Verbeelding Bookclub discussion

A Tree Grows in Brooklyn
This topic is about A Tree Grows in Brooklyn
60 views
2018: boek van de maand > 2018 - Juni boek

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sara (last edited Jun 04, 2018 12:02AM) (new) - rated it 4 stars

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Met één stem verschil wordt "A Tree Grows in Brooklyn" van Betty Smith het boek van de maand juni! Het boek kan o.a. meetellen voor puntje 6 uit de Verbeelding Book Challenge, maar ook voor punt 2 en 13.

Ik ben er zelf erg benieuwd naar en ik hoop jullie ook. Veel leesplezier!


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Ik ga meelezen! Maar ik ga het wel voor puntje 2 laten tellen. :) Een boek met een plaatsnaam in de titel.


Laurence | 280 comments Ja idem hier, ideaal dat het telt voor puntje 2! :)


Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ohjee, ik bedoelde ook puntje twee maar heb per ongeluk twee keer 6 geschreven...
De hitte stijgt precies naar mn hoofd!


Dorien | 296 comments Ik heb het boek vandaag ontleend in de bib (lang geleden dat ik nog zo'n versleten exemplaar in mijn handen gehad heb :-)). Wie leest er nog mee?


Laurence | 280 comments Hey Dorien, ik begin er vandaag aan! In ebook- versie, dus niet versleten. :)


Mikita Romero | 45 comments In de Krook - Gent moest hij uit het magazijn gehaald worden. Ik lees mee!


Sara (degroenekeuken) | 84 comments In Hasselt heb ik het ook uit het magazijn moeten laten halen. Ik ben er de laatste lezer van, want aangezien het om een exemplaar uit 1943 gaat, wordt het nadien "cultuurhistorisch" en kun je het niet meer uitlenen. Was de eerste keer dat ik iets uit het magazijn liet halen en alweer een klein avontuur erop zitten :p


Dorien | 296 comments Sara wrote: "In Hasselt heb ik het ook uit het magazijn moeten laten halen. Ik ben er de laatste lezer van, want aangezien het om een exemplaar uit 1943 gaat, wordt het nadien "cultuurhistorisch" en kun je het ..."

Dat is wel speciaal, een exemplaar uit het jaar dat het boek voor het eerst gepubliceerd wordt :-). Mijn exemplaar is een uitgave uit 1992, en moet zowat het meest versleten exemplaar zijn dat in de bib van Leuven nog in de rekken staat.


Dorien | 296 comments Gisteren heb ik het boek uitgelezen en 4* gegeven. Als dit een recent boek zou zijn, dan was het wellicht bij 3* gebleven. De personages komen echt tot leven, en hun levensomstandigheden komen goed naar voor in de beschrijving van de dagelijkse realiteit. Het verhaal wordt voor mij echter te lang uitgesponnen, en ik vond het einde niet zo goed passen ten opzichte van de rest van het boek.


Laurence | 280 comments Eventjes een tussentijdse update (om te laten weten dat er toch nog iemand dit boek leest ;) ) aangezien ik op reis geweest ben en dus weinig tijd had om door te lezen in dit boek: ik zit nu op iets meer dan 60% van het boek en ik sluit me aan bij Dorien. Bijzonder levendige personages, ik lees dit boek erg graag. Het stoort me dan ook niet dat het eerder lang uitgesponnen is, en voorlopig is dit zeker en vast een vier-sterren-boek.

Het boek doet me qua thematiek ook erg sterk denken aan de eerdere group read 'Het glazen kasteel', alleen zijn in dit boek de ouders menselijker, proberen ze er meer het beste van te maken waardoor ik dit boek liever lees.


Laurence | 280 comments Nog net op tijd uitgelezen voor de "deadline" :)
Ik vond dit een prachtig boek: het bevat humor maar ook hartverscheurende scenes (nog iemand die het serieus lastig had met die 'graduation flowers'?). Het is zoals Dorien aangeeft, soms wat aan de trage kant, maar ik vond dit helemaal niet erg. De grootste sterkte van dit boek is dat de personages zo levensecht zijn, waardoor je echt kan meeleven.
Zeker en vast een aanrader.


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Ik heb gisteren het boek nog net kunnen uitlezen. Ik heb het boek 3 sterren gegeven al sluit het meer aan bij een 3,5 sterren.

Ik lees graag coming of age verhalen en daarom heb ik zeker genoten van dit boek. De schrijfstijl was voor mij niet consequent genoeg.. Soms las het te traag, soms had het me niet in de grip, op andere momenten dan weer helemaal wel.

Het leuke vond ik dat de personages zo menselijk waren en niet over gedramatiseerd. Het is heel makkelijk om zo een verhaallijn vol te laten staan met pijnlijke momenten. Maar het leek voor mij beter afgemeten dan andere soortgelijke verhalen. Hun situatie was hun situatie niet meer en niet minder. Altijd of meestal met de focus op een beter/gelukkiger leven. Het einde was voor mij dan weer net iets te gemakkelijk. (view spoiler)


Mikita Romero | 45 comments Het heeft heel lang geduurd voor ik erin kwam ... maar wat een prachtig boek! Mijn editie was van 1948, maar het klonk zo hedendaags. Niet te veel drama, soms wat humor, veel hoop, veel American dream natuurlijk... maar ik leefde helemaal mee met Francie! Tijdloos boek. En nu lever ik hem in en betaal 3weken boete (want tijdens het verhuizen vergat ik compleet hem te verlengen). Spijtig dat zo een boek in het magazijn zit. Nog net op tijd om aan het juli boek te beginnen.


message 15: by Vero (new) - added it

Vero | 32 comments Heeft iemand dit boek als ebook ? Ik heb het via bol.com gekocht , maar krijgt het niet open. Ze proberen wel mee te zoeken hoe dat komt, maar voorlopig nog zonder resultaat. Misschien kan Iemand t doorsturen in ruil voor aan ander ebook?


message 16: by Sara (new) - rated it 4 stars

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Het heeft langer geduurd om dit boek uit te lezen dan ik had gehoopt, maar het was echt heel mooi! Ik leefde zo ontzettend hard mee met Francie en hoopte met haar mee op een beter leven voor haar en de rest van haar gezin. Ik heb ermee gelachen, maar ook bijna mee gehuild.
Het boek situeert zich zo'n 100 jaar geleden en voelt toch wat hedendaags aan. Ergens maakte het me ook wel triest om te zien dat dezelfde problemen nog altijd bestaan, ook al is het in iets mindere mate of op een andere manier.

@Laurence, "(nog iemand die het serieus lastig had met die 'graduation flowers'?)." JUP!


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Vero wrote: "Heeft iemand dit boek als ebook ? Ik heb het via bol.com gekocht , maar krijgt het niet open. Ze proberen wel mee te zoeken hoe dat komt, maar voorlopig nog zonder resultaat. Misschien kan Iemand t..."

Ik heb je een privé berichtje gestuurd! :)


back to top