Thriller fans discussion

Mannen die vrouwen haten
This topic is about Mannen die vrouwen haten
38 views
Juni 2018 > Maandboek - Mannen die vrouwen haten

Comments Showing 1-50 of 84 (84 new)    post a comment »
« previous 1

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments In juni gaan we samen Mannen die vrouwen haten lezen! Dit is het eerste deel van de 'Millennium' serie. Eind deze maand komt er dus een poll met de vraag of jullie deel 2 ook willen lezen. Dit boek is beschikbaar in Kobo Plus.

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...


Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de serie:
1. Mannen die vrouwen haten
2. De vrouw die met vuur speelde
3. Gerechtigheid

David Lagercrantz werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden.

4. Wat ons niet zal doden
5. De man die zijn schaduw zocht


message 2: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Ik lees zeker mee! Heb al een aantal keer geprobeerd om aan dit boek te beginnen, maar het lukte maar niet... Nu moet ik wel 💪🏼


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jeffrey wrote: "Ik lees zeker mee! Heb al een aantal keer geprobeerd om aan dit boek te beginnen, maar het lukte maar niet... Nu moet ik wel 💪🏼"

Haha ik wil het om precies dezelfde reden weer proberen! Op eigen kracht lukt het niet, hopelijk gezamenlijk wel!


Valerie (valeriemeij) | 51 comments Ik wil ook proberen om deze maand dit boek mee te lezen. Ooit zal ik het boek toch gelezen moeten hebben, mooie kans dit.


message 5: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben ooit aan dit boek begonnen in de Luitserbieb app. Werd voorgelezen door Ron Brandsteder 🤣 Heb het 10 minuten volgehouden. Maar als het zo lastig is om door te komen, kun je voor jezelf een leesschema maken. Als er meer mensen iedere dag samen een stukje willen lezen, hou ik me aanbevolen.


Bryndís WHOOOOO!😍 dat jullie het allemaal zo moeilijk doorkomen vinden snap ik geen hout van xD maargoed, hoop dat het nu wel lukt!😁
ik ga zeker meepraten en wie weet ook wel meelezen


message 7: by Jooke (new) - added it

Jooke | 185 comments lol, iedereen raadde mij deze reeks al tig maal, aan en altijd denk ik "pfff". Misschien dat ik dan nu ook eens een poging ga doen...

@Angelique ik begrijp wat je bedoelt met het Nederlandse audiobook. Misschien als je het versneld dat het beter meevalt. Of dat hoop ik of moet de Engelse versie nemen. Fysiek lezen gaat me deze maand niet lukken denk ik...


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga ook proberen mee te lezen. Ik heb ook een paar andere boeken op mijn lijstje staan voor juni. Daar begin ik mee als ik mijn huidige uit heb.


Nele Liz | 161 comments Ik lees ook mee. De boeken staan al even in mijn boekenkast en ben er wel benieuwd naar!


message 10: by Janneke (last edited May 31, 2018 04:03AM) (new) - rated it 4 stars

Janneke | 289 comments Leuk dat dit boek het deze maand is geworden, vooral omdat zoveel mensen er tot nu toe nog niet doorheen gekomen zijn blijkbaar. Ik heb de hele serie al twee keer gelezen en vind ze erg goed! Ik snap dat het eerste stukje van het eerste boek misschien een beetje taai is, maar dat maakt de rest van de serie ruimschoots goed naar mijn mening. Ik ga de boeken niet voor een derde keer lezen, maar ik houd dit topic zeker in de gaten. De films zijn trouwens ook gruwelijk goed!


message 11: by Eva (new)

Eva | 11 comments Ik lees ook graag mee! Eerlijk gezegd heeft het boek me nooit echt getrokken (zonder specifieke reden hoor) en heb dan ook nog nooit een poging gewaagd. Maar ik ben benieuwd..


Bryndís

Lisbeth Salander voorproefje <3


message 13: by Amy (new)

Amy (amy-073) Ik ga ook proberen mee te lezen 😊


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Zojuist een beginnetje gemaakt in dit boek. De proloog is interessant, geen idee hoe dat verder terug komt in het verhaal. Het eerste hoofdstuk begint ook interessant (de uitspraak van de rechtszaak), maar het deel wat erna komt over het bankwezen enzo vind ik erg taai. Hoop dat dat verder niet te veel terugkomt in dit boek.


