Suomalainen lukupiiri discussion

59 views
Muut haasteet > Kirjastokortiton kesä 2018 (tukiryhmä)

Comments Showing 1-47 of 47 (47 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jokainen päivä ilman kirjalainaa on voitto!
Jokainen kotikirjastosta luettu kirja on kaksoisvoitto!

(Ajattelin, että tälle voisi olla tarvetta.)

Älkää unohtako Oma kirjahylly -haastetta, jossa voitte asettaa tavoitteen koko vuodeksi ja seurata edistymistänne.
https://www.goodreads.com/challenges/...


message 2: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Ilmoitan hävinneeni kisan. 🙂


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 719 comments Pitää varmaan osallistua, vaikka epäilen onnistumista. Mutta kai tässä saa lukea jo valmiiksi lainassa olevia kirjoja... ;)


message 4: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä oon tästä niin paljon puhunut, että pakko se on toteuttaa! Oon jäänyt oma kirjahylly -haasteessa niin nolosti jälkeen, että kesällä on tsempattava.

Sain viikonloppuna kaikki kirjaston kirjat luettua ja palautan ne tänään. Kaksi varausta tosin joudun lainaamaan samalla (joista toinen on lukupiirikirja), mutta ne nyt lukee nopeasti, ja vielähän tässä on toukokuuta jäljellä :D

Siinä mielessä pääsin jo hyvään alkuun, että aloitin tänään kaksi kirjaa omasta hyllystäni. Molemmat tosin ovat vanhoja suosikkejani, joten ne eivät varsinaisesti pienennä lukemattomien pinoa, mutta ainakin suunta on oikea...

Aloitan ensin "kirjastokortiton kesäkuu" -teemalla ja jatkan sitten heinä–elokuussa tarpeen mukaan, ehkä vähän lievemmillä säännöillä. Täysin ehdottomaksi en ryhdy kesäkuussakaan, vaan joustan sen verran, että saan lainata kirjastosta:

1) E-kirjoja iltalukemiseksi (mutta vain yhden kerrallaan)

2) Jo pitkään jonottamani varaukset, jos ne tulevat noudettavaksi

3) Lukupiirikirjat


message 5: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 719 comments Minä taidan ottaa omaksi linjakseni, että uusia kirjoja en lainaa (en edes pitkään varauslistalla roikkuneita, ne jäädytän kesän ajaksi). Luen siis kertynyttä lainapinoa ja oman kirjahyllyn kirjoja. Kesäksi taidan määritellä kesä-heinäkuun, kun kerran luen myös jo lainassa olevia kirjaston kirjoja. Jännä nähdä, mikä saldoksi muodostuu.


message 6: by Noora (new)

Noora | 884 comments Kääk...tämä tulisi niin tarpeeseen, että pääsisin oma kirjahylly haasteessa eteenpäin. Kaksi kirjaa vasta luettu siihen haasteeseen ja yhtä aloitin työmatkalla viikonloppuna. Mutta mukana ollaan, ainakin jollain tasolla. Muutama sääntöpoikkeus itselle, lainaan vain lukupiireihin tulevia kirjoja, ettei tarvi niitä ostaa. Samoin lapsille ääneen luettavat kirjat haen kirjastosta. Mulla on kaksi kirjaa kirjastosta lainassa nyt. Maltan haukka ja heinäkuussa alkava Tuulen viemää pitää niiden kahden lisäksi lainata kirjastosta. Otan tämän haasteen kesä-heinäkuuksi. Toivotaan, että ehdin lukea noiden lukupiirin kirjojen lisäksi sitä omaa hyllyä tyhjäksi.


message 7: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 719 comments Jotta tämän haasteen seuraaminen olisi itselleni vähän helpompaa, tunnustettakoon tässä "julkisesti", että mulla on kirjastosta lainassa itselleni 26 kirjaa. Hupsista... Tuohon päälle toki vielä lapsille lainatut, joita en tässä laske mukaan.


message 8: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Minä voisin varovaisesti kokeilla olla kesäkuun ilman uusia lainoja kirjastossa. Muutama kirja siis kyllä on lainassa.
Olen myös pahasti jäljessä oma kirjahylly-haasteessa, joten jotain tarttis tehä!


message 9: by Peony (last edited May 28, 2018 09:44AM) (new)

Peony (peony79) | 730 comments Juu täälläkin on kirjastosta kirjoja 25 kipaleen rivi. Ja uusia joudun hakemaan ainakin lukupiirejä varten. Mutta muuten olen varaukseni jäädyttänyt, enkä ota enempää kirjoja lainaan kirjastosta. Koitan nyt vaan selvitä näistä joita vielä on lainassa kesän aikana ja lukaista mahdollisimman monta oman kirjahyllyn kirjaa sinne sekaan. Eli kirjaston korttia en ole viikkoon käyttänyt ja tästä lähin sitä käytetään vain haastekirjojen lunastukseen.

