Ung i Norrbotten discussion

18 views
#Boktaggar > Böcker andra älskar men inte du

Comments Showing 1-12 of 12 (12 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (last edited Jun 07, 2018 06:21AM) (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 365 comments Mod
Hur är det, har du några "unpopular opinions"? Finns det några böcker som andra bara äääälskar som du själv inte riktigt förstår vad det är som är så bra med dem?Dela med dig till oss andra! Kanske är du inte ensam om att ogilla riktigt populära böcker.message 2: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 365 comments Mod
Själv har jag till min stora sorg väldigt svårt för Alice i underlandet och Alice i spegellandet... Jag tycker om filmerna, och alla härliga citat från böckerna, men när jag läste dem i sin helhet blev det bara... "meh". Så tråkigt, för jag skulle önska att det var en favorit, men nej, det går bara inte. Jag kom på mig själv med att önska att böckerna skulle ta slut fort.

Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass by Lewis Carroll Alice i Underlandet Alice's Adventures in Wonderland, Swedish edition by Lewis Carroll


message 3: by Linda (new)

Linda (chupacabra2000) | 36 comments Alkemisten av Paulo Coelho... Väldigt pretentiös och enligt mig jobbig att ta sig igenom trots att det är en sån tunn bok... satt bara och rullade ögonen och suckade genom hela, hahaha.


message 4: by Ellinor (new)

Ellinor (paperclip_demon) | 23 comments Tower of dawn! Det är en så hopplös bok, till och börja med så är den 660 sidor och det är boken innan sista boken på serien så man måste ju ta sig igenom den. Men så fort ens tanken att på att läsa den kom upp så blev jag less och börja tänka på något annat.
Men de som tycker den är bra säger att det var plot-twisten som gjorde den bra. Men plot-twisten var ändå ganska uppenbar (enligt mig). Bläh, den var förskräcklig. Fast jag rekommenderar ändå bokserien😅.


message 5: by Ellinor (new)

Ellinor (paperclip_demon) | 23 comments Det ska stå att jag rekommenderar ändå serien.


message 6: by Sara, Bibliotekarie (new)

Sara (carpedentum) | 214 comments Mod
Åh, min sån är hela Mortal Instruments och sammhörande serier av Cassandra Clare. Jag kan inte med hur hon skriver utan läser mycket hellre Sherrilyn Kenyon som hennes böcker i princip är baserade på.


message 7: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 365 comments Mod
^Jag och Sara tycker helt olika om Cassandra Clare och hennes böcker. Tur att vi kan vara vänner ändå! ;p

Linda wrote: "Alkemisten av Paulo Coelho... Väldigt pretentiös och enligt mig jobbig att ta sig igenom trots att det är en sån tunn bok... satt bara och rullade ögonen och suckade genom hela, hahaha."

Och jag som hade tänkt läsa den någon gång. Kanske låter bli nu! haha

Ellinor wrote: "Tower of dawn! Det är en så hopplös bok, till och börja med så är den 660 sidor och det är boken innan sista boken på serien så man måste ju ta sig igenom den. Men så fort ens tanken att på att läsa den kom upp så blev jag less och börja tänka på något annat.
Men de som tycker den är bra säger att det var plot-twisten som gjorde den bra. Men plot-twisten var ändå ganska uppenbar (enligt mig). Bläh, den var förskräcklig. Fast jag rekommenderar ändå bokserien😅."


Du är nog den första jag sett som läst serien men inte gillade den boken, så det var en bra unpopular opinion. haha. Själv har jag bara läst bok ett och två, så jag har en bit kvar. :) (Det är alltså serien Glastronen/Throne of Glass av Sarah J. Maas vi pratar om)


message 8: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 365 comments Mod
Jag kom på en till som jag egentligen inte gillar, fast jag gillar den lite grann, fast det är fler som inte gillar, så jag är inte ensam.

Sagan om ringen. Alltså, på riktigt, är det verkligen nödvändigt att beskriva utseendet på vartenda grässtrå på en äng? Det blir sååååå långtråkigt. Jag har läst hela trilogin, Hobbiten och även gjort ett försök med Silmarillion men nej, där jag jag upp och bara ragequittade. Jag gillar historien, men böckerna är alldeles för sega.

Tacka vet jag Peter Jacksons filmmagi!


message 9: by Sara, Bibliotekarie (new)

Sara (carpedentum) | 214 comments Mod
Sandra wrote: "Jag kom på en till som jag egentligen inte gillar, fast jag gillar den lite grann, fast det är fler som inte gillar, så jag är inte ensam.

Sagan om ringen. Alltså, på riktigt, är det verkligen nöd..."


+1 på den! Tänker att jag sträcker mig så långt som till att läsa ut The Hobbit, sen får vi se!


message 10: by Andrea (new)

Andrea Sagan om Ringen är en serie som jag inte har lyckats ta mig igenom heller. Jag har försökt flera gånger men jag klarar inte ens av att läsa så långt att Frodo ger sig iväg på sin resa. Jag håller med om att den blir väldigt långtråkig och fast många jag känner säger att den blir jättebra efter början så klarar jag inte av det. Tacka vet jag filmerna.


En annan serie jag inte klarat av att läsa, av helt andra anledningar än Sagan om ringen, är Twilight. Jag läste första boken för att ta reda på vad alla var så uppspelta över och kom fram till att jag inte kunde bortse från det faktum att vampyrerna glittrade i solsken. Förlåt alla ni som gillar serien i alla dess former, men av alla varianter av vampyrer som finns i litteratur, film etc. så kan jag inte förlika mig med det faktum att de glittrar.


message 11: by Linda (new)

Linda (chupacabra2000) | 36 comments Haha, håller med om Cassandra Claire! Blev ännu mer uppenbart när min kompis länkade mig en sida som sammanställt alla plagiat hon är skyldig till! 😱 Men hon verkar vara poppis här på goodreads!


message 12: by Erika (new)

Erika Hoff Holmgren Linda wrote: "Haha, håller med om Cassandra Claire! Blev ännu mer uppenbart när min kompis länkade mig en sida som sammanställt alla plagiat hon är skyldig till! 😱 Men hon verkar vara poppis här på goodreads!"
Jag försökte! Men jag kunde inte. Och jag är ändå HIMLA HOOKED på Netflix-serien.

Jag har jättemånga arga och irriterade och frustrerade känslor angående Crooked Kingdom av Leigh Bardugo. På många sätt är det en jättebra skriven, fin bok - på många andra sätt avskyr jag den. Mitt största problem är den överhängande ensamheten i den: Jag ville inte ha mer individuell karaktärsutveckling - jag ville ha vänskapsutveckling! Och jag blev så arg på hur hon skrev Kaz som oövervinnerlig Sherlock Holmes....


back to top