Lees een Boek discussion

19 views
Hoe ontstond jullie liefde voor lezen? / How did you discover your love of reading?

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Charlie (last edited Jun 23, 2018 09:06AM) (new)

Charlie Roucha | 11 comments Vertel!


message 2: by Lavina (new)

Lavina anna (lavinaanna) | 4 comments Ik heb eigenlijk altijd gelezen. Mijn moeder maakte ons lid van de bieb. Zelf las mijn moeder destijds alleen maar de libelle. Ik begon al gauw de boeken van Nancy Drew en Sweet Valley High leuk te vinden. Ook de kippenvelboeken. En Suske en Wiske.

Wat ik merkte is dat ik vooral detectives en thrillers erg leuk vond. Mijn familie noemde mij vroeger een boekenwurm, ik wilde nooit mee doen met spelletjes, zat altijd in mijn eigen wereld. Destijds was dat iets nerd-achtig, maar nu is het helemaal hip en leest iedereen van mijn familie.
Ik ben zelf inmiddels ook moeder en mijn kinderen zijn helemaal lees verslaafd. Wij hebben momenteel 30 biebboeken in de kast staan, dan nog onze eigen collectie (die ik wel aan het ruimen ben om we kasten te kort komen) en nog een hele hoop ereaders en boeken apps....


message 3: by Steven (new)

Steven | 2 comments Alleen op de wereld. Ik kreeg hem van m'n opa. Nadien vlaamse filmpjes, Terlouw en raar maar waar de verplichte boekbesprekingen. Sindsdien lees ik en besef ik dat er meer te lezen is dan we ooit kunnen. ...dus ik ga lezen;)


message 4: by Caroline (new)

Caroline | 2 comments Ik was fan van nijntje ! Toen ik als 4jarige in het ziekenhuis lag, las ik de anderen voor. Ik was zó vaak voorgelezen dat ik ze letterlijk kende. Zodra ik zelf kon lezen (wij woonden gelukkig praktisch naast een bibliotheek) ging ik mijn eigen boekjes uitzoeken. Ik hield van buitenspelen, maar ik hield net zoveel van lezen. Ik ging dat ook gewoon niet mee naar buiten en zat in een hoekje tegen de kast met kussens en een boek (no worries er was een evenwichtig balans :P ). Ik ben dus vanaf kinds af aan een lezer gewist. Het zijn korte periodes minder geweest. Maar ik ben dus al praktisch altijd al een liefhebber van boeken geweest.


message 5: by Francis (new)

Francis Bijland | 2 comments Ook ik was als kind altijd een lezer. Waar dat door getriggerd is weet ik niet, maar ik las alles wat los en vast zat. Strips als de Donald Duck en Suske en Wiske en vooral kinderboeken als Dik Trom en Pietje Bel.

Ik weet nog goed dat ik mezelf altijd inbeeldde dat het zich afspeelde in mijn eigen omgeving (Ik ben opgegroeid in het centrum van mijn woonplaats en Pietje Bel speelde zich ook veelal af op straat) en zo werd alles een levendige ervaring.

Ik las vaak tot laat na mijn bedtijd met een zaklampje onder de dekens totdat ik mijn ouders naar boven hoorde komen.

Vanaf de middelbare school ben ik het lezen een beetje kwijtgeraakt. Ik denk door huiswerk en vrienden en ik was niet meer het zo brave jongetje van vroeger.

Anyway.. Toen ik 18 was ben ik een jaar naar Amerika gegaan voor high school. Ik kwam in een heel klein plaatsje in Oregon waar niet zoveel te doen was en de school organiseerde ieder jaar een Reading Challenge. Dit was een initiatief om kinderen zoveel mogelijk aan het lezen te krijgen en je kreeg punten per aantal pagina's. Ik deed ook mee en kreeg zo mijn liefde voor lezen weer te pakken. Vanaf dat moment ben ik mij ook wat meer gaan verdiepen in literatuur en iedere keer als ik in de Barnes & Nobles ben (grote Amerikaanse keten van boekwinkels) probeer ik typisch Amerikaanse boeken mee te nemen en maak ik fotos van kaften om die boeken later thuis alsnog te kopen/lezen.

Ondanks dat ik niet zoveel lees als ik zou willen, probeer ik het wel meer en meer op te pakken en "Lees een boek" helpt mij daar erg goed bij :)


back to top