Oma kirjahylly-haaste on mulla aivan toivottomassa jamassa. Lienen lukenut sieltä vain yhden kirjan! Ja polleana tuli tietty lisättyä sinne haaste-listaan useampi niitä omassa hyllyssä seisoneita tiiliskiviä. No eihän se ole lukuhaaste jos siitä puuttuu se _haaste_!! :D


message 10: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Palautin tänään neljä kirjaa kirjastoon ja lainasin tilalle kolme (joista kaksi on lukupiirikirjoja ja kolmas odotettu uutuuskirja). Mitään "ylimääräistä" en lainannut (vaikka hypistelin kyllä jonkin aikaa yhtä mielenkiintoiselta vaikuttavaa tietokirjaa, joka olisi sopinut YKL-haasteeseen) vaan hillitsin itseni. Tästä se lähtee!

Aamulla aloittamani The Blue Castle on sen verran lyhyt, että saan sen tänä iltana loppuun. Missalonghin naiset (josta avauduin genrehaasteketjussa) oli niin paha pettymys, että pitää pestä paha maku pois suusta lukemalla Montgomeryn iki-ihana kirja taas uudelleen. Bussilukemiseksi pitänee ottaa seuraavaksi Maltan haukka, mutta sen ohella lupaan, että seuraava aloittamani kirja on joku oma kirjahylly -haasteeseen valitsemistani (joita on vielä 10 jäljellä - haaste ei ole edennyt lainkaan sitten tammikuun...)


message 11: by Pirjo (new)

Pirjo Nyberg | 15 comments Mä voisin lähteä tähän mukaan. Aion toki lukea loppuun tällä hetkellä lainassa olevat pari kirjaa sekä noudan parit varaukset jos niitä kesän aikana tulee noudettavaksi. Muuten luen vain omia kirjoja.
Jospa nyt kesällä ehtisi lukeakin vähän enemmän kun on lomalla :)


message 12: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (last edited Jun 02, 2018 02:49PM) (new)

Annamariah | 1764 comments No niin, sain tämän kuun ensimmäisen oman kirjan luettua! Kyseessä oli kirjankierrätyksestä hiljattain poimimani Silta-Anna, Jumalan timantti, jolla sain samalla kuitattua genrehaasteen ensimmäisen hengellisen romaanin. Mun on yleensäkin pakko lukea kaikki vastaan tulevat kirjat, joiden kannessa on mun nimi... Samasta syystä se sopi myös Porin lukuhaasteeseen, joka mulla on nyt yhtä kohtaa vaille valmis.

Sain kyllä eilen saapumisviestin kahdesta kirjasta, joten pakko sinne kirjastoonkin on poiketa ensi viikolla. Yritän saada samalla palautettua ne kolme kirjaa, jotka minulla on vielä lainassa (joista olen tosin lukenut vasta yhden). Toinen nyt saapuneista varauksista oli niin vanha, ettei sitä voinut enää edes lukita, ja toistakin ehdin odottaa useita kuukausia.

Mun teki kovasti mieli laittaa varaukseen juuri ilmestynyt Emilia Kent - Runotytön tarina jatkuu, mutta hillitsin itseni toistaiseksi. Syksyllä kyllä viimeistään - sitä ennen voisi vaikka lukaista taas pitkästä aikaa alkuperäisen trilogian omasta hyllystä. (On se vaan kumma, kun jo aiemmin luetut suosikit houkuttelevat omasta hyllystä löytyviä lukemattomia kirjoja enemmän...)

P.S. Lupasin näemmä viime viestissäni aloittaa seuraavaksi jonkun oma kirjahylly -haasteen kirjoista. Hupsista, eihän siinä niin sitten käynytkään... Jos sitten näiden kahden kirjaston kirjan jälkeen viimeistään?


message 13: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Ei tämä nyt ihan niin sujuvasti ole edennyt kuin olisin toivonut, mutta aloitinpa lopulta viime yönä Diana Gabaldonin Outlander-sarjan kuudennen osan A Breath of Snow and Ashes. Tämä on virallisen oma kirjahylly -haasteeni pisin kirja, joten sen jälkeen tilasto näyttää taas paremmalta.

Kirjaston kirjoja minulla on yksi lukematon ja yhdestä n. 30 sivua jäljellä, ja näemmä tänään on saapunut vielä yksi varaus. Mutta sen jälkeen varauksia on enää kolme ja niissä on onneksi kaikissa vielä jonoa. Uusia varauksia olen sentään onnistunut välttämään, vaikka muutama kirja olisi houkutellut.

Jostain syystä oman kirjahyllyn sisällöstä eniten houkuttelevat kirjat eivät ole niitä haasteeseen valitsemiani teoksia. Tekisi paljon enemmän mieli tarttua vain johonkin vanhaan suosikkiin...

