook wel een beetje cliché of voorspelbaar helaas. Op zich was het niet de luchtige toon die me tegenstond denk ik, maar ik had zo nu en dan wel iets meer nuance of diepgang gewild. Hoe dan ook, met plezier gelezen!


Dorien | 294 comments Ik sluit mij aan bij Laurence. Voor mij werkte de combinatie van personages, verhaallijnen, achtergrond van het hoofdpersonage... niet zo goed.


Mikita Romero | 45 comments Uitgelezen op 3 dagen! Heel graag gelezen!


Cindy | 172 comments Ipv september is het bij mij dus mei 2019 geworden... Graag gelezen, maar wel met een dipje in het midden... Start was supervlot en dacht dat ik er ook als een sneltrein door zou gaan, maar plots ergerde ik me aan bepaalde plotwendingen/personages en haperde het wat. Wel heel vaak met de glimlach gelezen (bijv waarom ze geen boeken wil uitlenen in de bib :-) ) en genoten van bepaalde interacties tussen Eleonar en enkele andere personages.


back to top