Verbeelding Bookclub discussion

Little Fires Everywhere
This topic is about Little Fires Everywhere
68 views
2018: boek van de maand > 2018 - juli boek

Comments Showing 1-16 of 16 (16 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Dorien | 296 comments In juli lezen we Little Fires Everywhere. De Nederlandse vertaling (Kleine brandjes overal) is nog maar net uit in ebook en op papier. Veel leesplezier!


Becky | 359 comments Ik heb het boek al in huis gehaald en ga zeker meelezen :-)


Dorien | 296 comments Becky wrote: "Ik heb het boek al in huis gehaald en ga zeker meelezen :-)"

Fijn!


Dorien | 296 comments De Engelstalige versie is in mijn bib uitgeleend en daarna gereserveerd, en de Nederlandstalige versie moet nog aangekocht worden. Daarom heb het Engelstalig ebook aangeschaft, zowel bij bol.com als bij De Standaard Boekhandel momenteel aan 4,49 euro.


Dorien | 296 comments Op de website van de auteur Celeste Ng staat een reading club guide die je gratis kan downloaden :-). https://www.celesteng.com/book-groups
Hierin vind je:
- een Q&A met de auteur
- discussion questions
- achtergrondinformatie over Shaker Heights, Ohio waar het boek gesitueerd is (en waar de auteur zelf haar jeugd heeft doorgebracht)
- een “playlist” voor het boek.


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Het boek staat op mijn e-reader te wachten. Als ik Het belang van schoon ondergoed uit heb, ga ik erin beginnen.

Zo leuk dat ze reading club guides heeft voor haar boeken! Ik heb eens globaal gekeken. Zo ben ik erachter gekomen dat het boek zich in de eind jaren '90 situeert. En als een nineties kid maakt me dat wel enthousiast! :D Ik kon het niet laten om de playlist eens te luisteren.


Laurence | 280 comments Zonet uitgelezen (dat laatste stuk MOEST snel uit), en ik vond het een ontzettend goed boek. Vooral het feit dat van elk personage zo een genuanceerd beeld werd geschetst, vond ik erg knap. Het is niet zwart-wit, het is grijs. Heel goed einde ook, blijft nog wat open.
Kortom, vijf sterren is misschien wat te veel, maar 4,5 sterren misschien wel ;)

(Ik heb overigens de playlist eens beluisterd, en dat was wel leuk - echt toegevoegde waarde voor het boek is het nu wel niet echt).


Becky | 359 comments Juist uitgelezen, ik vond het ook een goed boek.
In het begin had ik het gevoel dat ik een young adult aan het lezen was, maar gaandeweg krijgen de personages meer lagen, wordt het genuanceerder, zoals Laurence al zei.
Vooral in de tweede helft van het boek merkte ik dat ik regelmatig even pauzeerde om na te denken aan welke kant ik zou staan, wiens partij ik zou kiezen in de rechtszaak (en óf ik wel zou kunnen kiezen). Ook deed het boek me peinzen over moeder/dochterrelaties, o.a. over hoe een moeder uit angst en bezorgdheid verkeerd kan reageren en juist een grote kloof creëert ipv haar liefde te tonen.
Het feit dat een boek je doet stilstaan en nadenken is sowieso een goed teken!


Dorien | 296 comments Ik sluit mij aan bij de commentaren van Laurence en Becky. De personages en de verhaallijn zijn op zich niet zo heel bijzonder, maar de zeer genuanceerde manier waarop de auteur ze uitwerkt is dat wel. De achtergrondverhalen, bijvoorbeeld dat van Mia, zijn ook heel mooi geschetst. Ik had het wel wat moeilijk met de laatste pagina's. In de rest van het boek ligt het verteltempo niet zo hoog, maar op het einde wordt er naar mijn aanvoelen ineens heel veel heel compact geschetst.

Ben blij dat ik dit boek op het laatste moment nog aan het lijstje van keuzes voor het boek van de maand juli 2018 heb toegevoegd ;-)


Dorien | 296 comments Bijna het einde van de maand. Heeft nog iemand het boek gelezen? benieuwd naar jullie feedback :-)


Jessica | 60 comments Ik ben er in begonnen, maar ga het volgens mij pas volgende week uitlezen 😊


Buitenmus | 16 comments Ik heb het boek net uitgelezen maar ben nog wat in dubio over wat ik er nu van vond. Ik vond het eerste deel echt goed, en veelbelovend, ook vaak mooi verwoord en ik verwachtte er daardoor veel van. Maar vanaf het moment dat de baby/adoptiekwestie en het verleden van Mia naar boven kwamen, verloor het boek voor mij zijn magie. Ik miste Izzy echt in het boek, terwijl andere personages veel ruimte krijgen. Ik ben niet echt mee met haar motivatie om het huis in brand te steken, want haar volgden we nooit. Maar ik vond het boek wel goed geschreven en heb erg genoten van het eerste deel, en zal me vast nog een paar keer afvragen hoe het verhaal verder zou kunnen gaan.


Jessica | 60 comments Ik vond het een goed boek. Heb het met plezier gelezen en het kon niet snel genoeg uit zijn :-)


message 14: by Nele (new) - rated it 4 stars

Nele Fraeyman | 62 comments 4 sterren. Idd goed geschreven en genuanceerd. Vond haar vorige boek nog iets beter...


Cindy | 172 comments Nu pas uitgelezen en graag gelezen. Ik kan me alleen maar aansluiten bij de meeste opmerkingen hierboven: de personages die verder uitgewerkt worden naarmate boek vordert, genuanceerde standpunten, geen zwart/wit denken,...
En wat zou ik graag weten hoe het verder afloopt met Izzy, Mia en Pearl. Ik hoop dat ze elkaar terug tegenkomen!


Marjolein | 36 comments Heb het boek nu ‘pas’ uit. Ik vond het heel mooi en fijnzinnig geschreven. Het kon bijna niet anders dan een open eind hebben. Wat mij het meest ontroerde is de moeder-dochterband tussen Izzy en haar moeder, vooral vanuit haar moeder beschreven. Knap hoe het verhaal vanuit die goed-fout gemeenschap zo mooi vol grijstinten zit.


back to top