Bryndís nee!


message 16: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Ik ga vandaag m'n huidige boek proberen uit te lezen en dan zal ik 'Mannen die vrouwen haten' eens op gaan starten op de e-reader, ben benieuwd! Bryndis, je enthousiasme maakt me echt heel erg nieuwsgierig naar het boek 😁


message 17: by Jooke (new) - added it

Jooke | 185 comments Tamara wrote: "Zojuist een beginnetje gemaakt in dit boek. De proloog is interessant, geen idee hoe dat verder terug komt in het verhaal. Het eerste hoofdstuk begint ook interessant (de uitspraak van de rechtszaa..."

Jij bent er ook o tijd bij... Al doe je me nu wel twijfelen of ik het op mijn e-reader ga zetten. De Nederlandse verteller van het audiobook is slaapverwekkend...


message 18: by Yv (new) - added it

Yv (yv87) Ik weet het nog niet. Heb de trilogie thuis staan en al een keer of 5 in begonnen, maar ben er tot nu toe nog niet ingekomen. Hetzelfde met de originele verfilming, viel elke keer in slaap. Amerikaanse verfilming heb ik wel afgekeken. Duss... Misschien ga ik het proberen :D.


Bryndís aaaaaaah, Yv😱


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jooke wrote: "Jij bent er ook o tijd bij... Al doe je me nu wel twijfelen of ik het op mijn e-reader ga zetten. De Nederlandse verteller van het audiobook is slaapverwekkend... "

Hahaha ja he, juist doordat het mij in het verleden niet gelukt is om erdoor te komen, wou ik nu graag er de tijd voor nemen.
Ik zou hem dan op je ereader zetten! Zo'n stem bij dat gedeelte lijkt mij niet erg bevorderlijk :p


message 21: by Yv (new) - added it

Yv (yv87) Sorry Bryndis! Als ik tijd overhou, ga ik het wel proberen.


Bryndís nou, het was eigenlijk meer dat de amerikaanse remake wel je hele aandacht pakte en de zweedse versie niet.
ik hou niet van Amerikaanse remakes! xD

((even terzijde: iedereen mag natuurlijk doen wat hij wilt,, maar ik ben altijd erg beschermend over de dingen waar ik van hou, en verdedig ze voor altijd( en met passie ook)!😋❤ Ik bedoel dat nooit gemeen😉))


Janneke | 289 comments Haha, Bryndis, wat ben je toch grappig. Dit keer ga ik wel helemaal met je mee, ik houd ook echt van deze trilogie.
Tamara, dat stuk vond ik ook taai, maar is echt het enige taaie stuk dat er in zit, dus blijf zeker verder lezen! :)
En Yv, ik vond juist de originele verfilming heel cool. Maar moet eerlijk zeggen dat ik de Amerikaanse niet gezien heb. Misschien moet ik dat ook nog eens doen...


message 24: by Bryndís (last edited Jun 02, 2018 07:02AM) (new) - rated it 5 stars

Bryndís Janneke wrote: "Haha, Bryndis, wat ben je toch grappig. Dit keer ga ik wel helemaal met je mee, ik houd ook echt van deze trilogie.
Tamara, dat stuk vond ik ook taai, maar is echt het enige taaie stuk dat er in zi..."


jaaaaa, originele films! <3 Noomi Rapace is geweldig!
En Zweeds zo'n leuke taal!
Klopt met het boek!

Jep, eerste stuk ben ik het ook mee eens. introductie is niet Larsson's sterkste kant...


Bryndís oh ja, ik was vergeten dat Lisbeth 24 is. Dat betekent dat ik nu (bij deze keer lezen bedoel ik) ouder ben dan zij. Weird!🙈


Bryndís "Palmgren was een man van het soort dat alleen een nee accepteert als aanmoediging om zijn pogingen te verdubbelen, dus het was eenvoudiger om meteen ja te zeggen." (p. 41)
hahaha, zo'n schatje is ie! truely good😊


Bryndís oh sorry voor de spam hoor jongens🙈🙈🙈
als het te irritant wordt, moeten jullie het maar zeggen!


Bryndís haha oooh Lisbeth, heerlijk! xD
(rond pagina 50)


Bryndís gestopt op blz 95 (waar het verhaal op het punt staat te beginnen) en loving it again!
Ik vind het gewoon erg echt, met interessante karakters en interessente relaties tussen de karakters!

Tamara, hoe ver ben je inmiddels?

Is de rest al begonnen?
😁😄


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Bryndís, Ik heb net een boek uit dat soms wat moeizaam lezen was. Ook was het een flinke dikkerd. Daarom ga ik eerst deel 6 van Rizzoli & Isles lezen. Die boeken lezen meestal wel vlot. Daarna zie ik wel. De maand is net begonnen. ;-)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Bryndís wrote: "Tamara, hoe ver ben je inmiddels?"

