Bibliomanija Book Club discussion

Laži
This topic is about Laži
52 views
Prva knjiga mjeseca- Laži, T.M.Logan

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Bibliomanija | 13 comments Mod
Bibliomanija Book Club je izabrao svoju prvu knjigu mjeseca! Pridružite nam se 25.7. kada ćemo prodiskutirati o izabranoj knjizi!


Bina Sabi (binasa) | 1 comments Procitana vec i to na engleskom hehehe


Bibliomanija | 13 comments Mod
Bina wrote: "Procitana vec i to na engleskom hehehe"
Odlično! Nema veze što je pročitana, pridružite nam se 25og!


Bibliomanija | 13 comments Mod
Pozdrav svima! Bibliomanija Book Club i službeno započinje! Za prvu knjigu odabrali smo Laži, T.M.Logana. Kakav je utisak ostavila na vas? Slažete li se sa temom koja se proteže kroz cijelu knjigu- kako smo previše na društvenim mrežama, kako jako malo brinemo o zaštiti svojih podataka na njima? Mislite li da nam je cijeli život doslovno na društvenim mrežama, pa zbog toga ne doživljavamo sam život a time ni ljude oko sebe?


message 5: by Ana (new) - rated it 4 stars

Ana Jembrek (knjigesumojsvijet) | 3 comments Bibliomanija wrote: "Pozdrav svima! Bibliomanija Book Club i službeno započinje! Za prvu knjigu odabrali smo Laži, T.M.Logana. Kakav je utisak ostavila na vas? Slažete li se sa temom koja se proteže kroz cijelu knjigu-..."

Nisam sigurna da mi je to ostalo kao najupecatljivija tema knjige, ali je definitivno interesantno razmisljanje. Mislim da smo generacija pokusnih kunica u vise pogleda i da ce tek generacija iza nas shvatiti kako voditi zivot na drustvenim medijima, a da smo pritom zasticeni od malverzacija. Vidimo i neke legalne pomake u tom smjeru (cijela ova GDPR zavrzlama, plus jos neki zakoni u pripremi).

No u svakom slucaju, bilo je jako cool citati u ovoj knjizi kako je autor iskoristio tehnologiju modernog doba da nasem junaku zbilja zagorca zivot. :D


Ante The Zmaj (knjiskizmaj) | 5 comments Za početak moram reći kako je ovo jedan od dojmljivijih trilera koje sam pročitao u ovoj godini, a stvarno ih je bilo more. Meni ova knjiga nije dala ni trenutak za odmor, jer je konstantno ispunjena nekim događajima i preokretima koji su me ostavili u nevjerici, a oni završni su bili samo trešnjica na vrhu psihološke torte.

Slažem se s Anom u ovom da je ova generacija zapravo pokusni kunić u svijetu društvenih mreža, a Joe je jedan pravi primjerak toga. Iako ne koristi previše društvene mreže, iskorištene su kako bi mu zagorčale život. Na njegovom primjeru vidimo koliko smo zapravo ranjivi.

O tome dobro govori jedan citat iz knjige: ''Tehnologija ne voli anonimnost. Tehnologija voli znati gdje ste i kuda se krećete dvadeset četiri sata dnevno, koga zovete, što kupujete, koje internetske stranice posjećujete i tko su vam prijatelji. Tehnologija ne voli tajnovitost, diskreciju i privatnost.''

E sad, koliko god to čudno zvučalo, i dalje smo mi sami ti koji odlučujemo koliko će tko o nama znati, jer sami ostavljamo sve te slike i statuse u bespućima interneta. A za pojedince koji su voljni živjeti imaginarni virtualni život i u potpunosti napustiti onaj stvarni, mogu samo reći da ih žalim.


Vedrana | 5 comments Knjiga je jako interesantna i napeta definitivno jedna od boljih koje sam procitala u zadnje vrijeme
Dodatno su u napetu priču vješto ukomponirane moguće
zamke najnovije tehnologije.U današnje vrijeme je puno lakše lagati “muljati” kad su skoro svi podaci,fotografije,komentari dostupni na društvenim mrežama.Sve se moze brzo i efikasno provjeriti i saznati ali istovremeno manipulirati tuđim profilima na društvenim mrežama.


back to top