Knjigom u glavu discussion

Silver Shadows (Bloodlines, #5)
This topic is about Silver Shadows
121 views
2014 Kolovoz/August > Grupna knjiga - Silver Shadows

Comments Showing 1-40 of 40 (40 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Tazitazitazi | 628 comments Već nekoliko članova čita ovu knjigu, pridružujem im se i ja, a pozivam i ostale da nam se pridruže. Knjige iz ovog serijala smo već čitali u grupi, pa pretpostavljam da se možete uključiti.


Tanja (Tanychy) Ja sam skoro zavrsila, ali nema veze jer cu se ukljuciti u diskusije. :)


Milica | 307 comments Ja sam negde na pola. Baš sam zadovoljna za sada. Znam da će na kraju serijala sve biti ok, ili manje više ok, uvek tako bude sa Rišel. Međutim dosta mi je napeto i neizvesno za sada što mi se sviđa.
(view spoiler)


message 4: by Tanja (Tanychy) (last edited Aug 03, 2014 06:22AM) (new) - rated it 5 stars

Tanja (Tanychy) (view spoiler)


Glass | 1026 comments Tanja, slažem se. :)

Ja sam tek na pola, nisam imala vremena jučer za čitanje. :((((


message 6: by Liliflaj (new) - added it

Liliflaj | 24 comments Upravo sam zavrsila prvu knjigu iz serijala i priznajem da sam odusevljena. Nije da nisam ranije citala o vampirima, ali - evo novog pogleda na taj fantasticni svet, pa zasto ne uzivati. Jos je lepse sto moja prijateljica ima svih sest knjiga da cu u serijal uzivati u jednom cugu JEEE :)


Milica | 307 comments Liliflaj wrote: "Upravo sam zavrsila prvu knjigu iz serijala i priznajem da sam odusevljena. Nije da nisam ranije citala o vampirima, ali - evo novog pogleda na taj fantasticni svet, pa zasto ne uzivati. Jos je lep..."
Misliš na Bloodlines ili na Vampire Academy?
Bloodlines još čeka šestu u februaru sledeće godine :)
Koji god da čitaš od ova dva preporučujem oba, dosta su različiti ;) Uživaj!

Ja sam upravo završila SS, ali komentarišem sutra, kad mi se slegne malo :)


Glass | 1026 comments I ja sam je zavrsila. Svidjela mi se, imam par zamjerki, ali definitivno bolja od prethodne.


message 9: by Liliflaj (new) - added it

Liliflaj | 24 comments Izgleda da sam nesto pomesala - mislila sam da je Bloodlines Vampirska akademija :/ U svakom slucaju ja citam VA, i stvarno mi se svidela prva knjiga a imam ih svih 6. Valjda cu nekad i blodlines da procitam.


Milica | 307 comments Liliflaj wrote: "Izgleda da sam nesto pomesala - mislila sam da je Bloodlines Vampirska akademija :/ U svakom slucaju ja citam VA, i stvarno mi se svidela prva knjiga a imam ih svih 6. Valjda cu nekad i blodlines d..."
Pa nije ni čudo što si pomešala. Bloodlines je spin-off Vampirske akademije, skoncentrisan na Adrijana i Sidni. Adrijana ćeš upoznati na pola druge knjige VA, i mislim da ćeš ga zavoleti. Sidni tek u četvrtoj :)
U svakom slučaju uživaj u knjigama!


Milica | 307 comments A sad što se tiče Silver Shadows stvarno mi se dopala. Uvek kad pročitam knjigu zaletim se sa ocenom, bilo dobrom ili lošom, pod neposrednim uticajem čitanja. Nisam sigurna baš da li mi ova knjiga zaslužuje 5, pošto nijednoj nisam do sada dala tu ocenu, a nije mi najbolja. Verovatno sam toliko zadovoljna celokpnim utiskom zbog velikog iščekivanja.
(view spoiler)
Što se tiče opštih crta knjige sviđa mi se što je dinamična. Nije bilo mnogo skretanja sa teme. U početku je bilo malo napeto, jer je sve dosta bilo nepoznato.
Priča je dosledna, sa vremena na vreme i duhovita
(view spoiler). Naravno da su me neki postupci strašno nervirali, ali opet mislim da su realni dosta. Mislim koliko mogu da budu u takvom svetu.
(view spoiler)
I tako ima dosta tih nekih gluposti po meni, mnogo je ublažila. Kao recimo kad je Dimitri bio Strigoj. Takav horor je mogla od toga da napravi, a ispalo je mlako. Ima dobre ideje i jako zanimljiv svet i likove, ali kao da se plaši da začini previše jer je za tinejdžere.
(view spoiler)
Uprkos svemu dobra je i jedva čekam nastavak.
(view spoiler) E da, za kraj bih volela da vidim Edija sa Džil, a i da vidim Lisinu reakciju. Ima srčku da dobije od tolikih nekovencionalnih veza :)