Mitenkäs muilla on kirjastokortiton kesä lähtenyt käyntiin?


message 14: by Noora (new)

Noora | 884 comments Toistaiseksi ei uusia lainoja ole tullut tehdyksi, mutta mitään ei ole palautunutkaan kirjastoon. Lukujumi painaa edelleen. Tosin sain Omasta kirjahyllyhaasteestani Tilkka luettua pois. Ei tarvinnut jättää kirjaa hyllyyn mahdollisia uusia lukukertoja varten. Eli kaippa tässä nyt sitten jonkinlaista edistystä on havaittavissa. Lukujumi on ehkä hälvenemässä, olen saanut Maltan haukka edistymään eilisellä junamatkalla. Uskoisin, että jos saan itseni keskittymään vain yhteen kirjaan niin se olisi luettuna ennen viikonloppua...jolloin saisin sen palautettua kirjastoläjästäni pois. Jolloin jäljellä olisi kesken olevat Monte-Criston kreivi sekä lapsille luettava viisikko ja fantasia genrekirja jota en ole aloittanut vielä Zoo City: Eläinten valtakunta.


message 15: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Tänään olisi tarkoitus mennä ekaa kertaa kirjastoon palauttamaan kirjoja. Ja samalla kyllä ajattelin ottaa Elmon luettavaksi kun tuo sen kuuntelu jotenkin hiukan tökkii...
Yritän pysyä erossa kaikista muista houkutuksista!


message 16: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Tsemppiä! Suoraan vaan oikealle hyllypaikalle ja ulos sen enempää sivuille vilkuilematta :D


message 17: by Pirjo (new)

Pirjo Nyberg | 15 comments Sain luettua vihdoin viimeisenkin lainaamani kirjan mutta eilen oli pakko sitä palauttaessa napata mukaan yksi varaus, toivottavasti sen lukemisessa ei kestä kauaa että pääsen oman kirjahyllyn kimppuun. En ole uskaltanut mennä tutustumaan uuteen remontoituun kirjastoomme vaan käytän pienempää sivukirjastoa edelleen ettei tule houkutuksia vinguttaa korttia :)


message 18: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Mitään en ole kesäkuussa lainannut kirjastosta (mutta lainasin juuri ennen, mistä syytän yllätyksenä saapunutta varausta) ja yhden luin ja palautinkin, samoin oli "pakkopalautuksia", ja pari on kohta palautettavissa, mutta uusittavia lainauksia kyllä riittää vielä vähäksi aikaa. Kävin myös Ikeassa ja ostin pari irtohyllyä, joten olen nyt pari päivää järjestellyt ja siivonnut hyllyjäni, kun niihin nyt mahtuu vähän enemmän kirjoja.

Toiveissa olisi, että saisin tässä tulevaisuudessa vähennettyä kirjahyllyjen ulkopuolella olevien kirjojen määrää, uusia hyllyjä ei taida tänne oikein mahtua. En vain tiedä, minkä kirjan ottaisin seuraavaksi, siis kunhan saan kesken olevat luetuksi... (MM-kisat eivät myöskään auta asiaa.) Siinäkin on se ongelma, että "omistamieni" (eli sellaisten joista olen oikeasti maksanut, ehkä poislukien kirjaston poistokirjat) kirjojen lukeminen ei välttämättä vähentäisi kirjojen määrää, sillä ne saatan siltikin pitää, mutta "löytämäni" (ilmaiseksi jostain saamani) kirjat laitan helpommin kiertoon, usein ne jo ovatkin BC-kirjoja tai sitten rekisteröin ne itse.


message 19: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä oon tosi huono luopumaan kirjoistani, kun ne ovat kerran hyllyyn asti päätyneet. Tuplakappaleita kyllä jakelen ystäville ja sukulaisille, mutta muuten en uskalla laittaa kirjoja kiertoon, jos vaikka haluan myöhemmin lukea sen uudestaan tai lainata/lahjoittaa sen jollekulle. Suuri osa kokoelmani kirjoista on sellaisia, ettei niitä enää kauheasti löydy kirjastoista, mikä myös kannustaa pitämään niistä kiinni. Onneksi hyllyssäni on vielä toistaiseksi tilaa! (Tosin kun katsoo, millä tahdilla kannan kirjoja kotiin, tilanne saattaa muuttua huolestuttavan pian...)


message 20: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minä luen kirjoja niin harvoin uudelleen, että sen takia voin hyvin niistä luopua, ja monet hyllyssä olevista kirjoista ovat kuitenkin aika uusia ja löytynevät kirjastoista vielä pitkään. Suhteessa taitaa olla myös aika paljon dekkareita, että sikäli voisi vähän nopeammin hyllyä tyhjentää. Olen nimittäin päättänyt, että on "sallitumpaa" itselle lukea "hömppää" omasta hyllystä kuin lainaamalla kirjastosta... :D


message 21: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Kävin eilen kirjastossa noutamassa sen yhden saapuneen varaukseni ja palautin samalla kaksi kirjaa. Muiden kirjaston kirjojen houkutuksia onnistuin välttämään, mutta kirjankierrätyksestä tarttui taas yksi nide mukaan... Oli kaunis kansipaperillinen versio kirjasta, joka mulla jo on, joten sitä ei lasketa, jos/kun lahjoitan kaksoiskappaleen eteenpäin. (Alan muistuttaa huolestuttavissa määrin isoisääni, jonka hyllyistä löytyi tiettyjä suosikkikirjoja monta kappaletta. Minäkin pelastan tuplakappaleita kirjankierrätyksistä ja lahjoitan sitten hyviin koteihin, etteivät ne joudu paperinkeräykseen.)


