Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, #1)
note: This topic has been closed to new comments.
72 views
Archief 2019 en ouder > Maandboek juni: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Comments Showing 1-31 of 31 (31 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Bregje (last edited May 27, 2018 09:17AM) (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Hoi allemaal,

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy is als winnaar uit de poll gekomen en is dus het maandboek voor juni!
Wanneer vanuit de ruimte wordt aangekondigd dat de aarde moet worden opgeruimd voor een nieuwe melkweg, begint voor Hugo Veld een merkwaardige reis door de ruimte.
Bij het discussiëren graag gebruik maken van spoiler tags (zie 'some html is ok' boven het vak om een bericht op te stellen) en geef even aan hoe ver je ongeveer bent zodat niemand per ongeluk iets belangrijks leest voordat hij/zij zelf zo ver is in het verhaal :)

Wie leest er mee?


Anne (ReadEatGameRepeat) Ik lees mee ^_^ maar kan waarschijnlijk pas na de 15de beginnen met lezen ivbm examens enzo.


Irene vH | 352 comments Ik ga proberen mee te doen. Wel eerst nog een ander booke uitlezen, ik kan echt geen verhalen door elkaar lezen


message 4: by Birgit (new) - added it

Birgit | 24 comments Ik denk wel dat ik mee zal lezen. Het is een redelijk dun boekje (180 pagina's). Ik lees het wel in het Engels. Maar ik heb ook andere boeken gepland om te lezen, dus het zal wat tussendoor de andere boeken gelezen worden.


Elise Jaa die staat nog in mijn kast! Heb hem al eens 'gelezen' als audiobook maar ik wilde hem altijd al eens gewoon lezen :)


message 6: by Jelle (last edited May 27, 2018 03:38PM) (new) - rated it 5 stars

Jelle Ik heb trouwens de hele trilogie van 5 boeken in de kast staan. Te koop, te ruil, gratis op te halen voor wie wil. (mits je meeleest natuurlijk)

Ik heb ze dus al gelezen en lees daarom nu niet mee. :) Maar het is zeker een aanrader voor wie hem nog niet kent.


message 7: by Evi, Quiz Master (new) - added it

Evi | 912 comments Mod
Ik lees mee! Heb hem in het engels gereserveerd bij de bieb.


message 8: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3999 comments Mod
In het Engels of in het Nederlands Jelle?

Ik wil hem eigenlijk ook het liefst in het Engels lezen, maar bij de bieb hebben ze 'em alleen in het Nederlands zag ik.

Hoe dan ook: ik ga hem proberen te fixen en lees mee. Hij stond al op m'n to-read-lijstje.


message 9: by Marieke (new)

Marieke Ik lees graag mee! Wordt de eerste keer voor mij... ik heb het boek wel alleen in het Engels in de kast staan... lezen jullie hem in het Nederlands of in het Engels? Ik ben benieuwd!!


Maartje De Groot | 79 comments Deze lees ik ook mee.


message 11: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Leuk dat er al zoveel mensen van plan zijn mee te lezen! :)

Ergens heb ik de boxset, maar op de een of andere manier ben ik het eerste deel in een verhuizing kwijtgeraakt. Ik ga eens goed zoeken en zodra ik hem heb gevonden lees ik mee! :')


message 12: by Eva (new)

Eva Leuk! Ik lees ook graag mee.


message 13: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) Ik ga ook zeker meelezen! Doen we alleen deel 1 van de serie of de hele serie? Ik heb de Engelse ebooks mocht iemand ze willen hebben.


Anne (ReadEatGameRepeat) btw in ga em ook in het engels lezen, maar ik denk misschien zelfs dat ik em per audioboek ga lezen (ik heb de boek in de kast staan - vond ze erg leuk toen ik ze de eerste keer las) - ik heb gehoord dat het egt iets is om te horen ipv te lezen - iemand hier ideeën over?


message 15: by Zenne (new) - added it

Zenne Ik lees mee! Ik begin waarschijnlijk wel later I.v.m toetsweek en andere boeken die ik nog moet lezen


Jelle @melanie In het engels!

dit is um https://i.ebayimg.com/images/g/pNAAAO...


