Bookerdiskusjon discussion

7 views
Bookerprisen 2018 > Esi Edugyan – Washington Black: A Novel

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere Washington Black: A Novel av Esi Edugyan.


message 2: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Denne var det rett og slett gøy å lese. En liten dose slavehistorie, mye vitenskap og en god dose eventyr. Interessant å følge hovedkarakteren fra slaveri til tilværelsen som en fri mann og hvor lang tid det egentlig tok før han skjønte hva det betydde. Men det er likevel ingen solskinnshistorie, for livet som en fri svart mann var ingen enkel affære uansett hvor i verden han fartet til.

Liker også at de som kjempet for avskaffelsen av slaveriet heller ikke er portrettert som fantastiske helter, moralsk overlegen alle andre selv om de jobber for en god sak.

Forholdet mellom Wash og mannen som frigjorde ham er kanskje det mest interessante i boken, hvor mye mannen betyr for Wash til tross for at han til slutt avviser ham viser hvor stor betydning enkelte mennesker kan ha i livene våre og hvor vanskelig det kan være å løsrive seg, selv når det kanskje er det mest fornuftige å gjøre.


message 3: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Jeg er enig i at det er en del interessante aspekter i boken, men ble ikke så veldig engasjert likevel. Eventyrbiten synes jeg ikke var så veldig spennende, og det er mulig at den typen bøker ikke er for meg. Jeg synes også at det var en del usannsynligheter og ting som skjedde uten noen begrunnelse. Som [spoiler] hvorfor Phillip tok livet av seg og en del andre ting jeg hang meg opp i, men ikke lenger husker.

Jeg syntes den virket så lovende, men kombinasjonen bok om slaveri og eventyr fungerte ikke helt for meg. Det ble ikke dypt nok eller spennende nok. Jeg synes også Washington Black var litt flat som karakter.


back to top