Kirjojen ystävät discussion

16 views
Lukupiirin konsepti

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Heitelkää tänne kommenttia siitä, mitä haluaisitte tehdä lukupiirissä! Esim. haluatteko nähdä livenä vai keskustella lähinnä täällä tai vaikka skypessä, olisiko hyvä tahti yksi kirja/kk vai jotain muuta, mitkä kirjat ja genret kiinnostaa (vastatkaa polliin), haluatteko tehdä jotain haasteita (esim. helmet), tms. Kertokaa tänne kaikki ajatukset siitä, miten haluatte lukupiireillä. Tuli myös äsken idea, että voisi olla hauskaa joskus lukea ja katsoa kirjasta tehty elokuva ja sitten keskustella niistä.

Jäi varmaan jotain kysymättä, mutta tänne vaan kaikki ideat siitä, mitä ja miten haluaisitte tehdä tätä!


message 2: by [deleted user] (new)

Musta ainakin ois kiva kans ehkä nähdä livenä ja toi leffa juttu etenkin kuulosti hyvältä 😌 mut tosiaan voiha sitä aluks vaan netin välityksellä jos kaikki ei heti innostu tapaamaa 🙈

Henk koht mulla kyl onnistuis 1 kirja/kuukausi, mut voihan tänki kaa sit aina joustaa 🤔


message 3: by Johanna (new)

Johanna Rahn (johanna_rahn) | 6 comments Mulle kans olisi alustavasti ok tuo 1 kirja/kk. Luen aika lailla kaikenlaisia kirjoja, mutta lukupiirissä kiinnostaisi enemmän lukea jollain tapaa "ajankohtaisia" tai suhteellisen uusia kirjoja kuin klassikoita.

Olen avoin myös tapaamiselle, mutta mun puolesta voitaisiin koittaa aloitella netin välityksellä :) Leffaideaa voisi kokeilla kans!


message 4: by Miina (new)

Miina (baisi) | 8 comments Sanoisin et 1 kirja/kk on varmaankin useimmille sopiva tahti. Mulla varmaan tulee koulun puolesta klassikot pian korvista ulos joten uudempi kirjallisuus voisi olla hyvää vaihtelua. Tuppaan vielä usein viihtymään sci-fin ja fantasian puolella genreissä, tekee hyvää laajentaa omaa lukumateriaalia.

Mulle ainakin käy livetapaamisetkin, mutta ehkä alkuunsa voisi yrittää netin kautta et miten tää lähtee käyntiin? En oo koskaan ollut lukupiirissä mukana, tää on tosi jännää :D

Kerettäisköhän me sopia jo syyskuulle ensimmäinen kirja?


message 5: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Mä oottelin, jos joku vielä haluu äänestää tai ehotella tonne vaihtoehtoja :D Mut toi The Hate U Give/Viha jonka kylvät vois olla ainakin puhututtava ja ajankohtaisesta aiheesta, jos sen ottais vaikka ekaks, jos kukaan ei oo vielä lukenu sitä. Löytyy myös ainakin BookBeatista.

Kelasin, jos vaikka lois aina kirjalle tällasen oman otsikon ja sen alle muutaman keskustelun. Esim. joku yleisempi kirjasta ja toinen vaikka tietystä kirjaan liittyvästä aiheesta tms. Voisin googletella, jos löytyis jotain kivaa lukupiirikysymyslistaa inspiraatioksi. Ja tietty kysymykset vaan antamaan suuntaa, et rönsyily on sallittua ja toivottavaa :D Kelasin, et jos avais keskustelun vaikka kuukauden vikana torstaina/perjantaina ja sit se vois jäädä sinne auki, et saa kommentoida jälkikäteen kans. Voishan myös laittaa yhen langan sellaseks "lukemisen aikana herääviä ajatuksia", jos haluu käydä kesken lukemisen kuumottelemassa :D Jos vaan vaik varottais, millä sivulla on menossa, ettei tuu spoilereita muille :D

Sit, jos tää lähtee tästä käyntiin, niin vois aatella, et äänestäis seuraavasta kirjasta aina kuukauden tokalla viikolla, niin jäis aina pari viikkoa aikaa ettii se käsiin.

