Bookerdiskusjon discussion

15 views
Bookerprisen 2018 > Belinda Bauer – Snap

Comments Showing 1-12 of 12 (12 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere Snap av Belinda Bauer.


Elida (elidaleser) | 43 comments Halvveis gjennom lydboka, og boka skremmer meg på fleire område. Korleis er det mogleg å ha fantasi til å skrive slik som dette? Eg har igrunnen ikkje psyke til denne boka og det er ikkje snakk om å høyre dette etter mørkets frembrudd. Innleseren er og meget bra for det er av og til eg lurer på om det er fleire som leser og den følelsen har eg bare hatt når Stephen Fry leser Harry Potter.


message 3: by Marianne (new)

Marianne Søiland | 52 comments Jeg er også halvveis gjennom boka, og denne er skikkelig snedig gitt! Og spooky! Der er jeg enig med Elida. Jeg lytter OG leser, alt etter som. Har den på Kindle også. Veldig inspirerende Booker-bok å starte med, og usedvanlig "lettlest".


message 4: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Denne får jeg ikke lest enda da jeg har bestilt papirvarianter fra Bookdepository, men jeg er spent på den. Ser for meg at den blir en lettvekter som ikke kommer med på shortlist, men jeg tror også det blir en interessant leseropplevelse, selv om den kanskje ikke når helt opp i Bookersammenheng. Men, kanskje den overrasker?


message 5: by Marianne (new)

Marianne Søiland | 52 comments Bortsett fra at hovedpremisset for at mor dør i boka (ikke spoiler) ikke er helt troverdig - jeg mener, hvem er det som IKKE har mobiltelefon i disse dager...verken mor eller 12-åring? - så likte jeg boka godt nok til en 4'er. Omtale ligger på bloggen. Verd å lese, men kanskje ikke tung nok til en kortliste? Hvem vet - det kommer jo helt an på de andre bøkene.


message 7: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Avbestilte papirutgaven og hev meg på Storytel igjen og lydboken. Har egentlig litt dårlig erfaring med Booker på lyd, men siden denne er krim og skal være ganske tilgjengelig prøver jeg. En liten time ut i boken virker det lovende synes jeg, sånn rent handlingsmessig.


message 8: by Elisabeth (new)

Elisabeth (elbakken) | 7 comments Likte denne overraskende godt, siden krim vanligvis ikke er min sjanger. Litt hjulpet av en godt innlest lydbok, tenker jeg. Likte karakterene, særlig de tre barna, kjente at jeg virkelig brydde meg om hvordan det gikk med dem.

Hadde litt større problemer med plottet. Det er mye som skjer her fordi det må skje for at fortellingen skal komme videre, ikke fordi det er logisk at det skjer. Det er mer enn mangel på mobiltelefon jeg ikke tror på for å si det sånn.

Og, leser det dere har skrevet og må innrømme at jeg ikke forstår hva som er skummelt eller spooky i denne boka? Jeg syntes den var mer ... koselig mesteparten av tida? ;)


message 9: by Marianne (new)

Marianne Søiland | 52 comments En liten kommentar ang spooky.. Jeg følte sånn med disse barna da de ble forlatt i bilen, at stemningen rett og slett bare ble sånn. Da de begynte å gå, alene langs veien. Jeg har kanskje sett for mange grøsserfilmer, men jeg fikk det virkelig for meg der en periode. Hva VAR det moren hadde gjort...egentlig?


message 10: by Ann Helen (last edited Aug 05, 2018 11:41PM) (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Ikke bra når jeg klarer å gjette morderen tidlig i boken. Jeg leser lite krim og er generelt ikke flink til å finne ut av slike ting, men i denne boken var det knapt andre alternativer og det ble bare mer og mer åpenbart. En stund trodde jeg det var for åpenbart og forventet at hun prøvde å lure oss, men det kom aldri en lur vending på slutten.

"Goldilocks" sin interaksjon med politiet var det jeg likte best å lese om, ellers virket boken full av tilfeldigheter (den nye naboen er tilfeldigvis moren til ene politimannen, "Goldilocks" har en venn som kan mer om kniver enn det politiet har klart å finne ut av på tre år, det var plutselig superenkelt å få faren hjem igjen når det passet seg).

Underholdningsverdien var ganske god, men jeg tror også den kunne vært mye høyere hvis boken hadde vært mer snedig og karakterene hadde vært litt mer nyanserte (spesielt politimennene virket som karakterer, ikke reelle personer).

Synes virkelig ikke denne hører hjemme på Bookerlisten. Forventer bedre språk, mer interessante karakterer og jeg forventer i utgangspunktet også at forfatteren har noe å si, noe han eller hun ønsker å få leseren til å tenke på eller lære noe av. Dette virker mer som ren underholdning.

Ble ganske skuffet, for jeg har lest og likt Bauer tidligere. Mulig smaken min har endret seg de siste årene, men slik jeg husker Blacklands ville jeg blitt mindre overrasket over å se den på Bookerlisten enn denne.


message 11: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Litt deilig med en sånn lettlest og fengende bok på langlisten må jeg si. Men hvis dette er en krim som utfordrer sjangeren må det være mye dårlig engelskspråklig krim jeg ikke har lest, for for meg fremstod det som en ganske tradisjonell en. Kanskje bortsett fra at morderen egentlig blir avslørt ganske tidlig uten at vi får noe særlig innblikk i motivet eller tankegangen. Det pleier ofte å være enten eller, at vi følger morderen også eller at vi den ikke blir avslørt før helt på slutten. Men nå er det en stund siden jeg leste mye krim.

Selv om jeg likte boken, så stiller jeg meg like uforstående som dere til hva den gjør på langlisten. Og jeg heier på at sjangerlitteratur også kan være både litterær og viktig, og ofte for eksempel mer samfunnskritisk enn annen litteratur, men denne er jo ingen av delene. Jeg synes ikke hun når min britiske favoritt Minette Walters til knærne, ei heller vår egen Karin Fossum når det gjelder å tøye sjangeren.

Jeg likte ellers best historien om de tre barna, mens politimennene er jo så stereotypiske og håpløse at det blir morsomt. Litt rart når leseren ser sammenhenger før de gjør det, og så blir de i tillegg stolt av seg selv når de finner ut av det. Og så forstår jeg bare ikke hvorfor en gravid dame ikke forteller politiet eller mannen sin at hun er blitt drapstruet. Og så er det kanskje mange andre små irritasjonsmomenter man legger merke til spesielt fordi den er på Booker-listen og de kritiske brillene kommer på. For boken er både underholdende og jeg blir grepet av barnas situasjon, så en god leseopplevelse var det jo.

Apropos det med mobiltelefon, så skjer vel forsvinningen i 1998, så ikke så uvanlig å ikke ha mobiltelefon da. Jeg fikk i 1999:-)


message 12: by Marianne (new)

Marianne Søiland | 52 comments Vet du hva, Silje. Jeg tenkte ikke på årstallet kontra mobil. Den har jo *alltid* eksistert. Hehe.. hvor fort man glemmer, du.


back to top