Nog niet verder gekomen hahaha, heb door school niet veel tijd en als ik tijd heb kijk ik nu liever netflix aangezien ik de hele dag al met mn neus in de boeken zit :p Maar nog een maandje bikkelen en dan heb ik hopelijk vakantie!


message 32: by Erna (new) - rated it 5 stars

Erna Sieben | 6 comments Ik heb deze trilogie al gelezen en deel vier ligt nu op me te wachten. Maar ik vind deze boeken geweldig! Alle drie achter elkaar uitgelezen. Ik hou er van.... :)


Nele Liz | 161 comments Vandaag begonnen. Ben hier zo benieuwd naar!


message 34: by Jooke (new) - added it

Jooke | 185 comments Ik heb ook een begin gemaakt, maar hoeveel pagina's is het zo'n doge kost? kwestie van me mentaal voor te bereiden tot waar ik het een kan moet geven. Moest het een fysiek boek zijn, zou ik al lang de neiging gehad hebben het uit het raam te gooien...


message 35: by Yv (new) - added it

Yv (yv87) Hahahah geen probleem hoor Bryndis! Ik heb het nooit zo op series/films met die taaltjes die ik niet begrijp.. Dat begint al bij Frans hoor en het gaat door tot Chinees. Geef mij maar gewoon Engels :)


Bryndís jij was ook diegene die series keek en tegelijk las toch?
dat zou ook al niks voor mij zijn. deze zweese films vind ik bijv ook heel leuk omdat heel veel beweginkjes en blikken enzo mooi zijn (geen idee hoe dat bij de remake is trouwens hoor, maar dan hebben ze er meestal.meer actie in gestopt, heel oppervlakkig ((net als "let the right one in"😫😭)))


Bryndís @Jooke: 40 pagina's ofzo?


message 38: by Jooke (new) - added it

Jooke | 185 comments ok, dan overleef ik het wel. nu nog tijd vinden


message 39: by Willemijn (new)

Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Bryndís wrote: "jij was ook diegene die series keek en tegelijk las toch?
dat zou ook al niks voor mij zijn. deze zweese films vind ik bijv ook heel leuk omdat heel veel beweginkjes en blikken enzo mooi zijn (gee..."


Bij de Engelse film hebben ze het einde aangepast...... echt het tegenovergestelde, ik zat flabbergasted in de bioscoop hahaha. De Zweedse film was honderd keer beter


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ben nog steeds geen woord verder.. beroerde leesmaand hahaha.


message 41: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Ik vind het erg lastig om aan dit boek te beginnen, omdat iedereen moeite heeft met die eerste 40 - 50 pagina's heb ik helemaal geen zin om te starten in Larsson... Nu maar ff een ander boek tussendoor gepakt en dan misschien in de loop van de weet meelezen met jullie :-)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Daarom heb ik besloten eerst de Leeuwentemmer te lezen.


message 43: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben bezig met Rizzoli, maar kan me nergens op concentreren. Zal wel even duren eer ik deze oppak. Ik denk pas op vakantie in juli.


Bryndís neeeee, kom op, jas due eerste pagina's er gewoon even.doorheen! je hoeft niet eens goed te lezen. ik wacht wel😁😋
(nog steeds p 90)


message 45: by Jooke (new) - added it

Jooke | 185 comments Mijn ereader zegt 11% gelezen en het begon idd meer verhaal te worden. Maar telkens als ik zou kunnen lezen, dan is mijn luisterboek net op een punt dat ik niet kan stoppen met luisteren.


message 46: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Bryndís wrote: "neeeee, kom op, jas due eerste pagina's er gewoon even.doorheen! je hoeft niet eens goed te lezen. ik wacht wel😁😋
(nog steeds p 90)"


Ik ben niet "bang" voor die eerste pagina's, hahaha. Alleen is mijn hoofd in andere regionen ;)


Nele Liz | 161 comments Ik zit intussen over de helft en Mikael en Lisbeth komen eindelijk samen. Die samenwerking klinkt wel leuk :)


message 48: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Ik ben net begonnen! Erg benieuwd 😊


Bryndís whoo! dan lees ik.morgen ook weer verder😍


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik weet nog niet wanneer ik aan dit boek ga beginnen. Ik ben gisteren in een ander boek gestart dat ik deze maand wil lezen. En omdat ik nu redelijk wat thrillers heb gelezen, kan het best zijn dat ik daarna even een ander genre pak. Maar de maand is nog niet voorbij, dus ik heb nog even.


« previous 1
back to top