Thriller fans discussion

Heks
This topic is about Heks
30 views
Juli 2018 > Thrillerreeks - Patrik Hedstrom 10

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Alweer het laatste deel van deze serie!

Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid tóch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had…

Lees jij mee?

ps: dit is de volgorde van de boeken:
1. IJsprinses (dit is het topic voor deel 1)
2. Predikant (dit is het topic voor deel 2)
3. Steenhouwer (dit is het topic voor deel 3)
4. Zusje (dit is het topic voor deel 4)
4.5 Sneeuwstorm en amandelgeur (dit is het topic voor deel 4,5)
5. Oorlogskind (dit is het topic voor deel 5)
6. Zeemeermin (dit is het topic voor deel 6)
7. Vuurtorenwachter (dit is het topic voor deel 7)
8. Engeleneiland (dit is het topic voor deel 8)
9. Leeuwentemmer (dit is het topic voor deel 9)
10. Heks


message 2: by Tamara (last edited Jun 28, 2018 09:44AM) (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Heeft iemand dit boek in paperback-vorm? Zo ja, zou je er een leuke foto van kunnen maken en die naar mij sturen, zodat wij hem op onze instagrampagina kunnen plaatsen?


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees weer mee.


Janneke | 289 comments Ook ik lees weer mee! Helaas niet in paperback, maar 'gewoon' via als ebook. ;)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb de paperback liggen, ik zorg er deze week voor, okay?


message 6: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "Ik heb de paperback liggen, ik zorg er deze week voor, okay?"

Ja super!


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Ik heb maanden terug er foto's van geplaatst, zal ik thrillerfans taggen op instagram?


message 8: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Willemijn wrote: "Ik heb maanden terug er foto's van geplaatst, zal ik thrillerfans taggen op instagram?"
Ja is goed!


Anita (anita1982) Ik heb deze gelezen en ik vond hem erg goed!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga aan dit boek beginnen. Voorlopig de laatste van de serie. Na drie non-fictie boeken gelezen te hebben, ben ik wel even toe aan wat anders. Al was bij het laatste boek niet helemaal duidelijk wat nu echt waargebeurd is en wat niet, omdat het wel verhalend is opgeschreven. Het laatste boek was best heftig, aangezien het boek over kindermisbruik gaat. Dat soort boeken moet ik niet te vaak lezen. Met thrillers heb ik er minder moeite mee als er gewelddadigheden in voorkomen, omdat ik weet dat het verzonnen is.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Kan ik ook niet goed tegen, Hannie. Ook als het fictie is...


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Vanavond begonnen. Het is een interessant verhaal. Echter, het kostte mij wel wat tijd om in het verhaal te komen, omdat er veel personages worden geïntroduceerd. Daardoor vond ik het lastig om ze uit elkaar te houden. Gelukkig lukt dat nu al beter.


message 13: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Beaubsi wrote: "Kan je dit boek lezen zonder de voorgaande delen gelezen te hebben? Of mis je dan een deel van het verhaal? Of is het meer genieten als je deze reeks in volgorde leest?"

Het is sowieso meer genieten als je de hele reeks gelezen hebt! Elk boek in deze reeks kan je in principe wel los lezen, want in elk boek staat een nieuwe zaak centraal. Maar de hoofdpersonen komen wel in elk deel terug. Als je dus alleen dit deel leest, kan het zijn dat je daar bepaalde delen niet van begrijpt.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik sluit me aan bij Tamara. Ik zou eerst de andere delen lezen.


message 15: by Hannie (last edited Jul 11, 2018 12:34PM) (new) - rated it 4 stars

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het boek eindelijk uit. Dit boek is een stuk dikker dan de voorgaande delen. Een van de redenen waarom ik er zolang over gedaan heb. Het verhaal is interessant. Toch vond ik het niet zo spannend als eerdere delen. De andere boeken kon ik meestal maar moeilijk weg leggen. Dat had ik bij dit boek minder. Wat ik wel goed vind is dat je steeds op het verkeerde been wordt gezet. (view spoiler) Camilla Lackberg heeft ook wat actuele thema’s in het boek verwerkt. (view spoiler) Ik hoop dat er nog een vervolg komt. (view spoiler) Ik geef dit boek 3,5 ster. Omdat dat niet mogelijk is, heb ik het naar boven afgerond.


Janneke | 289 comments Oh, ik vond dit boek juist vijf sterren waard, grappig Hannie. Misschien niet heel spannend, maar ik vond het toch wel echt een heftig verhaal wat goed bij me binnen kwam. De actuele thema's vond ik erg goed in het verhaal gebruikt en het deed me gewoon wat op de een of andere manier. Het verhaal over Elin vond ik ook interessant, alhoewel een beetje ver gezocht om aan het andere verhaal te koppelen. Die koppeling tussen heden en verleden vind ik andere Läckberg boeken beter. Ik heb hem op de ereader gelezen, dus had niet door dat het zo'n dik boek was, maar verklaart ook wel waarom ik er een tijdje over gedaan heb, haha.
Weet iemand of en wanneer er nog een vervolg komt? Het is idd wel weer een open einde.


message 17: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik dacht dat er nog wel een vervolg kwam ja :) Heb nergens gelezen dat dit definitief het laatste deel was.


message 18: by Yv (new)

Yv (yv87) Woww!! Bij deze ga ik een inhaalslag dus echt nevernooitniet meer redden, hahaha! Gaaf dat jullie nog steeds lekker met elkaar lezen!


Janneke | 289 comments Ah Yv, je hebt nu even tijd om bij te lezen. Zal vast lang wachten zijn op dat vervolg... ;) Ik vond het wel een hele leuke serie om zo samen te lezen, heb er van genoten.


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Ze gaat eerst een tweeluik schrijven/uitgeven en daarna komt er weer een Fjällbacka boek :)


Janneke | 289 comments Ah, tnx voor de info Willemijn. Dat wordt dus idd een tijdje wachten...


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het boek op vakantie gelezen, bijna 600 bladzijden. Het was een lang verhaal. Veel karakters met een eigen verhaal en het verhaal in het verleden van Elin vond ik iets minder ingezet als aanvulling op het lopende verhaal. Hoewel ik dit een mooie geschiedenis vond.
Ik heb me niet verveeld met dit boek, maar ik vond het wel wat veel drama bij elkaar. De pubers zijn behoorlijk twisted, ze doen gemene dingen onderling. Wel vond ik het goed uitgeschreven zodat je kan begrijpen hoe deze jongeren tot hun daden komen, zoals huidige actuele gebeurtenissen in het nieuws. Maar ik vond het allemaal iets te veel van het goede... Gelukkig ging ook gewoon de verhaallijn van Patrik en de andere hoofdkarakters door. Daar kan ze duidelijk op voortborduren in een vervolg. Heb geenszins het gevoel dat de serie is afgesloten, dus we zullen met geduld moeten wachten op een volgend deel.

Ik ben heel blij dat we deze serie samen gelezen hebben. Al heb ik nu wel zin om even iets anders te lezen dan thrillers. Ben benieuwd wat de volgende serie zal zijn die we gaan oppakken.


back to top