Netherlands & Flanders group discussion

48 views
Hot tips! Goedkope boeken > Verhoogde verzendkosten Bol.com...

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Jul 15, 2018 10:27PM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments Ik zag vandaag dat Bol.com de verzendkosten verhoogd heeft van € 1,99 naar € 2,49 voor een boek waarin ik geïnteresseerd was... Ik vond € 1,99 al veel, maar € 2,49 voor een bestelling onder de € 20,- is niet meer leuk :-( Nederlandse boeken zijn toch al duur door de vastgestelde prijzen, en als je daar dan € 2,49 bij moet tellen... Bah.

Gelukkig worden bij de Bookdepository alle boeken nog steeds gratis verzonden (en Engelstalige boeken zijn véél goedkoper dan Nederlandstalige), en aangezien ik toch veel Engelstalig lees... :-)

Ik hoorde trouwens kort geleden dat Nederlandse boeken bestellen bij Amazon.de schijnt te lonen. Weet iemand daar toevallig iets van/bestelt iemand wel eens Nederlandstalige boeken bij Amazon.de?


message 2: by struisvogel (new)

struisvogel | 5 comments Ja, ik heb een keer een tweedehands boek via Amazon.de besteld en dat was een uitstekende ervaring ! Snel en zeer goed verpakt. Natuurlijk zegt dat niets over Amazon.de zelf, maar ik zou het volgende keer zonder aarzelen wéér doem.


message 3: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3053 comments struisvogel wrote: "Ja, ik heb een keer een tweedehands boek via Amazon.de besteld en dat was een uitstekende ervaring ! Snel en zeer goed verpakt. Natuurlijk zegt dat niets over Amazon.de zelf, maar ik zou het volgen..."

Enig idee hoe het met de verzendkosten voor nieuwe Nederlandstalige boeken is?


message 4: by lethe (last edited Jul 16, 2018 11:58PM) (new)

lethe | 680 comments Mod
Amazon.de rekent geen verzendkosten voor boeken verstuurd naar de Benelux. (Maar ik weet niet of de Nederlandstalige boeken duurder zijn dan in Nederland.)

Ik blijf van mening dat als je een boekwinkel in de buurt hebt, er geen enkele reden is om Nederlandse boeken bij Bol.com te kopen (vanwege de vaste boekenprijs), tenzij ze niet meer in druk zijn.


message 5: by Sanne (new)

Sanne (sanneennas) | 53 comments lethe wrote: "Ik blijf van mening dat als je een boekwinkel in de buurt hebt, er geen enkele reden is om Nederlandse boeken bij Bol.com te kopen (vanwege de vaste boekenprijs), tenzij ze niet meer in druk zijn."

Mee eens :) Overigens is mijn ervaring met Engels- en Franstalige boeken dat de prijs niet veel verschilt, hooguit een euro, en net zo vaak in het voordeel van mijn plaatselijke boekhandel als in het voordeel van Bol (amazon en bookdepository gebruik ik niet, zijn die veel goedkoper dan de Nederlandse (web)winkels voor Engelse boeken?). En bij de boekhandel is het altijd gratis af te halen, hoera!
Ik weet niet of het per boekhandel verschilt, maar ik heb bij die van mij echt nog nooit gehad dat ze een Engels/Frans boek niet hadden wat Bol wel aanbiedt.


message 6: by BookLovingLady (last edited Jul 17, 2018 01:43AM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments lethe wrote: "Ik blijf van mening dat als je een boekwinkel in de buurt hebt, er geen enkele reden is om Nederlandse boeken bij Bol.com te kopen (vanwege de vaste boekenprijs), tenzij ze niet meer in druk zijn. ..."

Helaas heb ik geen boekwinkel in de buurt, want ik woon in een dorp (en dan is het internet ontzettend makkelijk...) Rondneuzen in een goede boekwinkel is heerlijk, maar helaas deed ik dit alleen tijdens mijn studie want toen had ik een boekwinkel bij de hand.


message 7: by BookLovingLady (last edited Jul 17, 2018 01:41AM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments Sanne wrote: "bookdepository gebruik ik niet, zijn die veel goedkoper dan de Nederlandse (web)winkels voor Engelse boeken?) ..."