message 22: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Minä tosiaan onnistuin lainaamaan vain Elmon kun viimeksi kirjastossa kävin ja tänään luin loppuun toiseksi viimeisen lainassa olevan kirjan. Eli vielä yksi kirjaston opus olisi lukematta...jonkunlaista huijausta tämäkin.
Lisäksi ostin kaksi kirjaa kirpparilta, sekin ehkä hienoista huijaamista. Toinen tosin oli Agatha Christien Kortit pöydällä (jonka olen siis lukenut) mutta kansi oli niin hieno kun se oli 50-luvun painos.


message 23: by Peony (new)

Peony (peony79) | 730 comments Täällä ei olla päästy kiinni oman kirjahyllyn kirjoihin vieläkään. Noita kirjastolainoja kun on huhti-toukokuulta jäänteenä aikamoinen nippu. Eikä pinkka vähene ihan hirveän nopeasti, kun nytkin käsittelyssä on Monte Criston kreivi. :D Tuli hiukkasta kiire tuon kanssa. Luen ihan fyysisenä niteenä ja se on semmonen järkäle, että sitä ei jaksa kovin kauaa käännellä jos iltasella nukkumaan mennessä haluaa lukea. Jospa ottaisin tavoitteeksi kuitenkin lukea edes yhden pienen oman kirjahyllyn kirjan kesäkuun puolella vielä ..vaikka Juhani Ahon Omatunto. Sen lukisi varmasti päivässä.

Mutta kirjastokorttia ei ole käytetty nyt varmaan kuukauteen. Maltan haukan jälkeen en ole sieltä mitään hakenut. Nyt olisi Elmo odottamassa saapuneena varauksena. Kun sen noudan, niin palautan 4-5 kirjaa. Ja yhtään ei lainata muita uusia, eikä jäädä haaveilemaan hyllyjen väliin. Mulla kun helposti käy niin, että silmiin osuu joku sellainen kirja, josta iskee syövyttävä halu lukea se ihan heti seuraavaksi ja se kirja polttelee mielessä sitten lainasi sitä tai ei ja kaikki kotona olevat kirjat tuntuu sitten sellaisilta, että ei olisi mielihaluja lukea just nyt niitä kun haluaisi niin kovasti lukea sen bongaamansa ensin. Eli en halua virittäytyä minkään muun kirjan taajuuksille..ettei iske vimma lukea just sen tyylistä kirjaa ja sitä lukutuulta on sitten työlästä uudelleen virittää ihan toisen tyylisiin teksteihin.


message 24: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 29, 2018 10:26AM) (new)

Tytti | 2539 comments Olen kyllä käynyt kirjastossa, mutta "uusia" kirjoja olen onnistunut olemaan lainaamatta koko kesäkuun. Yhden nimittäin lainasin tuossa toissa päivänä, mutta se onkin sellainen, joka on jäänyt minulta kesken ja minulla olisi toiveissa saada se tässä luettua (ja vielä kun muistan, mitä siinä on tapahtunut), joten sen takia en niin laske sitä. Todennäköisesti tulen vielä uusimaankin sitä muutaman kerran, joten ajattelin lainata sen ajoissa... En edes ääni- tai e-kirjoja ole lainannut, vaikka vähän on houkutellut iltalukemiseksi yksi kevyempi kirja, jossa olisi sopivasti lemmikkieläinkin...


message 25: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä kävin tänään kirjastossa ja lainasin yhden kirjan, mutta sitä ei lasketa, koska se on äidille. (Äiti on mökillä ja toivoo, että tuon kirjan tullessani – mulla alkaa kesäloma kahden ja puolen tunnin päästä.) Kirjankierrätyksestä saattoi tarttua kolme kirjaa mukaan, mutta kaks niistä olisi tarkoitus jakaa eteenpäin, ja kolmas on kokoelmastani puuttuva osa kertaalleen lukemastani sarjasta, joten sekään ei kasvata lukemattomien pinoa. Tunnustan tehneeni eilen yhden uuden varauksen, mutta koska jonossa on yli 200 ihmistä ennen mua, se tuskin tulee ihan heti luettavaksi.

Kirjaston e-kirjojen ja niiden saapuneiden paperisten varausten takia mulla ei ole juuri nyt kesken ainuttakaan omaa kirjaa. Tarkoitus olisi kuitenkin pakata niitä laukun täydeltä kun lähden lomanviettoon. Jos saisin kirjaston kirjat luettua nyt viikonloppuna ja palauttaisin ne maanantaiaamuna ennen mökille lähtöä, voisin jäädyttää loput varaukseni ja nauttia kesästä oman kirjahyllyni sisällön kanssa.


message 26: by Noora (new)

Noora | 884 comments Toistaiseksi kirjastokortiton kesä on onnistunut! Olen kerran palauttanut kirjan kirjastoon ja tyynenä kävelin palautuksen jälkeen vain ulos. Olen myös kävellyt kirjakaupasta ostamatta tarjouksesta mitään kirjoja!!! Siitä olen melkein vielä ylpeämpi. Sen sijaan hieman on lähtenyt lapasesta noiden elisakirjan äänikirjojen kanssa, niissä oli niin hyviä tarjouksia, että niitä on nyt sitten runsaasti jonossa kun vain saan Elmon kuunneltua loppuun. Mutta siis omiin kirjoihin en ole vieläkään oikein ehtinyt tarttua, mutta eiköhän se tästä.


message 27: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Kävin tänään palauttamassa loput kirjaston kirjat ja olen nyt matkalla mökille omasta hyllystä poimitun kirjapinon kanssa. Kirjankierrätyksestä tarttui vahingossa mukaan neljä nidettä, mutta kun se kärry oli tupaten täynnä, niin pitihän sitä vähän tyhjentää...

