Thriller fans discussion

De vrouw die met vuur speelde (Millennium, #2)
This topic is about De vrouw die met vuur speelde
22 views
Juli 2018 > Thrillerreeks - Millennium 2

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Er waren genoeg stemmen voor het tweede deel, dus in juli zullen we samen De vrouw die met vuur speelde lezen!

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over mensensmokkel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Lisbeth laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden?


Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de serie:
1. Mannen die vrouwen haten (klik hier voor het topic van deel 1)
2. De vrouw die met vuur speelde
3. Gerechtigheid

David Lagercrantz werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden.

4. Wat ons niet zal doden
5. De man die zijn schaduw zocht


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees weer mee. Ik vind deel 1 echt leuker dan verwacht, dus ik ben erg benieuwd naar dit deel. Toch ga ik niet meteen starten. Ik heb nu eerst behoefte aan een ander soort boek.


Bryndís whoooo!😁😁
deel 2 vind ik wel het minst leuke deel (deel 4 en 5 niet meegerekend want die horen er niet echt bij), maar dat komt vooral omdat ik niet zo van politieonderzoek (meer) hou.
maar nog steeds heel leuk😊😊


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Bryndís, Heb je deel 4 en 5 wel gelezen?


Bryndís helaas wel ja...


Bryndís nou dat is een beetje streng. de eerste ging nog wel, maar het is gewoon niet hetzelfde. de tweede was bagger


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Bryndís, Je mag gerust zeggen wat je er van vindt. Ik ben toch niet van plan om die te gaan lezen. Dat komt omdat ik de manier waarop de erven zijn omgegaan met zijn nalatenschap niet helemaal correct vind.


Bryndís ja precies! heb ook nog wel getwijfeld maar ik was te benieuwd en de vijfde stond toevallig in een ruilkast in mijn hostel in Fremantle toen en ik verveelde me dus toen heb ik die toch ook maar gelezen.


message 9: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb deel 1 nog niet gelezen, en daar kom ik deze maand ook niet aan toe. Dus helaas gaat deze serie nu waarschijnlijk aan me voorbij.


Nele Liz | 161 comments Benieuwd hoe deze serie verder gaat. Dus ik lees weer meer!


Bryndís meteen dorgelezen gisteravond.
(view spoiler)


Bryndís ik realiseerde me vandaag ineens dat ik nu ook een beetje als Lisbeth woon. (view spoiler)
ik ben al weer op blz 130. karakters zijn zo interessantt! <3 (view spoiler)


Bryndís ik vind het ook steengoed dat -spoiler voor ong halverwege-
(view spoiler)


Bryndís Ook ik heb hem weer uit.
Heerlijk! Ik vind dit dus wel het minst leuke deel en ik merkte ook nu weer dat ik er minder vn geniet dan deel 1 en 3, maar ik lees het nog steeds erg graag!
Ik moet er soms zo om lachen, terwijl er de meest verschrikkelijke dingen gebeuren. Knap vind ik dat.
Verder vind ik het verhaal en alle karakters echt fantastisch en uniek <3


Nele Liz | 161 comments Ik ben erin begonnen!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga in het boek beginnen. Hiervoor las ik een aantal redelijk dunne boeken, waardoor ik ze vrij snel uit had. Nu heb ik wel weer zin in een wat dikker boek. Deel 1 verraste me in positieve zin, dus ik ben heel benieuwd hoe deze me bevalt.


Bryndís Hannie wrote: "Ik ga in het boek beginnen. Hiervoor las ik een aantal redelijk dunne boeken, waardoor ik ze vrij snel uit had. Nu heb ik wel weer zin in een wat dikker boek. Deel 1 verraste me in positieve zin, d..."

Nele wrote: "Ik ben erin begonnen!"

Yeeee =D


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben nu op zo’n 20 procent. Ik vind het verhaal interessant, maar ik heb weinig tijd gehad om te lezen. Ik heb soms wel moeite om alle personen te plaatsen, omdat ik na deel 1 eerst nog wat andere boeken heb gelezen voordat ik aan deze begon. Hebben meer mensen dat?


Valerie (valeriemeij) | 51 comments Ik ben gisteren begonnen en op 17 procent. Ik merk dat de schrijver hier weer veel bladzijden nodig heeft voor een introductie. Ik begin het nu een beetje hetzelfde te vinden als david baldacci - oorsprong die ook vele bladzijden heeft gebruikt om dingen uit te leggen en te introduceren. Bij Baldacci begon ik me er aan te ergeren en interesseerde het me niet. Hier irriteert het me nog niet, maar ben wel benieuwd naar de rest van het verhaal.

@Hannie, ik heb geen moeite nog om personen te plaatsen. Ik heb ook wel andere boeken tussen deze twee gelezen. Heb wel dat er nieuwe personages er in voorkomen die ik nog niet kan plaatsen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben nu over de helft en het verhaal is echt interessant. Ik ben blij dat ik door de groep aan deze serie ben begonnen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb ‘m uit. Net als deel 1 duurt het wel even voor er vaart in het verhaal komt. Maar als je voorbij dat punt komt, wordt het steeds lastiger om het boek weg te leggen. Het laatste deel van het verhaal heb ik dan ook vrij snel uitgelezen vergeleken met de rest. Het verhaal eindigt wel wat abrupter dan het eerste deel. Ik vind ook dit een interessant verhaal en op het laatst was het echt spannend. Ik merk dat het verhaal nog moet bezinken. Ik weet daarom nog niet of ik meteen verder ga met deel 3.


Bryndís ik vind dat rustigr beging bij deze helemaal niet erg omdat je de personages nu kent en ik dan geinteresseerd ben in wat ze meemakan. t is ook wel een maf verhaal


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Bryndís, Ik vond het bij het eerste deel ook niet storend. Het is iets dat bij zijn schrijfstijl hoort. Maar ik merkte wel dat ik bij dit boek in het begin niet echt de aandrang voelde om te lezen. Ik ben benieuwd hoe dat bij deel 3 is. Ik ben echter eerst begonnen in een ander boek dat ik wil lezen.


Nele Liz | 161 comments Heb het boek uit. Vond het verhaal in het eerste boek wat interessanter en vlotter gaan. Maar ben wel benieuwd naar het derde boek in de serie.


back to top