Mä voisin siis ottaa tän ekan kuukauden vastuulle, ku en tiiä osaanko selittää näitä mun ideoita, niin vois olla helpompi vaan näyttää XD


message 6: by [deleted user] (new)

Mietin kans just tota et oisko pitäny vaik puol välis kirjaa tehä sillee ”välikeskustelu” mut toi kuulostaa paremmalt toi et ois yks keskustelu mis voi lukemisen aikana kommentoida, koska varmaa siit on sit kans lopussaki apuu nähdä omii aikaisempii ajatuksii 😌

Kirjavalinta käy ainaki mulle 👍🏻 ja kiitos Nicole kun otat vastuun ekan kuukaudesta, saadaan homma pyörii ja ite ainaki oisin semi pihal yrittää alottaa tyhjäst mut sul tuntuu olevan homma hanskas 🙌🏻😎 ja netist kyl just varmaa löytyy hyvin apuu ainaki johdattelee siihen suuntaa mikä toimii meille 🙈


message 7: by [deleted user] (new)

Aijoo, ei myöskää varmaa oo välii kummal/millä kielel lukee, sama kirja kummiski kysees, vaikka totta kai kääntäes katoo varmasti joku ”osa”, vaikee selittää mitä meinaan 😂 ku tosiaan välil luen iha englanniks mut sit taas välil kivempi suomeks 👀 mul riippuu kyl paljon siit miten vaikee teksti kysees ja millä kielel oon lukenu aikaisempii teoksii


message 8: by Nicole (last edited Aug 19, 2018 06:49AM) (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Löysin täältä kans tällasen piilotusominaisuuden, et vois sit esim. tehä näin:

Oon sivulla 120
(view spoiler)

Niin sit saa piiloon spoilerit! Toimii siis <.spoiler> tähän tekstiä <./spoiler> ilman pisteitä.


message 9: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Ja katotaan onks oikeesti homma hanskas, mut ainaski nyt löytyy intoo XD Musta ainakin kumpikin kieli käy!


message 10: by Laura (new)

Laura (myreadingodyssey) | 1 comments Hyvältä vaikuttaa teidän suunnitelmat. Saatan osallistua vähän vaihtelevalla aktiivisuudella tähän lukupiiriin, koska oon todella valikoiva kirjojen suhteen :D mut the hate u give vaikuttaa mielenkiintoselta!


message 11: by Miina (new)

Miina (baisi) | 8 comments Komppaan suunnitelmia! Mä luen kirjat pääasiassa ainakin englanniksi mut sillä nyt tuskin on niin väliä. Toi spoileripiilotus ei muuten näy ainakaan sovelluksessa oikein :/


message 12: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Joo saa osallistua just niin paljon kuin haluaa :D Toi spoilerihomma taitaa kans näkyä vaan koneella tai selaimessa, kuten äänestys. En tajuu, miks toi appi on jätetty ihan kivikaudelle, jos ne kerran on nettisivua päivittäny :'D

Mut vois sit lukittaa ekaks kirjaks The Hate U Give!


message 13: by tilda (new)

tilda (tildamazing) mulle sopii myös the hate u give (se on ainakin tosi ajankohtainen!) ja kaikki muukin mitä ootte jutelleet kuulostaa erittäin hyvältä :) kirjastossa näyttäis olevan jonkin verran jonoa tuohon kirjaan joten mä taidan kuunnella sen äänikirjana. :)


message 14: by Johanna (new)

Johanna Rahn (johanna_rahn) | 6 comments Joo, näköjään sille on aika hiljattain tullut taas jono kirjastoon. Mun mielestä silloin kun ite lainasin ei ollut jonoa, koska pystyin myös uusimaan sen. Itsellänihän siis oli ollut se jo kaksi kuukautta lainassa mutta tän viikon maanantaina piti palauttaa kun oli tullut jono XD No, luen nyt sit e-kirjaa kun en saanut aikaiseksi silloin kun vielä oli se fyysinen kirja. Tosin lukupiirin kannalta parempi näin.