Parin seuraavan viikon aikana mun pitäisi siis saada aika hyvin noita omia kirjoja luettua.


message 28: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Minä sain vihdoin eilen luettua viimeisen lainassa olleen kirjan (Muistojenlukija oli kyllä hyvä), joten nyt olisi sitten pelkästään omien kirjojen vuoro.
Tai pitäisi se Peter Pan käydä kyllä hakemassa...ja silloin pitäisi taas yrittää pysyä ruodussa ja todella hakea vain se.

Mukavaa mökkeilyä Annamariahille.
Itsellä alkaa viikon loma perjantaina. Yleensä vain ehdin lukea lomalla vielä vähemmän kuin arkena :/


message 29: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Kahden viikon mökkiloman saldo on yhdeksän luettua kirjaa (noin 3000 sivua), joista neljä on kirjaston e-kirjoja, yksi mökkikirjahyllystä (ei siis ihan oma kirja mutta ei kirjastonkaan) ja neljä omasta kirjahyllystäni (joskin vain kolme niistä luin ensimmäistä kertaa).

Saatoin kyllä ostaa pari kirjaa mökkipaikkakunnan kirppikseltä, mutta niiden joukossa ei välttämättä ollut yhtään sellaista, jota en olisi joskus jo lukenut (yhdestä en ole ihan varma).

Siinä mielessä tämä kirjastokortiton kesä on toiminut hyvin, että minulla ei ole nyt yhtään paperilainaa ja kaikki varaukseni ovat lukossa, joten tästä on helppo jatkaa omien kirjojen lukemista e-lainojen ohella. Seuraavan lukupiirikirjan (Peter Pan) latasin jo Project Gutenbergista tabletille, joten senkään takia ei tarvitse lähteä kirjaston houkutusten äärelle.


message 30: by Pirjo (new)

Pirjo Nyberg | 15 comments Olen tänään menossa palauttamaan kesän ainoaa lainaa kirjastoon, täytynee jättää varmuuden vuoksi kortti kotiin :) Taidan jatkaa tätä kortitonta vielä syksylläkin koska nyt on tullut luettua vähemmän muutenkin, vasta yksi kirja omasta hyllystä kohta luettu. Mutta ainakaan en ole ostellut uusia kirppiksiltä enkä kirjakaupoista.


message 31: by Noora (new)

Noora | 884 comments Kaksi kirjaston kirjaa vielä kotona. Olen siis edellisen päivityksen jälkeen käynyt yhden kirjan palauttamassa ja kiireestä johtuen en lainannut edes heinäkuun lukupiirin kirjoja. Kun nuo kaksi kotona olevaa palautan todennäköisesti ensi viikon alussa. Niin uskon, että silloin hankin heinäkuun ja ehkä elokuunkin lukupiirikirjat. Omiin kirjoihin en ole vieläkään ehtinyt...ehkä sitten lomalla elokuussa.


message 32: by Noora (new)

Noora | 884 comments Kävin juuri palauttamassa loput kaksi kirjaston kirjaa tänään palautusluukusta. En ehdi tänään kirjastoon ja huomisesta eteenpäin olen loppuviikon töissä partioleirillä, joten ainakin tämä viikko ollaan oman kirjan varassa. Jos nyt jaksaa iltaisin ulkoilma myrkytykseltä lukea. Eli heinäkuu näyttää onnistuvan oikeasti kirjastottomana. Nyt vain pohtimaan, mikä kirja leirille omakirjahyllyhaasteesta mukaan.;)


message 33: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Palautin tänään Peter Panin ja hain varauksessa olleen Silmänkääntäjän. Laitoin varauksen sisään kun näytti aika todennäköiseltä että kirja voittaa ja huomasin että molemmat kopiot oli saastavilla vasta elokuussa. No, nähtävästi sain kirjan käsiini aikaisemmin kun olin ajatellut mutta hyvä vaan kun se oli aika järkäle.

Sitten tunnustuksiin... Päädyin lainaamaan lisäksi 2 kirjaa. Toinen Lassi&Leevi sarjakuva kun kaipasin illoiksi (kun tulee pitkistä iltavuoroista kotiin) joitain helppoa ja hauskaa.
Toinen taas oli Valtosen Opettajan villikko kirjan 2 osa. Nappasin ykkös osan Lieksan kirpparin ilmaiskorista, kun ajatuksena kahlata Valtosen tuotantoa läpi. En vain tajunnut että kirja oli jaettu kahteen osaan. Aloitin ykkös osaa eilen ja kirja on sen verran nopealukuinen, että kohta tarvitaan se seuraava osa.

Kyllähän tässä tavallaan hiukan tuli huijattua mutta vielä ollaan onneksi aika maltillisessa tilanteessa.

