Thriller fans discussion

Gerechtigheid  (Millennium, #3)
This topic is about Gerechtigheid
19 views
Augustus 2018 > Thrillerreeks - Millennium 3

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Deze maand lezen we het derde deel van de Millennium reeks, Gerechtigheid.

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?


Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de serie:
1. Mannen die vrouwen haten (klik hier voor het topic van deel 1)
2. De vrouw die met vuur speelde (klik hier voor het topic van deel 2)
3. Gerechtigheid

David Lagercrantz werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden.

4. Wat ons niet zal doden
5. De man die zijn schaduw zocht


message 2: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Aan het eind van deze maand zal er een topic komen voor deel 4 en 5, aangezien deze boeken geschreven zijn door een andere schrijver en volgens mij niet iedereen van plan is om deze boeken te lezen om die reden.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees weer mee.


Bryndís YEASSSS me too of course!! <3


message 5: by Nele Liz (new) - added it

Nele Liz | 161 comments Ik ben zeker van plan dit derde boek in de reeks opnieuw te lezen, maar weet nog niet juist wanneer.


Bryndís Vandaag gestart! =)
Omdat ik enorm geïnteresseerd ben in de hersenen, vind ik het meteen al weer leuk ^^

Dit is de langste, dus lekker lang genieten <3


Bryndís ik vind het erg knap dat een boek met zulke gruwlijkheden ook nog komisch kan zijn. Ik vind dit bijvoorbeeld grappig (HS 7, p.154):
(view spoiler)


message 8: by Bryndís (last edited Aug 13, 2018 06:52AM) (new) - rated it 5 stars

Bryndís H10:
De hele plotlijn dat Erika (view spoiler). IN de film(s) hebben ze dit hele verhaal ook helemaal weggelaten. Ik begrijp helemaal waarom ze deze keuze gemaakt hebben. Maar ik ben wel erg blij dat Larsson dit verhaal vertelt, omdat we Erika zo leren kennen. Hiervoor was ze nog een beetje een bijkarakter. In dit verhaal krijgt ze een stem en ze is badass! Ik hou van gedreven vrouwen.
En Larssons originele idee bevatte de serie geloof ik minstens 10 boeken (eeuwig zonde), dus wie weet waar het nog een opzet toe was


Bryndís Beaubsi wrote: "Ik ben ook begonnen."

jey! =D


Bryndís ik vind het eind van HS 24 ook erg sterk! Hét goede voorbeeld van show, don't tell dat ik zo tof vind in verhalen. Het legt niet te veel uit, maar geeft toch duidelijk inzicht in relaties tussen personen en gevoelens van karakters.


Bryndís HS25. Jay! de rechtzaak!
Dit is mijn favoriete deel van dit boek!! xD
(view spoiler)


Bryndís ohh dat verhoor van Teleborian!<3 FÁNTASTISCH!
heerlijk hoe het langzaam dichtklapt. het is zelfs nogal sexy ;-)


message 13: by Valerie (new) - added it

Valerie (valeriemeij) | 51 comments Ik ben inmiddels ook begonnen. Al die verschillende, moeilijk niet uitspreekbare namen vind ik wel verwarrend. Wel brengt het verhaal al meteen meer spanning in, dan de andere twee boeken. Ik ben benieuwd...


Bryndís Valerie wrote: "Ik ben inmiddels ook begonnen. Al die verschillende, moeilijk niet uitspreekbare namen vind ik wel verwarrend. Wel brengt het verhaal al meteen meer spanning in, dan de andere twee boeken. Ik ben b..."

Ik vind die verwarring over de namen altijd zo onherkenbaar xD Ze lijken alleen niet op NL namen, maar ze zijn toch heel verschillend?

Bn benieuwd wat je er van vind =) en de rest natuurlijk


message 15: by Valerie (new) - added it

Valerie (valeriemeij) | 51 comments Ze zijn inderdaad verschillend. Maar omdat ik ze niet kan uitspreken vind ik het soms lastig plaatsen. En ook omdat ik niet soms weet wanneer iets een plaats is of toch een personen naam maakt het voor mij verwarrend. Dat maakt dat ik vaak Scandinavische thrillers laat liggen vanwege de namen haha. Echt slecht, ik weet het. En vind het er nu wel heel veel.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik moet nog beginnen. Ik ga echter nog een boek lezen via de Vakantiebieb voordat die sluit. Daarna begin ik aan dit boek.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben inmiddels begonnen. Ik vind het een interessant verhaal, maar net als Valerie heb ik soms moeite met al die namen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik had mijn iPad aan mijn iMac gehangen om mijn vakantiefoto’s er op te zetten, was ik dit boek kwijt. 😱 Na wat gedoe heb ik het boek gelukkig weer op mijn iPad. Want ik moest er toch niet aan denken dat ik niet verder kon lezen terwijl ik juist lekker in het verhaal zit.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het boek uit. Een steengoed verhaal. Daarom heb ik het vijf sterren gegeven. Dat doe ik niet snel. Toch heb ik na dit boek er ook wel even genoeg van. Dat had ik met het tweede deel ook. Dat komt omdat je best veel informatie krijgt. Die informatie is ook wel nodig om naar de climax toe te werken, maar daardoor was het boek niet altijd even spannend. Mijn interesse was echter voldoende gewekt om toch door te lezen. Daarnaast is het ook weer een dik boek, zelfs nog dikker dan de vorige. Waardoor ik er voor mijn gevoel ook lang over gedaan heb. Normaal lees ik wel twee of drie boeken in dezelfde tijd.

De ontknoping in de rechtszaal was echt grandioos. Mooi hoe alles waar vanaf het begin naar toe gewerkt wordt dan op een punt samenkomt. Daarna zakte het verhaal ietwat in. Ik had zoiets van komt er nog wat of is het alleen een afsluiting. Gelukkig kwam er nog een leuke verrassing, waardoor het boek mooi eindigde. Het verhaal met Erika vond ik ook erg leuk. Aan de ene kant voegt het niet zoveel toe aan het verhaal van Lisbeth, maar het was wel een leuk zijverhaal.

Stieg Larsson wist wel hoe hij een verhaal moest opbouwen. Daarom is het jammer dat hij niet meer leeft. Toch ben ik niet echt genegen om deel vier en vijf te lezen. Ik vind dat het toch niet hetzelfde als iemand er niet meer is. Ook heb ik er wat moeite me dat nu anderen profiteren van zijn succes. Daarom heb ik nee gestemd bij de poll. Ik ben blij dat ik de serie nu eindelijk heb gelezen. Echt een aanrader. Overigens vind im deel twee en drie eigenlijk meer een verhaal, maar ja dan was het wel een heel erg dik boek geworden en het zijn nu los ook al twee dikke boeken, dus ik snap dat ze daarom als losse delen zijn uitgebracht.


message 20: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Zo'n reactie geeft hoop Hannie! Dan moet ik deel 2 en 3 toch maar een keer lezen haha. Vond deel 1 niet onaardig hoor, maar kijk toch altijd wel op tegen een dik boek.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Tamara, Ik merk dat mijn voorkeur ook naar wat minder dikke boeken uit gaat. Het is dat we ze met de groep lazen. In mijn eentje was ik er niet aan begonnen.


back to top