Suomalainen lukupiiri discussion

30 views
Yleistä > Musiikkia lukemiseen

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Waltteri (new)

Waltteri | 3 comments Tykkäättekö kuunnella musiikkia kirjaa lukiessa? Minkälaista tai minkä genren musiikkia kuuntelette yleensä, kun luette? Oletteko huomanneet, että joku tietty artisti, tyyli tai albumi sopii hyvin lukuhetkien taustalle? Kuunteletteko samanlaista musiikkia muutenkin, vai ainoastaan lukiessa?


message 2: by Sari (new)

Koskinen Sari (leofurioso) | 57 comments Rakastan musiikkia lukemisen taustalla. Itsellä on erillinen soittolista Spotifyssa taustalla lukemiseen ja pitää sisällään laidasta laitaan suosikkikappaleitani. Lähinnä rockia ja kuuntelen sitä samaa musiikkia aina, olin sitten ulkona lenkillä tai vaikka kotona lukemassa. Ja itselle lähinnä se vaatimus lukiessa, ettei suomeksi kappaleet ainakaan liian usein ole, mutta mm. saksalainen ja kroatialainen tai vaikka venäläinen rock menee oikein hyvin. Itselle jos miettii artisteja, niin mm. Within Temptation sellainen jonka tahdissa tai Rammsteinia kuunnellessa tulee mukava lukufiilis myös.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä en pääsääntöisesti kuuntele musiikkia lukiessani, koska se syö huomiota kirjalta. Joskus harvoin laitan jotain klassista instrumentaalimusiikkia soimaan taustalle, mutta mitään laulettua en voi kuunnella, koska silloin alan keskittyä enemmän laulun kuin kirjan sanoihin. Sama homma yhtään enemmän aivotyötä vaativan kirjoittamisen kanssa – olen kirjoittanut paljon esseitä klassisen musiikin tahtiin, mutta pop/rock-musiikki häiritsee keskittymistä, kun alan yleensä laulaa mukana...


message 4: by Peony (new)

Peony (peony79) | 728 comments Olen sen verran keskittymishäiriöinen, että en lukiessani kuuntele musiikkia. Pystyn toki lukemaan jos taustalla soisi vaikka instrumentaalista musiikkia, mutta jotenkin orientoidun musiikkiin niin vahvasti, että lukemisesta tulee työläämpää ja hitaampaa silloinkin.

Kielellistä materiaalia siinä ei saisi olla ollenkaan..ellei se sitten olisi ihan kiinaa tai jotain ei-eurooppalaista kieltä, josta ei voi tunnistaa sanoja yhtään. Olen vähän sellainen yksikanavainen tyyppi, että keskitän siihen yhteen asiaan, jota teen aivan kaiken huomioni. Instrumentaalista musiikkiakaan en kuuntele sen vuoksi, että sellaisen työlään tekstiin orientoitumis-jakson jälkeen saan suljettua sen musiikin täysin huomioni ulkopuolelle, jolloin siinä musiikin soittamisessa taustalla ei ole on enää mitään pointtia. Pelkkää virrankulutusta meikäläisen kohdalla. Olisihan se kiva jos lukemistaan voisi ryydittää jollain tunnelmaan sopivalla musiikilla. Mutta olen aivan varma, että alkaisi mennä ohi oikein pieniä asioita ja aspekteja tarinasta.


message 5: by Aaro (new)

Aaro Salosensaari (aqsalose) | 83 comments Joskus. Mulla on "satunnaista" ajanvietekuuntelua varten (vastakohtana siis erikoisesti uuteen albumiin tutustumiselle) muutama soittolista jotka ovat hieman genren mukaan lajiteltu muttei mitenkään tarkasti. Jos listalta sattuu pyörähtämään / löydän helposti luettavaan temaattisesti sopivaa musiikkia sillä saattaa olla jopa lukukokemusta kohottava vaikutus, mutta melko usein käy niin että huomaan musiikin herättämien tunnelmien olevan sen verran ristiriidassa luettavien tapahtumien kanssa että mielummin otan kuulokkeet pois.

Lisäksi kappaleiden pitää olla melko tuttuja jotta tuo onnistuu edes silloin harvoin kuin onnistuu (laulu ei enää siinä vaiheessa vaadi keskittymistä kun muistaa sen lähes täydellisesti ulkoa). Uusien kappaleiden kuunteleminen ja minkään keskittymiskykyä vaativan tekeminen samanaikaisesti ei toimisi lainkaan, silloin jompi kumpi (joko kuuntelu tai lukeminen) puuroutuisi täysin.


back to top