Goodreads România discussion

44 views
General > Recomandare serii SF

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments Salut,
Imi poate recomanda cineva o serie SF (eventual tradusa) macar la fel de buna ca seria Ender (si Umbrele), Fundatia (si Imperiul, Robotii), Razboiul Batranilor sau Dune?

Am incercat Razboiul elitelor (Brin), dar am abandonat seria dupa prima carte. La fel si Foc in adanc (Vinge).

Multumesc!

Catalina


message 2: by Andra (new)

Andra Buzatu | 81 comments Eu am pe lista de lectura si seria “Intoarcerea acasa” tot de Orson Scott Card.


message 3: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1121 comments Catalina wrote: "Salut,
Imi poate recomanda cineva o serie SF (eventual tradusa) macar la fel de buna ca seria Ender (si Umbrele), Fundatia (si Imperiul, Robotii), Razboiul Batranilor sau Dune?"


Din păcate nu, nu știu o serie SF la fel de bună, dar poți încerca seria Pandora de Frank Herbert și Bill Ransom, Lumea fluviului de PJ Farmer, Furnicile de B. Werber...

Am auzit lucruri bine și de seria Expanse, dar nu am citit-o personal...

Întoarcerea acasă mi s-a părut mult mai slabă decât cele de mai sus.


message 4: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments Multumesc, le voi incerca pe acestea.
Si pe mine m-a dezamagit Card cu Intoarcerea acasa si cu Gatekeeper.


message 5: by Victor (last edited Jul 22, 2018 11:07PM) (new)

Victor | 1332 comments Cea mai buna serie SF citita de mine - peste Fundatia, Dune, si Ender/Umbrele - este Remembrance of Earth's Past (The Three-Body Problem, The Dark Forest si Death's End). Intr-adevar un Science-Fiction care incepe de la revolutia lui Mao, aparent fara prea multe pretentii si se termina, literalmente, la sfarsitul timpului. Twists and turns peste tot, iti da sperante si ti le naruie in acelasi capitol si are secvente epice si pune in practica concepte din fizica cuantica la care si acum, dupa vreo doi ani de când le-am terminat de citit, ma trezesc gandind. Mi s-a parut la fel de ancorata in stiinta ca Interstellar.

De exemplu autorul isi imagineaza cum poti sa opresti complet avansul unei civilizatii folosind doar doi protoni sau cum ar arata lumea 3D vazuta din perspectiva 4D si toate astea functioneaza.

Daca vrei actiune/intriga, seria The Expanse pare scrisa special pentru TV (de fapt e si un serial).


message 6: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments Victor wrote: "Cea mai buna serie SF citita de mine - peste Fundatia, Dune, si Ender/Umbrele - este Remembrance of Earth's Past"

Astept si eu cu nerabdare sa traduca Nemira toate cartile si sa le faca epub. Sper sa nu astept 3 ani, cum au ei obiceiu sa scoata cate un volum pe an (asta cand termina de tradus seria...).
Mi se pare prea greu sa citesc in engleza carti SF.


message 7: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Ah da, niciuna nu e tradusa. Eu nu am citit seria inca dar ai incercat Hyperion? E tradusa si e un clasic.


message 8: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments Au tradus Problema celor trei corpuri de ceva vreme, dar inca nu e epub.
Hyperion am citit-o demult, tin minte ca mi-a placut, dar nu cat sa o trec la favorite. La fel si seria Rama.
Mi-am pus pe Nook seriile recomandate mai sus de Gabriel si o sa le incerc dupa ce termin The dispossessed a Ursulei Le Guin si Sarbatoarea corturilor a lui Ioan T. Morar (fac o pauza scurta de SF pentru autorul meu preferat roman).
Mai am in wishlist tot la Nemira seria Wool (Silozul).


message 9: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Seria Sprawl de William Gibson ai incercat-o? (Neuromancer, Count Zero si Mona Lisa Overdrive


message 10: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments Nu, nici n-am auzit de autor. De ce-mi pare din descrierea primei carti, ca seamana cu filmul Matrix?


message 11: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Da, e seria care a stat la baza curentului cyberpunk. Gibson a scris si Johnny Mnemonic, https://www.youtube.com/watch?v=Uwl5M... care e o nuvela din acelasi univers ca si seria. Daca ai citit Philip K. Dick, e destul de similara atmosfera, mai ales cu Blade Runner/Do Androids Dream of Electric Sheep?


message 12: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1121 comments Ah, si ar mai fi si seria Noul Crobuzon a lui China Mieville...


message 13: by Maria (new)

Maria Sau Ilion şi Olimp de Dan Simmons (a scris şi seria Hiperion). Cum sugerează şi numele, astea se leagă mult de mitologia greacă, dar într-un mod complet sf :)

Pentru cărţile lui trebuie să ai mult timp şi răbdare - construieşte lumi extraordinar de detaliate, câteodată prea detaliate, cel puţin pentru mine :) Şi aşa, ce am citit până acum de el le adaug la cărţile care mi-au plăcut.


back to top