Bookdepository.com scheelt meestal aanzienlijk met Bol.com voor Engelstalige boeken.


message 8: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Amazon is echt een stuk goedkoper dan Nederlandse boekwinkels en meestal ook goedkoper dan Bol. Wel loont het om prijzen te vergelijken. Aangezien ik tegenwoordig bijna altijd eboeken koop, koop ik hoofdzakelijk online. Dan kan ik het meteen downloaden. Voor papieren boeken ga ik naar boekenbeurzen of de Bruna, aangezien we geen boekhandel in de buurt meer hebben. In de stad zit nog wel een boekhandel, maar dan kost het mij geld om daar naar toe te reizen en dat heb ik er niet voor over. Toen wij nog wel een boekhandel hadden, kwam ik daar nog wel eens.


message 9: by BookLovingLady (last edited Jul 17, 2018 09:40AM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments Hannie wrote: "In de stad zit nog wel een boekhandel, maar dan kost het mij geld om daar naar toe te reizen en dat heb ik er niet voor over. ..."

Dat geldt voor mij ook. Het kost mij aanzienlijk meer dan de € 2,49 die Bol.com nu rekent om heen en weer naar de dichtsbijzijnde boekhandel te reizen. De boekhandel bij ons in het dorp is al jaren geleden vertrokken (zit nu in de stad).

Ik ben járen geleden gestopt met het kopen bij Amazon.com omdat de Bookdepository geen order- en verzendkosten rekende, en Amazon wel. Hoewel het nu één geheel lijkt te zijn (Amazon heeft Bookdepository overgenomen) worden er bij Bookdepository.com nog steeds geen verzendkosten gerekend :-)


message 10: by Sanne (new)

Sanne (sanneennas) | 53 comments Interessant!
Ik heb gelijk even gekeken voor de Engelse boeken die ik de afgelopen maanden heb gekocht. Als ik zo kijk ligt het prijsverschil vooral in dat je goedkopere versies van hetzelfde boek kan kopen, en die keus heb je niet altijd in de boekhandel. Maar voor exact dezelfde uitgave is de prijs meestal nagenoeg gelijk, met een incidentele uitschieter beide kanten op - veel goedkoper én ook veel duurder! Alhoewel die incidentele euro goedkoper natuurlijk wel scheelt als je veel boeken koopt, hou ik het toch maar op mijn lokale boekhandel (aangezien ik die luxe heb...). Ik heb iets te veel slechte ervaringen met internetbedrijven die beschadigde boeken afleveren.


message 11: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3053 comments @Sanne
Bookdepository is (in mijn ervaring) heel netjes. Ik heb één keer een boek gehad dat beschadigd was door het transport en toen ik reclameerde en foto's had opgestuurd werd er meteen kosteloos een nieuw exemplaar afgestuurd (en het beschadigde exemplaar mocht ik houden).


message 12: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) @Sanne, Voor mij is de prijs erg belangrijk, dus ik kijk altijd wat het goedkoopste is. In de meeste gevallen is dat het eboek. En in veel gevallen is Amazon dan het goedkoopste. Daarnaast nemen eboeken geen ruimte in in mijn boekenkast. Wat ook weer een voordeel is, omdat die overvol is en ik geen plek heb voor nog een kast.


message 13: by Steven (new)

Steven | 2 comments Ik wacht gewoon altijd tot ik boven de 20€ zit om bij bol te bestellen. Bol blijft ijzersterk in (nieuwe) boeken voor mij, vooral omdat ik veel Engels lees en vroeger moeilijker te vinden was.


message 14: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3053 comments @Steven
Als je veel Engels leest (doe ik ook) zou ik zeker www.bookdepository.com een keer proberen...


back to top