Ung i Norrbotten discussion

The Diabolic (The Diabolic, #1)
This topic is about The Diabolic
6 views
Ungdomshyllan > Diabolic av S. J. Kincaid

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Andrea För att rädda livet på den hon är skapad att skydda måste Nemesis göra det omöjliga, övertyga alla om att hon är en människa.

Nemesis föddes och växte upp i en inhägnad, där hon tvingades använda våld och att döda för att överleva. Nemesis är en diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men inget mänskligt på insidan. De blir manipulerade och programmerade från födseln till att bli levande mördarmaskiner som kommer att bli en livslång livvakt åt någon framstående person i galaxen. Nemesis ägare blir den unga Sidonia von Impyrean, enda dottern till en av galaxens senatorer och efter att Nemesis har genomgått en modifiering som gör att Sidonia är den enda i hela galaxen som hon kan känna kärlek mot är hennes liv utstakat. Men flera år senare kommer en order från kejsaren som förändrar Nemesis liv för alltid.

Rymdimperiet är splittrat mellan de troende som står på kejsarens sida och de som vill förändra de gamla traditionerna och det nyvarande livet i imperiet. Efter att Sidonias far faller i onåd hos den tyranniske kejsaren befaller denne att Sidonia ska skickas till det kejserliga palatset som en politisk gisslan. Det är en order som riskerar Sidonias liv, då ett oförsiktigt steg inne bland de snåriga politiska intrigerna vid hovet kan innebära döden. Därför tar Nemesis Sidonias plats i palatset, det är enda sättet hon kan hålla Sidonia säker.

Men omgiven av korrupta politiker, bortskämda rikemansbarn och en kungafamilj som vill se henne död måste Nemesis kämpa hårt för att inte avslöja sin sanna natur. Om någon upptäcker utbytet så kommer inte bara Nemesis att bli avrättad utan också Sidonia, så hon måste vara på sin vakt. Men det är inte lätt att manövrera bland alla de nya känslorna som hon tvingas imitera och till slut även uppleva. Snart står det klart för Nemesis att det finns många fiender för henne i palatset, men även oväntade allierade. Något hon får användning för när något fruktansvärt händer, något som får Nemesis att bestämma sig för att döda kejsaren även om det kostar henne livet. Till sin hjälp får hon den galna tronarvingen Tyrus som också vill se kejsaren död. Med tiden inser Nemesis att Tyrus väcker nya känslor inom henne som en diabol inte ska ha, åtminstone inte för någon annan än sin ägare. Men Nemesis inser också att hennes val och handlingar har betydelse för alla människorna i galaxen och imperiets överlevnad. För första gången i sitt liv kan Nemesis bestämma själv över sitt liv, frågan är bara vad vill hon ha förutom hämnd?

En spännande sci-fi berättelse med en intressant huvudkaraktär och en handling med så många oväntade vändningar och kast att man inte kan sluta läsa förrän man får veta vad som händer på de sista sidorna. Om gillade Hungerspelen och tror sig klara av något lite mer våldsamt så ska man testa Diabolic.


message 2: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 327 comments Mod
Jag fick den här boken i en Illumicrate och har haft den ståendes på hyllan sedan den först publicerades på engelska. Kanske måste ta tag i att läsa den snart! :)


back to top