Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

Stilte
This topic is about Stilte
note: This topic has been closed to new comments.
69 views
Archief 2019 en ouder > Maandboek september: Stilte

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Bregje (last edited Aug 27, 2018 09:13AM) (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 953 comments Hoi allemaal,

Het boek van de maand september is Stilte van Shūsaku Endō geworden!
In 1638 vertrekt de jonge Portugese priester Sebastian Rodrigo naar Japan, om daar te helpen bij het verspreiden van de katholieke leer. Hij weet dat hem een zware taak wacht: de Japanse machthebbers keren zich de laatste jaren steeds feller tegen de christenen. Ze worden opgejaagd, gedwongen hun geloof te verloochenen, gemarteld en gedood. Waar de jonge priester echter niet op voorbereid is, is dat zijn eigen geloof zwaar op de proef wordt gesteld. Want als de mensen die hij wil helpen, vanwege zijn overtuiging de dood vinden - wat is dan de zin van zijn komst naar dit vijandige land? En waarom heeft zijn grote voorbeeld, priester Ferreira, hun orde verraden? Erger nog: waarom lijkt God in alle talen te zwijgen?
Bij het discussiëren graag gebruik maken van spoiler tags (zie 'some html is ok' boven het vak om een bericht op te stellen) of geef even aan hoe ver je ongeveer bent zodat niemand per ongeluk iets belangrijks leest voordat hij/zij zelf zo ver is in het verhaal :)

Wie lees er mee?


Coos | 51 comments Ik doe mee! Boek is onderweg naar de bieb.


message 3: by Henk, Meet-up en Podcast captain (new) - rated it 3 stars

Henk | 1737 comments Mod
Ik doe ook mee. Lees jij ook mee Bregje?


message 4: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 2105 comments Ik sla over. Ik heb nog te veel wat ik wil lezen.


message 5: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 953 comments Leuk dat jullie meelezen Coos en Henk! Ik ga nog even kijken of het me lukt. Het lijkt me wel een heel interessant boek. Ik ben vorige zomer in Japan geweest en daar dus ook wel wat gehoord over het Christendom daar, waar ik echt helemaal niks vanaf wist. Lijkt me dus interessant om daar meer over te lezen! Ik ga wel binnenkort weer met m'n studie beginnen, en aangezien ik naar het buitenland ga ben ik nog druk met dingen daarvoor regelen :)
Maar het is opzich een vrij kort boek, dus hopelijk weet ik hem er nog tussen te schuiven!


message 6: by Marielle (new) - added it

Marielle  | 543 comments Mod
ik wil wel meelezen, maar het boek is bij mijn bibliotheek nog uitgeleend. Misschien dat ik half september kan aanschuiven


message 7: by Henk, Meet-up en Podcast captain (new) - rated it 3 stars

Henk | 1737 comments Mod
@bregje: kan het maandboek van september ook aangegeven worden als “currently reading” van de group? Momenteel staat er nog Schaduwliefde volgens mij.


message 8: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 953 comments Henk wrote: "@bregje: kan het maandboek van september ook aangegeven worden als “currently reading” van de group? Momenteel staat er nog Schaduwliefde volgens mij."

Dank voor de melding, ik heb het veranderd :)


message 9: by Henk, Meet-up en Podcast captain (new) - rated it 3 stars

Henk | 1737 comments Mod
Ik heb het boek uit maar weet niet nog helemaal wat ik er van vind. De taal was heel uitgebeend en eenvoudig en het verhaal zelf vond ik ook nogal simpel, in de zin dat het alleen maar om de geloofsstrijd van pater Sebastian Rodrigues. Dat is heel intens beschreven, het komt zeker binnen, maar op een gegeven moment heb je een uitkomst en dan is er geen spanning meer maar dan gaat het boek nog 30-40 pagina’s door. De beschrijvingen van het feodale Japan vond ik wel heel sterk.


message 10: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 953 comments Wauw, dat is snel! Neem aan dat het dus wel vlot las? Misschien lukt het me nog :p
Jammer dat het boek aan het eind een beetje langdradig is! Het onderwerp lijkt me nog steeds wel erg interessant.


message 11: by Esther (new)

Esther ik heb dit boek al een keer gelezen. Was niet mijn stijl, beetje langdradig. Thema geloofsstrijd is wel goed beschreven. Wellicht dat ik volgende maand mee doe. Lees nu het boek de magier van Raymond Feist


message 12: by Coos (new) - rated it 3 stars

Coos | 51 comments Ik ben nu op pagina 148 en ik begin het moeilijk te krijgen. Aan het begin vond ik de beschrijvingen van hoe Rodrigo met zijn geloof om gaat erg interessant en vernieuwend (in ieder geval voor mij onbekend), maar nu de nieuwigheid eraf is begin ik het gebrek aan spanning vervelend te vinden.


message 13: by Coos (new) - rated it 3 stars

Coos | 51 comments Zoals ik hierboven al zei, vond ik het begin best wel goed. Het middenstuk is echter enorm langdradig. (view spoiler) Hoofdstuk 8 is wel weer ok, omdat het boek dan naar zijn climax gaat. Hoofdstuk 9 had wat mij betreft wel overgeslagen mogen worden. Het is erg verwarrend en voegt weinig toe.


message 14: by Bregje (last edited Sep 12, 2018 01:49PM) (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 953 comments Jammer dat iedereen het zo langdradig vind! Mij gaat het deze maand niet meer lukken vrees ik. En het klinkt zo ook wel alsof er leukere boeken over Japan te lezen zijn :)


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.
unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

Stilte (other topics)