Suomalainen lukupiiri discussion

Kazuo Ishiguro
This topic is about Kazuo Ishiguro
35 views
Vuosi 2018 > Syyskuu: Nobelisti Kazuo Ishiguro

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Syyskuun teemana on viime vuonna Nobel-palkinnon voittanut Kazuo Ishiguro. Häneltä on suomennettu useampia kirjoja, mutta ajattelin, että en yritä etsiä ja listata niitä kaikkia, vaan halukkaat voivat ehdottaa suosikkiaan luettavaksi ja lisään sitten ehkä yhden tai pari äänestykseen, jos jokin tärkeä tuntuu puuttuvan. Häneltä ilmestyy myös uusi suomennos muistaakseni lokakuussa, mutta sivuja siinä taisi olla yli 700, joten ei sitä ehkä lukupiirikirjaksi olisi valittukaan, ja tuskin saa kirjastoistakaan kovin äkkiä.


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Itse olen lukenut Me orvot, josta pidin.

Lukemista odottaa Never Let Me Go, joten se olisi oma ehdotukseni.


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 713 comments Minulta löytyy omasta kirjahyllystä lukemista odottavat Ole luonani aina (eli tuo Desertorumin mainitsema Never Let Me Go) ja Haudattu jättiläinen. Nämä ovat minun ehdotukseni.


message 4: by Lumissa (new)

Lumissa | 806 comments Minä olen lukenut keväämmällä Haudatun jättiläisen, ja vaikka se ihan kelpo kirja olikin, niin ei mitään maagisen erinomaista kuitenkaan. Mutta täytti hyvin Helmet-haasteen lohikäärmekohdan!

Pitkän päivän ilta kiinnostaisi minua, joten ehdotan sitä.


message 5: by Reija (new)

Reija | 188 comments Pitkän päivän ilta kiinnostaisi muakin. Ole luonani aina on yksi lempikirjoista ja myös Haudattu jättiläinen on luettuna, ei kyllä ollut ihan niin vaikuttava kokemus.


message 6: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Olen nähnyt Never Let Me Go -leffan, joten se kiinnostaisi myös kirjana.


message 7: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Munkin lukulistalta löytyy Ole luonani aina. Pitkän päivän illlan luin tuossa viime kesänä. Oli ihan jees niin, että mielellään lukee vielä lisää Ishigurolta.


message 8: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Äänestys on auki! Aikaa äänestää on jälleen reilu viikko. Vaihdan tämän varmaan näkymään piakkoin kotisivullekin, mutta siihen asti äänestämään pääsee tästä linkistä:

https://www.goodreads.com/poll/show/1... (omituinen linkki tuli...)


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Muistakaahan äänestää! Tilanne on nyt nimittäin tasan, enkä ole vielä päättänyt, kumman kirjan puolelle asettuisin, jos joudun diktaattorina päättämään (toinen löytyy omasta hyllystä, toisesta olisin tarinana enemmän kiinnostunut). Äänestys löytyy vielä päivän, pari ryhmän kotisivulta ja senkin jälkeen ylläolevasta linkistä.


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Olen tässä pohtinut asiaa ja todennäköisesti valitsen tasatilanteessa lukupiirikirjaksi Pitkän päivän illan sen korkeamman GR-tähtikeskiarvon ja sen saaman Booker-palkinnon takia. (Toinen oli vain ehdokkaana...)


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Vihdoin ja viimein sain päätökseni tehtyä, ja sitten kun menin katsomaan, niin totesin, ettei sille olisi ollut edes tarvetta, vaan joku oli jossain välissä ehtinyt vielä äänestämäänkin, vaikka luulin katsoneeni tilanteen äänestyksen jo sulkeuduttua... Kaiken lisäksi läppärini halusi päivittää itsensä, eikä se siitä ole vielä herännyt, joten kirjoittelen tätä kirjaston koneella, sillä varakoneellani asioiden tekemiseen menee hermot. Olen siis jonkin aikaa varsin hiljaisena modena. Toisaalta ehkä tämä on merkki siitä, että minun kannattaa lukea enemmän ja olla vähemmän tietokoneella.

Mutta kuten joissakin ketjuissa jo tiedettiin paremmin, niin valituksi tuli siis Booker-voittaja Pitkän päivän ilta kuudella äänellä, eikä minun tarvinnut miettiä, annanko omalle äänelleni pienemmän vai suuremman painoarvon. :-)


back to top