Thriller fans discussion

Uitverkoren
This topic is about Uitverkoren
26 views
Juni 2018 > Thrillerreeks - Cirkel van het kwaad 2

Comments Showing 1-19 of 19 (19 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Er waren genoeg stemmen voor deel 2 van de reeks 'cirkel van het kwaad' van Linda Jansma, Uitverkoren. Aan het einde van deze maand zal geen vervolgpoll komen, aangezien deel 3 pas later dit jaar uitkomt.

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Nog steeds weet ze niet precies wat er gebeurd is; ook haar broer is inmiddels door onbekenden om het leven gebracht en haar moeder is spoorloos. Terwijl Jules onophoudelijk blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een gesloten woongemeenschap. Wat speelt zich allemaal af binnen de muren van de sekte-achtige groepering?

Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de serie:
1. Schaduwkinderen
2. Uitverkoren
3. Bloedband


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Deze ben ik ook van plan te lezen. Deel 3 kunnen we altijd later toch een keer lezen met de groep? Al zou ik dan wel wachten tot die een tijdje uit is. Want in het begin zal die nog niet meteen beschikbaar zijn bij elke bibliotheek en nog duur in aanschaf zijn.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zie net dat Uitverkoren in de Vakantiebieb van dit jaar zit. Alleen start die pas 1 juli. Maar wellicht toch een tip voor mensen die het boek niet hebben. De topics blijven toch open.


message 4: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Uitverkoren staat wel al bij de bibliotheekline.nl. Het derde deel dan weer niet.


message 6: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "Uitverkoren staat wel al bij de bibliotheekline.nl. Het derde deel dan weer niet."

Deel 3 komt volgens bol.com pas 31 augustus uit :)


Janneke | 289 comments Ik ben er al in begonnen, ik heb deel één nog zo goed in mijn hoofd en die vond ik erg goed. Genoeg reden om gelijk weer dit boek te pakken. Het beginstuk is wel heel erg het vorige verhaal terug halen, dus als je wat langer wacht kan dat ook best denk ik. Ik lees het boek met koboplus.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga zo aan dit boek beginnen.


Jeffrey (jeffreydg) Ik ben zojuist ook in dit boek begonnen. Verwacht dat Uitverkoren makkelijker zal lezen dan Mannen die Vrouwen Haten, dus zal eerst deze uitlezen zodat ik me daarna kan focussen op Larsson! 💪🏼


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zit nu op 41 procent van het verhaal. Het bevalt me wel. Het is interessant en het leest vlot. Ook lees ik niet zo vaak dit soort thrillers van Nederlandse bodem. Dat het in Nederland afspeelt, maakt het ook wel leuk om te lezen. Omdat het al even geleden is dat ik het eerste deel heb gelezen, moest ik gisteren - toen ik aan het boek begonnen ben - er wel even inkomen. Vandaag had ik daar geen last van. Ik hoop dat er meer bekend wordt over Jules’ verleden. Want hoewel dat wel aan bod komt, leidt de informatie die er tot nu toe is gegeven alleen maar tot meer vragen in plaats van antwoorden. Al denk ik dat we tot deel 3 moeten wachten voor we echt weten wat er is gebeurd.


Jeffrey (jeffreydg) Toch de stoute schoenen aangetrokken en begonnen aan het audioboek van Uitverkoren. Nog nooit een audioboek geluisterd, dus ben er benieuwd hoe dit uit gaat pakken!


Janneke | 289 comments Ik heb het boek net uit en jongens, ik vond hem goed! Erg spannend, het verhaal zit goed in elkaar en wat ben ik nu nog meer nieuwsgierig naar het verhaal van Jules zelf. In dit deel kom je wel iets meer te weten, maar lang niet zoveel als ik gehoopt had. Dat wordt echt voor in het derde deel bewaard lijkt het. Ik kan niet wachten totdat dat deel uitkomt, vooral na het open einde van dit boek.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het boek net uit en ik vind het ook een goed boek. Ik denk dat ik het vier sterren ga geven. Op het einde was het echt spannend. Ook vind ik het leuk dat er nog een soort epiloog is aan het einde waarin een aantal zaken worden afgerond. Al is het jammer dat je nog steeds niet weet wat er in Jules’ jeugd is gebeurd. Maar omdat er ook nog een derde deel aankomt had ik dat ook niet verwacht. Jammer genoeg moeten we sowieso nog een paar maand wachten tot dat verschijnt.


Jeffrey (jeffreydg) Ik heb het boek net uitgelezen en vond het een erg sterk boek! Aan het einde werd het echt spannend en ik ben dan ook benieuwd hoe het verhaal in het volgende boek zal worden afgesloten (als Bloedband echt het laatste boek wordt van deze serie).


message 15: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Aangezien deel 3 nog moet uitkomen, zal er geen poll komen voor het vervolgdeel. De poll zal in augustus online komen, want het boek komt op 31 augustus uit. Als er dan genoeg animo is, lezen we het in september samen :)


message 16: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Dit boek is vanaf juli verkrijgbaar in de vakantiebieb, die app kan je gratis downloaden en de boeken kan je ook gratis lezen.


message 17: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ga deze twee boeken deze maand lezen op vakantie, via een ebook van de bibliotheek.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Leuk dat je ze alsnog gaat lezen Angelique. Zijn echt de moeite waard.


message 19: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Hannie wrote: "Leuk dat je ze alsnog gaat lezen Angelique. Zijn echt de moeite waard."

Staan ook nog echt op mijn wenslijst...


back to top