Knjigom u glavu discussion

Of Mice and Men
This topic is about Of Mice and Men
178 views
2014 Kolovoz/August > Knjiga mjesca - O miševima i ljudima

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Tazitazitazi | 628 comments Za knjigu mjeseca odabrali smo O miševima i ljudima, a ovdje možete ostaviti komentare na knjigu. Molim vas da označite spoilere!
Poll za odabir možete vidjeti ovdje: https://www.goodreads.com/poll/show/1...


message 2: by Liliflaj (new)

Liliflaj | 24 comments Ono sto me asocira na ovu pricu jeste deo filma koji sam odgledala (nije mi se gledalo do kraja) a razlog je uloga koju John Malkovich imao u njemu. Mozda cu da se nateram i uzmem knjigu da procitam, videcu :/


message 3: by Tanja (Tanychy) (last edited Aug 02, 2014 11:42AM) (new) - added it

Tanja (Tanychy) Prije nego sto procitate knjigu, ne bi bilo lose da malo procitate o Velikoj krizi (depresiji) u USA. Jer ova knjiga govori o tome i pomoci ce da shvatite likove i njihova ponasanja.

Mi smo se malo zabavili na ovu temu :) http://www.etrafika.net/banjaluka/vij...


message 4: by Liliflaj (new)

Liliflaj | 24 comments Znaci, definitivno nisam ni film odgledala do kraja ako se tu radi o nekom sudjenju :/


Tanja (Tanychy) Ne, ne, ne. Nema nikakvog sudjenja u knjizi. To smo mi improvizovali i sudili jednom od likova. (Bude jasno kad se procita knjiga).

Inace knjiga je jako kratka, tako da vremenski gledano mozda je potrebno cak i manje vrema da se procita knjiga nego odgleda film. Nije film los, dapace Malkovich je stvarno fenomenalan kao Leni. Ali knjiga je knjiga :))


message 6: by Mare, Moderatorica (last edited Aug 03, 2014 12:28AM) (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
Tanja (Tanychy) wrote: "Prije nego sto procitate knjigu, ne bi bilo lose da malo procitate o Velikoj krizi (depresiji) u USA. Jer ova knjiga govori o tome i pomoci ce da shvatite likove i njihova ponasanja.

Mi smo se ma..."


odlično! Hvala za link =) (jesi i ti na slici? =))


Tanja (Tanychy) Hahaha nisam ;)


Amira | 20 comments Ne mogu vjerovati, danas sam krenula ovo čitati i tek sad vidim da je ovdje knjiga mjeseca


message 9: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
Amira wrote: "Ne mogu vjerovati, danas sam krenula ovo čitati i tek sad vidim da je ovdje knjiga mjeseca"

Obavezno se priključi raspravi i napiši dojmove =)


message 10: by Jelena, Moderator (new) - added it

Jelena | 836 comments Mod
Hm, ja sam nekako uspela totalno da previdim ovu temu. U ponedeljak mi je rok za biblioteku, pa do tad moram pročitati sve ono što još nisam stigla :) Ali posle toga se priključujem, pošto sam svakako želela da pročitam ovu knjigu.


message 11: by Dina (new) - rated it 4 stars

Dina Goluza | 391 comments Pročitah. Uffff. Knjigu koja nema ni 100 strana sam čitala čitav tjedan. Knjiga je odlična ali ja jednostavno nisam odjednom mogla podnijeti toliko tuge, jada i čemera.
Središnji likovi su prijatelji George i Lennie koji u periodu velike krize putuju od farme do farme zarađujući za goli život sanjajući da jednom posjeduju vlastitu malu farmu. George je mozak njihova prijateljstva dok je Lennie mentalno dijete u izrazito jakom tijelu.
I svi likovi u knjizi sanjaju svoj san. Nekom je to mala farma, nekom Hollywood... Knjiga je puna snova i osamljenosti. Meni se dopada Steinbeck-ov stil pisanja. Jednostavan je ali izuzetno upečatljiv poput svojih likova, te je uspio u meni pobuditi ogromnu količinu empatije. Ovo mi je bila emotivno izuzetno teška knjiga.


Milica | 307 comments Dina wrote: "Ovo mi je bila emotivno izuzetno teška knjiga."

Slažem se. Iako me je knjiga pogodila nije mi pala teško za čitanje. Za svaku pohvalu je što je toliko sadržajna na toliko malo strana. Što se tiče Štajnbeka, volim njegovu jednostavnost stila i surovu iskrenost tema, jedino mi je ovde pomalo previše uprostio u odnosu na The Grapes of Wrath ili je to opet zbog obima ostavilo takav utisak.


message 13: by Salty13, Moderatorica (new) - rated it 5 stars

Salty13 | 1059 comments Mod
Da li je neko negdje gledao predstavu?


back to top