Thriller fans discussion

Leeuwentemmer
This topic is about Leeuwentemmer
25 views
Juni 2018 > Thrillerreeks - Patrik Hedstrom 9

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (last edited May 31, 2018 12:38PM) (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments We zijn alweer bij het een na laatste deel van deze serie (voor nu). In juni lezen we Leeuwentemmer, deel 9 van de Patrik Hedstrom / Fjallbacka serie.

In Leeuwentemmer houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.

Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.


Lees jij mee?

ps: dit is de volgorde van de boeken:
1. IJsprinses (dit is het topic voor deel 1)
2. Predikant (dit is het topic voor deel 2)
3. Steenhouwer (dit is het topic voor deel 3)
4. Zusje (dit is het topic voor deel 4)
4.5 Sneeuwstorm en amandelgeur (dit is het topic voor deel 4,5)
5. Oorlogskind (dit is het topic voor deel 5)
6. Zeemeermin (dit is het topic voor deel 6)
7. Vuurtorenwachter (dit is het topic voor deel 7)
8. Engeleneiland (dit is het topic voor deel 8)
9. Leeuwentemmer
10. Heks


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees ook weer mee. Dit boek en Heks zijn de enige twee van de serie die ik nooit gelezen heb. Ik heb de rest van de serie echter de eerste keer niet op volgorde gelezen, dus ik vond het erg leuk om dat nu wel te doen. Ook vind ik het leuk om boeken met de groep te lezen, omdat je er dan gezellig over kunt kletsen.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb gisteravond deel 8 uitgelezen. Vind het zo'n goede serie. De schrijfster is steeds beter gaan schrijven. Hoewel alle delen goed zijn, vond ik deel 2 tot nu toe de minste, terwijl ik die destijds ook goed beoordeeld heb. Het is leuk om de hoofdpersonen goed te leren kennen. En je kan merken dat Läckberg zelf kinderen heeft (5 geloof ik), waardoor ze de kinderen realistisch in het verhaal gebruikt. Tot dusver erg van de serie genoten.


message 4: by Janneke (last edited Jun 02, 2018 11:18AM) (new) - rated it 3 stars

Janneke | 289 comments Ben het met alles eens Angelique, behalve dat ik deel 2 niet zo slecht vond... Dat realistisch schrijven over kinderen was me ook al opgevallen ja, ik kan me er iig erg aan relateren met twee kleine kinderen thuis. Toch grappig als je eigenlijk een thriller aan het lezen bent. Maar denk dat ik dat ook juist leuk aan deze serie vind, dat het 'normale' leven van de hoofdrolspelers zo goed door het verhaal is geweven.
Ik lees zeker weer mee!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Janneke, Dat het gewone leven van de hoofdpersonen zo’n grote rol speelt, vind ik ook leuk aan deze serie.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Vandaag ga ik in dit boek beginnen. Zijn er al meer mensen met dit boek bezig?


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben inmiddels al op 44 procent, dus ik schiet al lekker op met dit boek. Het voelt net als thuiskomen, doordat ik de hoofdpersonen inmiddels al goed ken. Ook het mysterie is weer interessant.


Janneke | 289 comments Ik ben er ook in bezig, ben nu op 62%. Ik vind het weer een fijn boek om te lezen, maar dat ik al helemaal meegesleept word in het verhaal kan ik ook nog niet zeggen... Eens kijken hoe het laatste stuk zal zijn.


Niek Harinck | 10 comments Ik heb het ook gelezen, beetje traag in het begin, maar toch spannend op het einde.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik vind het wel boeiend. Ik ben nu op 70 procent en hoewel ik wel een aantal vermoedens heb, weet ik nog niet wie de dader is.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb ‘m uit. Ik had tussen de middag nog een stuk gelezen. Ik moest toen nog een dertig pagina’s, maar ik had met iemand afgesproken. Dus ik kon het niet maken om door te lezen. Net snel mijn eten opgegeten, zodat ik het laatste stuk kon lezen. Ik vind het een interessant verhaal en op het einde was het ook echt spannend. Hoewel ik wel wat vermoedens had, bleek het toch net nog even anders in elkaar te steken dan gedacht. Daar hou ik wel van. (view spoiler) Ik kan haast niet wachten om aan het volgende deel te beginnen. Toch wacht ik netjes tot we die met de groep gaan lezen.


Sanne Elgershuizen Ik ga eerst beginnen aan Engeleneiland. Ik ben dol op deze serie!


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het in 3 dagen uitgelezen. Ik ben het met Hannie eens. Het einde heeft net nog een verrassing qua waarheid. Vond dit deel een van de beste. En ik sluit me aan bij de spoiler die Hannie schreef. Heel benieuwd naar het laatste deel. Hebben we de serie er dan al helemaal op zitten? ergens jammer, maar nog zoveel anders te lezen ....


message 14: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "Hebben we de serie er dan al helemaal op zitten? ergens jammer, maar nog zoveel anders te lezen .... "

Volgens mij wel! Maar tussen deel 9 en 10 zat ook 3 jaar, dus wie weet dat er nog wel een deel komt ooit?


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb gekeken op internet, maar kon zo snel niet iets vinden over een deel 11. Maar net wat Tamara zegt: er zit vrij veel tijd tussen de delen, dus wellicht komt er nog een. Ik zou dat wel leuk vinden.


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Er zal ooit een vervolg komen, maar ze gaat eerst andere boeken schrijven. Er komt een duologie bij The House of Books, 2019 dacht ik


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Gelukkig hebben we nog deel 10!


back to top