Lisäksi löysin poistohyllystä hienon Iittalan vanhan kuvaston jonka mustavalkokuvista voisi tehdä hienoja tauluja!


message 34: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Olen edelleen onnistunut pysymään poissa kirjastoista, mutta e-kirjalainoja minulla on kyllä ollut koko ajan... Oma kirjahylly -haasteeseen valitut kirjat eivät jostain syystä ihan kamalasti houkuttele juuri nyt (paitsi Kantelettaren aloitin, mutta se on sellainen vähän kerrallaan luettava teos), joten olen antanut itselleni luvan lukea muitakin omia kirjojani, kunhan ne sopivat johonkin lukuhaasteeseen.

Kävin eilen isän kanssa kaupoilla, ja saatoin ostaa kirpparilta kymmenen kirjaa... Puolet niistä tosin hankin veljentyttärelleni, joten niitä ei lasketa. Omaan hyllyni jäävistä viidestä kirjasta kaksi olen lukenut aiemmin, kaksi on kokoelmastani puuttuneita jatko-osia, ja lisäksi löysin vielä Montgomeryn novellikokoelman, johon en ollut ennen törmännyt laisinkaan. Onnistunut reissu siis :D

Lomani lähestyy loppuaan: maanantaina palaan vielä kahdeksi päiväksi vanhaan duuniin ja keskiviikkona aloitan kokonaan uudessa työpaikassa. Sitä ennen ehdin vielä neljäksi päiväksi mökille parin kirjan kanssa.

Yritän käyttää elokuussakin mahdollisimman vähän kirjastoa, mitä nyt lukupiirikirjat pitää lainata. Sitten kun kuoroharjoitukset taas alkavat syksymmällä, alan varmaan jälleen käydä kirjastossa vähintään kerran viikossa.


message 35: by Peony (new)

Peony (peony79) | 730 comments Mun kirjastokortition kesä on toiminut hitsin hyvin..en oo käynyt yli kuukauteen kirjastossa enkä tällä hetkellä edes pääse, kun olen Virossa. Eli strategia on hallussa, mutta se, mihin sillä pyrittiin EI ole. Eli en ole lukenut oman hyllyn kirjoja. Mulla on vieläkin joku 15 lainaa kirjastosta ja niitä lueskelen hirveän hiiiiiiitaasti.

Ei ole iskenyt varsinainen lukujumi, mutta en vain ole lukenut juuri mitään Monte Criston jälkeen. Sosiaalinen elämä häiritsee nyt vahvasti lukuprojekteja. Ja kun tulee joku rauhallinen hetki lukea, niin tässä helteessä tulee pää pökkyrässä hikipisarat silmissä jotenkin sekavasti luettua pari hassua sivua ja sitten ei enää pysty. Illalla taas on niin poikki, ettei "yläkerrassa" pysy valo kovin montaa sivua lukea myöskään. Eli ei voi oikein menestykseksi kutsua tätä projektia.

Oikein odotan niitä kelejä, että voi kääriytyä huopaan (iiih..inhottaa pelkkä ajatuskin nyt tässä nahkeana istuskellessa) ja upota kirjaan kunnolla. Tuulen viemää on sekä lukupiirikirja, että kirja omasta hyllystäni..mutta ei millään ole halunnut painia sen kanssa näissä helteissä. Vaikka olen ihan varma, että ainakin tykkään kirjasta.

Kirjastoon ei meikäläisellä kyllä pitäisi olla mitään asiaa kuin aikaisintaan syyskuussa.


message 36: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jul 27, 2018 05:13AM) (new)

Tytti | 2539 comments Minä puolestani olen kyllä käynyt kirjastossa, se kun sattuu olemaan matkan varrella, kun käyn ruokakaupoissa ym. ja nyt siellä on vielä kaiken lisäksi vähän viileämpää, mutta yhtään fyysistä kirjaa en ole aikoinaan kesken jääneen Myrskylinnun lisäksi lainannut.

Äänikirjana tuli puolivahingossa varauksesta Sonja O. kävi täällä, joten sen nyt kuuntelin, ja jostain kumman syystä ajattelin kuunnella ja/tai lukea e-kirjana Outi Pakkasen Helle... Kuulemma siinä on reseptejäkin, ainakin lopussa, joten saatan lukea sen sitten loppuun, kunhan varaus tulee, vaikka aloitin jo kuuntelemalla. Eli en ole edes e-kirjoja lainannut, vaikka kovasti on tehnyt mieli. Olen vain merkannut niitä suosikkeihin, jotta muistaisin myöhemmin. Mutta näiden jälkeen pitänee äänikirjoissakin jatkaa oman Ralph Ellisonin Invisible Manin seurassa, vaikka se onkin aika raskasta kuunneltavaa englanniksi. Sitten joutunee uskaltautumaan (oman) Pohjantähden kakkososan pariin, tosin ehkä kuuntelen jotain kevyempää siinä välissä taas. Ja ai niin, kuuntelinhan mä Eino Leinon runoja Helmet-haasteeseen, eli Yksi on laulu ylitse muiden.


message 37: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 719 comments Mulla kirjastokortiton kesä on mennyt aika hyvin eli itselleni en oikeastaan ole lainannut mitään. Viime viikolla käytiin vanhemman pojan kanssa kirjastossa, mutta onnistuin lainaamaan kirjoja pelkästään lapsille, en ollenkaan itselleni (tässä kohtaa voin taputtaa itseäni selkään onnistuneesta suorituksesta).