Milica | 307 comments Sad se setih imam jedno pitanje u vezi prethodnih knjiga. Sakriću ga za slučaj da neko ovde dođe iz radoznalosti, a da nije čitao sva četri dela pre ovog.
(view spoiler)


message 13: by Iva (new) - rated it 4 stars

Iva Gavran | 3 comments Jako želim pročitati knjigu, ali nigdje ne mogu naći besplatan pdf, pa bih samo zamolila ako je netko u tome uspio da stavi link. :)


message 14: by Tanja (Tanychy) (last edited Aug 06, 2014 01:33PM) (new) - rated it 5 stars

Tanja (Tanychy) Za Milicu (view spoiler)

Ali da se mi razumijemo znas ti ovo mnogo detaljnije nego ja :D


Tanja (Tanychy) A tek sad vidim ovaj iznad post :D Joj ovo za Dimka kad je bio strigoj da je mlako. Tacno da, ali ono malo YA autora se usudjuje da napravi tu nesto stranso. Ja sam po godinama izasla iz ove YA kategorije, ali kad malo bolje pomislim ovo citaju klinci u osnovnoj skoli (skoro sretoh jednu djevojcicu koja sa svojih 12 godina cita ovo sto i ja citam. Ne da sam se osjecala matoro, vec ono). Elem (view spoiler)


Milica | 307 comments @Tanja
jeste to je tačno, ipak smo mi daleko izašle iz te kategorije pretpuberteta, i sa svim ovim sečenjem žiletima i ćaskanjem sa mrtvim rođacima kontam da je već većinu tog uzrasta zaplašila :)
(view spoiler)


message 17: by Tanja (Tanychy) (last edited Aug 06, 2014 01:54PM) (new) - rated it 5 stars

Tanja (Tanychy) Eh moja ti! Necemo o godinama, nego ajmo o veselijim temema :)

Za ovo drugo, bacih se u razmisljanje da. Ne znam stvarno, mozda je neko skoro to citao pa nam odgonetne to.


Milica | 307 comments I meni je zagolicalo maštu, što verovatno znači da nije ništa važno, jer se uglavnom uhvatim za gluposti :P


message 19: by Meli (new)

Meli | 1 comments Da li ste ovu knjigu citali na nasem jeziku ili na engleskom? Znate li kako mogu dobiti e-knjige stranih pisaca na nasem jeziku? Hvala.


Tanja (Tanychy) Citali smo na engleskom, a mozes mozda pronaci one koje su prevedene. Kako i gdje ne znam, ali ova serija nije prevedena jos uvijek.


Petra | 232 comments Ja sam neki dan procitala knjigu i blago receno sam odusevljena. Dosad mi je to najbolja u serijalu. Prve tri knjige su bile dobre,ali nisu se mogle mjeriti sa VA. Cetvrta i peta su skroz druga prica,njih sam u jednom dahu procitala. Sad samo jedva cekam drugi mjesec i sestu knjigu


message 22: by Liliflaj (new) - added it

Liliflaj | 24 comments Znate sta, zavrsavam 6. knjigu iz serijala VA i imam nameru da za sada ostanem na tome :/, s obzirom da se 6. knjiga iz serijala Bloodlines tek ocekuje. Znam sebe, ako pocnem samo sa prvom knjigom necu se zaustaviti do 5. a onda cu se ziva pojesti sto nema i 6.


Milica | 307 comments Liliflaj wrote: "Znate sta, zavrsavam 6. knjigu iz serijala VA..."

I?

Petra wrote: "Ja sam neki dan procitala knjigu i blago receno sam odusevljena. Dosad mi je to najbolja u serijalu. Prve tri knjige su bile dobre,ali nisu se mogle mjeriti sa VA. Cetvrta i peta su skroz druga pri..."

Slažem se! Meni je zapravo ova poslednja ubedljivo najbolja!


Glass | 1026 comments Hahahaha, i bolje ti je da onda cekas. :) Meni je bila super - kraj je malkice melodramatican, ali eto...


Novenda | 317 comments Nisam dugo pisala ništa ovde, a danas sam počela sa SS. Uglavnom, na 10% sam i za sada mi se ne sviđa previše, tj.nekako mi je naracija slaba. Ili je stvar u tome što dugo nisam čitala YA pa sam se odvikla od često mlake naracije :)
I kao i inače, jako me nervira prepričavanje svih prošlih knjiga u nekoliko rečenica, to prekida radnju, a i ko je zaboravio šta se dogodilo u prethodnim nastavcima se verovatno i podseti nekako pre čitanja.

Ali neću suditi o knjizi pre nego što je pročitam do kraja. Nadam se da će biti puna akcije i zabavna kao i prethodne :)


Milica | 307 comments Novenda wrote: "I kao i inače, jako me nervira prepričavanje svih prošlih knjiga u nekoliko rečenica, to prekida radnju, a i ko je zaboravio šta se dogodilo u prethodnim nastavcima se verovatno i podseti nekako pre čitanja."