Venla | Lukemattomat (venla) | 4 comments En oo pystyny kommentoimaan ku tuo sovellus ei ilmottanu etten oo vahvistanu mun sähköpostia ja jouduin nyt tulla koneen kautta kokeilemaan... Onneks nyt vihdoin onnistuu :D mut nää suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä, ja niillä pääsee varmasti hyvin alkuun! Mä pyrin tuohon 1/kk tahtiin, mut voi olla et joudun kirjallisuuden opintojeni takia jättämään jonku välistä, ku pitäis 30 kotimaisen kirjallisuuden klassikkoa ehtiä lukemaan tän syksyn aikana. Mut ainaki nyt tän The Hate U Give luen :)


message 16: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Hei mä kelasin tehä tässä uuden äänestyksen ens kuukauden kirjaksi. Laitan siihen taas mahdollisuuden, et voi lisätä vaihtoehtoja (ainakin koneella/selaimessa pitäis toimia). Tää organisointi on musta ainakin vielä hauskaa, niin voin olla vastuussa nyt ainakin toistaiseksi :D Jos joku haluu vetää ens kuun/jonkun kuun, niin sanokaa toki ihmeessä!


message 17: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Veikkaan, et äänestyksen kommenteista ei tuu ilmotuksia, niin tänne vielä :D Oisko Wonder/Ihme ens kuun kirjaks, kun siihen oli eniten ääniä? Siihen vois tehä keskustelun sit alkamaan vaikka 29.10.? Aattelin ite lukee kans Locke Lamoran, kun oon saamassa sen just kirjastosta, niin jos joku haluu buddyreadaa sen, niin voin olla siihenkin messissä :D


message 18: by Johanna (new)

Johanna Rahn (johanna_rahn) | 6 comments Sopii mulle :) Joo, noista äänestyksen kommenteista ei ainakaan mulle oo tietääkseni tullut ilmoitusta. Oon kyllä samaa mieltä että olis parempi jos pystyis äänestämään kaikkia mitkä olis valmis lukemaan, nyt pitää melkein sit aina selittää kommenteilla tarkennus että mikä fiilis ehdotuksista.


message 19: by Miina (new)

Miina (baisi) | 8 comments Mulle käy myös, vaikuttaa suhteellisen "helpolta" teokselta. Oon tosiaan tällä hetkellä opiskelujen myötä aika kiireinen, mutta toivottavasti ehdin osallistua paremmin ensi kuussa. Tämän kuun kirja on mulla kesken vielä (vaikka alussa en meinannut malttaa olla lukematta sitä), syytän 1800-luvun kotimaisen kirjallisuuden kurssia lukutahdin hiipumisesta :D Locke Lamora on roikkunut mulla ikuisuuden kindlellä lukuvuoroaan odottelemassa, ehkä jonain päivänä pääsen siihen käsiksi!


message 20: by Nicole (new)

Nicole (nicichki) | 15 comments Vois ehkä testaa äänestää doodlella ens kerralla 🤔 Haha joo ei mitään paineita todellakaan, mä vaan aina innostun, kun rupeen keksimään kaikkee 🙈😂 ja siis koitan nyt torstaina saaha kysymykset postattua, mut saa kommentoija sit myöhemminkin, ku ehtii lukee!


message 21: by Miina (new)

Miina (baisi) | 8 comments Doodle vois olla hyvä vaihtoehto! Kävin nappaamassa kirjastosta tuon Wonderin nyt, saa nähdä milloin pääsen aloittamaan sen :)


message 22: by [deleted user] (new)

Mäki ens viikolla luultavasti saan Wonderin ja pääsen aloittamaan :)


back to top