Bookerdiskusjon discussion

9 views
Bookerprisen 2018 > Richard Powers – The Overstory

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere The Overstory av Richard Powers.


message 2: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Min soleklare favoritt så langt. Måten han introduserer karakterene på er helt nydelig. Han gir oss god innsikt i bakgrunnen til alle karakterene, noe som gjør det mye enklere å forstå dem senere. Den første delen av boken kunne nesten vært en novellesamling alene. I del to kommer karakterene sammen på en troverdig og interessant måte og vi begynner å forstå mer av hva forfatteren ønsker å formidle om trær. Boken er stillferdig og vakker i enkelte deler, spennende og dramatisk i andre. Den virker tidløs, selv om vi får tidfestet ganske mange hendelser.

Jeg har lært utrolig mye og den har gjort meg nysgjerrig på avskoging i Norge - er vi flinkere til å ta vare på skogen vår enn det det virker som om amerikanerne er? Har vi skjønt viktigheten av det? Jeg synes også boken gir leseren en del problemstillinger å tenke gjennom som ikke alltid er helt enkle. Vi får blant annet se ting fra en bioterrorists side, og hvis man følger argumentasjonen hennes er ikke det hun gjør feil. Men for alle som er opptatt av menneskelig velferd på kortere sikt er det selvsagt grusomt. Andre blir tatt for å være terrorister selv fordi de etter loven er det. Er det da slik det er eller er lovene formet feil? Klarer vi å tenke mer langsiktig eller er det alltid menneskelig vinning på kort sikt som skal være fokus? Har vi rett til å sette våre behov over alle andre på planeten sine behov?

Svaret er vel at vi uansett i det lange løp kun ødelegger for oss selv. Planeten vil reparere seg selv så lenge den kan, men det er ikke sikkert vi overlever den prosessen.


back to top