Oman kirjahyllyn kimppuuen en oikeastaan ole päässyt, sillä olen lukenut kirjastosta lainattujen pinoa matalammaksi. Nyt kuitenkin pääsin aloittamaan ensimmäistä oman hyllyn kirjaa, joten jos sitä pikkuhiljaa saisi kirjauksia tuonne oma kirjahylly -haasteeseenkin.


message 38: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Onnistuin torstaina käymään kirjastossa niin, etten lainannut muuta kuin lukupiirikirjan, minkä lisäksi kirjankierrätyksestä tarttui (vain) yksi kirja mukaan. Oma kirjahylly -haasteen virallisista kirjoista olen lukenut nyt seitsemän, ja muita omasta hyllystäni löytyviä kirjoja yhteensä 12 tämän vuoden aikana. Suht hyvin on siis mennyt :)

Kirjaston e-kirjoistakin olen onnistunut pitämään pientä taukoa. Niiden sijaan olen lukenut Gutenbergista ladattua Peter Pania, joka ei siis ole sen paremmin oma kuin lainattukaan kirja.

Jos sinnittelisin vielä elokuun loppuun asti ilman, että lainaan muuta kuin seuraavan lukupiirikirjan, voisin julistaa suoriutuneeni kunnialla (lähes) kirjastokortittomasta kesästä.


message 39: by Noora (new)

Noora | 884 comments Tänään loppui kirjastokortiton kesä, kun piti mennä lainaamaan lukupiirin kirjat. En tosin saanut kuin Peter Panin ja Tuulen viemää. Historian kauneuteen piti tehdä kaukolaina ja Silmänkääntäjään piti tehdä varaus. Näiden lisäksi otin kaksi seuraavaa viisikkoa pojille ääneen luettavaksi. Kirjastossa oli tietenkin minun tuurillani poistomyynnit, mutta sain olluksi enkä ostanut mitään. Siitä olen aika ylpeä. Nyt kun lomat alkoi sain kolme lyhyttä omaa kirjaa luettua ja neljäs on menossa. Laitan niistä enemmän sitten kun olen taas tietokoneen ääressä. Seuraavaksi on palattava lukupiirin kirjojen pariin, että en jää taas kauheasti jälkeen.


message 40: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Käväisin tänään kirjastossa hakemassa yhden kauan odotetun varauksen ja kaksi lukupiirikirjaa. En kuitenkaan lainannut mitään ylimääräistä ja selvisin kierrätyshyllynkin ohi poimimatta mitään mukaani, joten kai tää lasketaan onnistumiseksi?

Eilen sen sijaan sorruin keskustassa pistäytyessäni ostamaan yhden ruotsinkielisen kirjan (toka osa trilogiasta, josta olen lukenut ykkösosan ja omistan kolmannen) ja poimin toisen romaanin Kampin kierrätyspisteestä, joten ei ne lukemattomien pinot oikein näytä kutistuvan, ellen tsemppaa loppuvuodesta...


message 41: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Minäkin kävin tänään kirjastossa, tarkoituksenani hankkia lukupiirikirja ja muutama muu harkittu teos. Neljän kirjan listalta en löytänyt yhtäkään ja lisäksi en onnistunut lainaamaan yhden yhtä herätelainaa (vaikka siis hiukan jopa yritin).
Mä en ehkä osaa enää käydä kirjastossa...


message 42: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Sittenhän tää kampanja on toiminut ihan yli odotusten XD


message 43: by Lumissa (new)

Lumissa | 818 comments Loppusyksyksi sitten kirjastosta vieraantuneiden tukiryhmä? Kannustetaan kavereita hyllyjen välissä vaelteluun, yllättäviin herätelainoihin ja lainasaldon pitämiseen minimissään viidessä kirjassa koko ajan.

Näin taustalta tämä kommentti siis. Itse pääsin ihan vahingossa kesällä vain parin ohuen kirjan kirjastopinoon, mutta nyt olen taas samassa tilanteessa kuin keväälläkin ja pino huitelee ihan mittavissa korkeuksissa. Ovat sentään pääosin onneksi lukupiirikirjoja, mutta luettava ne nekin olisi.


message 44: by Peony (new)

Peony (peony79) | 730 comments Viidessä?! Koskakohan on ollut mulla viimeksi semmonen hetki, että on vaan viis kirjaa lainassa? On siitä yli kymmenen vuotta ainakin. Kyllä syksyllä semmonen kampanja että vähintään 15 kirjaa lainassa. Siis sehän on ihan minimi! :D

Mulla tää kortiton kesä on sikseen onnistunut, että mulla on enää 4 lukematonta kirjastokirjaa. Omaa Tuulen Viemää kirjaani olen lueskella nyt 1/3 ja lukaisin myös Juhani Ahon Omantunnon tuossa yhtenä iltana, joten yksi kirja Oma kirjahylly-haasteesta tuli "suoritettua". En vaan ole saanut haasteketjuuni sitä päivitettyä tällä mobiililla, kun tällä ei voi muokata vanhoja viestejään.


