Danske Læsere / Danmark discussion

39 views
Anbefalinger og efterspørgelser > Billedbøger om svær opvækst

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Charlotte (new)

Charlotte (peachesstalin) | 3 comments Kære alle
Jeg er på jagt efter bøger fra min barndom, men jeg kender hverken titel eller forfatter/illustrator. Jeg husker nogle få ting og håber, at nogen her ved præcist hvad jeg taler om (jeg har prøvet et par biblioteker uden held).

Jeg vil tro jeg havde bøgerne i starten af 90'erne (hvor jeg har været en 8-9 år), men de kan sagtens have været ældre.
Børnebøger med en masse illustrationer og lidt tekst.
Det fysiske format mindede, så vidt jeg husker, om Ælle Bælle.
Jeg havde 3 bøger, men der har muligvis været flere i serien.
De handlede alle om børn med en svær opvækst. Fx 2 søstre med alkoholiserede forældre, hvor storesøster måtte fiske tøj op af vasketøjskurven fordi der sjældent blev vasket, sørge for mad til lillesøster osv. En anden handlede om en dreng, der passede sin mor (måske hun havde en depression eller lign.).

Ja, det var ikke meget, men jeg håber på mirakler :)


Filosofia Stine Nordskov Hansen (filosofiastinenordskov) | 3 comments I Emdrup på Bibliotek for Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse
har jeg på mirakuløs vis fundet de børnebøger fra mik barndom, der var umuligt at opstøve andre steder. De har været utroligt gode til at hjælpe, og jeg tror ikke, man behøver tilknytning til uddannelse eller profession for at låne. I hvert fald ikke til at få hjælp.
De har udrettet mirakler for mig i hvert fald.

http://library.au.dk/biblioteker/emdrup/


message 3: by Linda (new)

Linda | 4 comments 'Byrial det lille bjergfår' af Bill Peet er efter min mening en af de bedste billedbøger om at være barn med et handicap


message 4: by Charlotte (new)

Charlotte (peachesstalin) | 3 comments Linda wrote: "'Byrial det lille bjergfår' af Bill Peet er efter min mening en af de bedste billedbøger om at være barn med et handicap"

Tak for forslaget, men det er ikke den jeg leder efter :)


message 5: by Charlotte (new)

Charlotte (peachesstalin) | 3 comments Filosofia Stine Nordskov Hansen wrote: "I Emdrup på Bibliotek for Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse
har jeg på mirakuløs vis fundet de børnebøger fra mik barndom, der var umuligt at opstøve andre steder. De har været utroligt..."


Mange tak, det vil jeg forsøge!


back to top