Nemaš pojma koliko se slažem sa ovim. Ovo me naročito iritira kad čitam ceo serijal odjednom. Sad ponavljam VA, i ona iznova i iznova piše o tome ko je ko i šta je šta. I svaki važan događaj prepriča o.O


Novenda | 317 comments Drago mi je da nisam jedina koju to iritira :D Kao da smo glupi, podsetiću se sama nekako, ne prekidaj radnju! :)


Milica | 307 comments Novenda wrote: "Drago mi je da nisam jedina koju to iritira :D Kao da smo glupi, podsetiću se sama nekako, ne prekidaj radnju! :)"

Valjda je to za Amere koji su navikli da im se sve servira. :)


Glass | 1026 comments Tako RM inace i pise. Nisu svi YA serijali takvi. I meni to ide malo na zivce.


Novenda | 317 comments Pa izgleda. Neka onda napravi uvodno poglavlje sa pregledom svih događanja iz prošlih knjiga, ukratko. Sačuvala bi nam živce.


Tanja (Tanychy) Hhahaha slazem se s ovim o prepricavanju, ali sto Glass kaze tako RM pise. Msm navikla sam na to.


message 32: by Iva (new) - rated it 4 stars

Iva Gavran | 3 comments Knjiga je ok, ali malo sam razočarana načinom na koji je sve razriješila, ne znnam. Možda sam jednostavno imala previsoka očekivanja. U svakom slučaju druga i treća knjiga iz serijala su mi definitivno puno bolje.


Milica | 307 comments Rišel je na Tviteru pre neki dan rekla da u Ruby Circle možemo da očekujemo mali osvrt na budnućnost Rouz i Dimitrija, kao i na cameo Ejba Mazura.
That makes me happy,and you? :)
Osim toga poriče pisanje novog serijala iz ovog sveta, ali ne i samostalnih novela i/ili priča.


Tanja (Tanychy) Mislim da bi bio red da se ostavi ovog svijeta, a ocekujem vjencanje Rose i Dimke :) Msm bas ja to ocekujem :D


Milica | 307 comments Tanja (Tanychy) wrote: "Mislim da bi bio red da se ostavi ovog svijeta, a ocekujem vjencanje Rose i Dimke :) Msm bas ja to ocekujem :D"
Ma da, da ih sve poudajemo i oženimo i onda da krenemo dalje :P
Sad čitam Shadow Kiss i tako mi je smešno kad upoređujem onog Adrijana i ovog. Nije se on nešto mnogo promenio, ali opet je drugačiji :)


Novenda | 317 comments Ja sam pri kraju i ne sviđa mi se knjiga. Opet akcija u Vegasu, opet kao da ponovo čitam stare nastavke. Dosadno, a Adriana ne prepoznajem :(


Tazitazitazi | 628 comments Milica wrote: "Sad se setih imam jedno pitanje u vezi prethodnih knjiga. Sakriću ga za slučaj da neko ovde dođe iz radoznalosti, a da nije čitao sva četri dela pre ovog."

I ja sam to pomislila dok sam čitala. Jasno se sjećam da je tetovaža plava i da je to razlog zašto se moraju skrivati, te da je Sidney planirala napraviti novu verziju zbog koje se boja neće promijeniti i tako će moći rušiti sustav iznutra.


Tazitazitazi | 628 comments Novenda wrote: "I kao i inače, jako me nervira prepričavanje svih prošlih knjiga u nekoliko rečenica, to prekida radnju, a i ko je zaboravio šta se dogodilo u prethodnim nastavcima se verovatno i podseti nekako pre čitanja. ..."

I mene to smeta, ali mislim da to ne služi za podsjećanje čitatelja na prethodni nastavak (kao u TV serijama), već da autorica koristi taj način pisanja kako bi se svaki nastavak mogao čitati zasebno. Nije mi jasno zašto bi to netko htio, ali ... 100 ljudi 100 čudi.


Tazitazitazi | 628 comments Sveukupni dojam ovog nastavka je vrlo dobar i ovo mi je najbolja knjiga u serijalu. Vjerojatno zbog toga što najviše podsjeća na Vampirsku akademiju. Ima puno akcije, zapleti i raspleti mi nisu bili predvidivi; a dio s vjenčanjem mi je bio odličan, jer je izrazito filmičan, pa sam vizualizirala blockbuster scene.
Jako me zanima rasplet serijala, obzirom da me iznenadila otmica Jill. Očekivala sam da će se 6. nastavak baviti razbijanjem predrasuda i spajanjem svijeta vampira i alkemičara kroz brak Sidney i Adriana. I ja se veselim Abeu Mazuru, a ako bude neko iznenađenje oko Rose i Dimitrija očekujem da to bude dijete. Znam da se dampiri ne mogu razmnožavati međusobno i da je problem što im broj stalno pada, pa očekujem da magija duha (Adrian) ili čovjeka (Sidney) tu donese neki preokret, ali možda sam preoptimistična. Nadam se ustvari nekom preokretu u položaju dampira u tom svijetu, jer iako je njihova uloga čuvara dobrovoljna, svedeni su na neku vrstu robova, a to me smeta, osobito u ovom serijalu (vidi scene s Edijem u kojima ga grize savjest zbog ovog ili onog, a jedan je od najdobrohotnijih likova).


Milica | 307 comments I imamo i naslovnicu:
https://www.goodreads.com/book/show/8...

Nije baš da otkriva šta će biti, ali izgleda fino u skladu sa ostalim.

(view spoiler)


back to top