message 45: by Peony (last edited Sep 26, 2018 09:06AM) (new)

Peony (peony79) | 730 comments Mikäs on kirjastokortittoman kesän saldo? Minä olin useamman kuukauden hakematta kirjastosta muuta kuin pari kirjaa lukupiiriä varten. Ekan kunnollisen reissun tein viikko sitten, niin että otin useamman kirjan lainaan. Kirjasto-paussilla ei tosin ole ollut vaikutusta juuri siihen, että olisin saanut luettua kirjoja omasta hyllystä. Kunhan saan Tuulen viemää loppuun (miten sen lukemiseen on mennyt näin kauan?), niin luin kesän aikana vain kolme omaa kirjaa. Toki sellainen vaikutus on ollut, että sain luettua useampia tosi pitkään lainassa ja uusintakierteessä ollutta kirjaa pois hyllyiltäni.

Olisi toki ollut järkevää tuon jälkeen olla lainaamatta nyt syksyllä taas uutta tavaraa hyllyyn ja lukea niitä omia kirjoja hyllystä. Mutta on nyt sanottava, että en jaksa olla tämän pidempään ilman kirjastoa ja suuren valikoiman viehätystä. Alkoi etenkin loppukesästä olla lukuinto täysin kadonnut ja meni monta kertaa kokonainen viikko, etten oikeastaan lukenut mitään. Yksi syy minulla tällaiseen on, että asustelin veneessä ja lopuksi siellä ollut kirjavalikoima ja sen suppeus ei vain inspiroinut lukemaan..en ollut lukutuulella juuri niille kirjoille, mitä oli mukaan valikoitunut asenteella "nämä pitää lukea". En ole moneen vuoteen lukenut kesällä noin vähän. Taisi olla kombinaatio kuumuutta ja siihen kuumuuteen huonosti soveltuva tiiliskivi-kirjatarjonta.

Silti yritän ehkä nyt vähän hillitä sitä lainamäärää, mitä oli päässyt kertymään keväällä hyllyyn. Kun kirjastolainat ei sovi enää 40cm pitkään niille varattuun pikkuhyllyyn, niin niitä on silloin liikaa. :D Toki lainassa oli Pohjantähti-trilogiaa ja Monte Cristoa, jotka ottaa aika hyvin tilan haltuun, mutta sen lisäksi oli aivan hirveä läjä huolimattoman varausjono-seurannan vuoksi räpsähtäneitä lainoja. Olen ryhdistäytynyt tuon varaus-sivun seurannassa ja kirjojen varausten jäädyttämisessä.


message 46: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä luin kesän aikana 14 kirjaa omasta hyllystä, joista 11 ensimmäistä kertaa. Viisi niistä olivat odottaneet lukemattomien pinossa alle vuoden, loput kauemmin (vanhin yli kymmenen vuotta...) Viisi kirjaa meni varsinaiseen oma kirjahylly -haasteeseen, mutta viisi lisää pitäisi ehtiä lukea loppuvuoden aikana.

Yleisesti ottaen olen melko tyytyväinen kirjastokortittomaan (tai ainakin paperilainattomaan) kesääni. En saanut ehkä luettua ihan niin paljon kuin olisin toivonut, mutta prosentuaalisesti mukava osuus kesän kirjoista oli omasta hyllystäni. Elokuussa tuli luettua hävettävän vähän, mutta se menee enimmäkseen uuden työpaikan (ja uuden telkkarin) piikkiin.

Tällä hetkellä yritän hillitä kirjastolainaamista niin, että saan poimia mukaani vain sellaisia kirjoja, jotka sopivat johonkin kesken olevaan lukuhaasteeseen. Poikkeuksena (lukupiirikirjojen ja odotettujen varausten lisäksi) sellaiset kirjaston hyllystä löytyvät kirjat, jotka olen halunnut lukea jo pitkään mutta joita ei aiemmin ole tullut vastaan, ja digitaaliset äänikirjat, joita kuuntelen töissä.

Ainakin toistaiseksi lainapino on pysynyt kohtuuden rajoissa - toivottavasti jatkossakin. Lisäksi minulla on kesken kaksi oman hyllyn kirjaa (joista tosin vain toinen on luvussa ensimmäistä kertaa).


message 47: by Desertorum (new)

Desertorum | 1178 comments Minä mietin alunperin että olisin kesäkuun ilman kirjastoa mutta olinkin vielä heinäkuun ja osan elokuuta muistaakseni. Omasta hyllystä tuli luettua 11 kirjaa ja 4 sarjakuvaa. Enemmänkin olisi voinut lukea mutta Bookbeatin kirjat veivät kesällä mennessä ja kesällä tuli myös luettua aika vähän kun piti olla ulkona ja uimassa :)

Lisäksi oma kirjahylly-haasteen kirjoja tunnun välttelevän edelleen aika lahjakkaasti...en usko, että ehdin lukea niitä kaikkia. Viime vuonna haaste tuli aika helposti luettua. Ehkä nyt noiden tiiliskivien määrä oli vähän liikaa (vaikka olisin kuvitellut 12 kirjan tulevan luetuksi suht helposti, oli pituus mikä vaan).


back to top