message 17: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3999 comments Mod
Thnx! Heb hem alleen echt net gisteren geregeld. Een vriend van me had 'em. Wie weet als ik de rest nog wil lezen... :)


message 18: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Anne wrote: "btw in ga em ook in het engels lezen, maar ik denk misschien zelfs dat ik em per audioboek ga lezen (ik heb de boek in de kast staan - vond ze erg leuk toen ik ze de eerste keer las) - ik heb gehoo..."
Ik geloof dat het origineel een hoorspel was of dat het op de radio werd voorgelezen, dus ik kan me idd voorstellen dat het dan als audiobook ook erg leuk is!


message 19: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3999 comments Mod
Ik ben begonnen.
Ik heb een beetje een bijzondere editie geloof ik, het is een jubileum-editie. Niet alleen vertaald in het Nederlands, maar ook vertaald naar de Nederlandse context. Hoofdpersoon Hugo (heet hij in het originele boek ook zo?) woont dus in het begin van het boek in Nederland.


Maartje De Groot | 79 comments Dat heb ik dus ook Melanie. Ik vond het zo raar dat het over Nederland ging en dat een van de hoofdpersonen Amro Bank heet. Dus ik zocht het op, blijkt het inderdaad naar de Nederlandse markt geschreven te zijn. Wel jammer.


Maartje De Groot | 79 comments Ik moet steeds aan die Monty Python films denken tijdens het lezen. Zo’n soort film kun je hier ook van maken.


Jelle Arthur Dent is de naam van de hoofdpersoon, en zijn alien vriend heet Ford Prefect.


Als je hem alsnog in het Engels wil dan kan dat :p


message 23: by Melanie, News Chief (last edited Jun 10, 2018 02:12AM) (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3999 comments Mod
Oké, dat is wel heel anders ja! Ik heb er verder tijdens het lezen weinig last van gehad. Vond het wel grappig eigenlijk.

Ik heb 'em gisteren uitgelezen. Ik vond 't wel een leuk boek :) absurdistisch en heel droog. Heb een paar keer hardop gelachen. Wel echt een boek waarvoor je in de juiste stemming moet zijn.

M'n favorieten waren de pratende computer, tevreden deuren, de depressieve robot Arthur en de potvis.

Mijn favoriete quote (p.116)
(view spoiler)


Maartje De Groot | 79 comments Ik heb hem ook uit. Vond het wel leuk, maar ik ga het volgende deel niet lezen. Heb me vermaakt, maar was toch wel wat te absurdistisch voor mijn smaak. Heb echt bijna steeds een Monthy Python feel gehad. Grappig dat het luisterboek ook door Stephen Frey wordt voorgelezen. Misschien dat ik me daar nog wel een keer aan waag.


message 25: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3999 comments Mod
Ik heb MontyPyton nog nooit gezien, maar qua verhalen die ik er over heb gehoord kan ik me voorstellen dat t er op lijkt.

Ik weet ook nog niet of ik t volgende deel ga lezen. Ik vind t zo ook wel goed eigenlijk. Maarrr wie weet :)


Irene vH | 352 comments Ik heb het boek gisteren uit gelezen (no worries geen spoilers in deze post) en ook al zijn er een aantal vervolgen ik denk niet dat ik ze zal lezen, ik vond het toch een erg raar boek.


message 27: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Zo te lezen waren de meningen best wel verdeeld! Ik heb het boek uiteindelijk niet meer kunnen vinden, maar ben nog steeds wel benieuwd. Als ik het weer tegenkom ga ik het zeker nog lezen. Bij de bieb hebben ze hem ook wel in het Nederlands, maar ik lees hem toch liever in het Engels als ze behalve de tekst vertaald te hebben ook nog andere dingen hebben aangepast...


Elise Ik heb het boek een tijdje geleden als audiobook geluisterd en dat was echt prachtig: Martin Freeman die het in een heerlijk Brits accent voorleest (staat op YouTube!). Om het boek nu een keer 'gewoon' te lezen voelt wel heel erg anders. ik heb zelfs één ster van mijn originele review afgehaald. Ik vond het verhaal veel te snel gaan, er was vrij weinig conflict, met weinig karakter ontwikkelingen. Wel heb ik vaak hardop gelachen en was ik verbaasd om de gevatheid van de 'informatieve' stukken. Ik wil zeker het vervolg nog lezen, al is het alleen al om mijn Engels te oefenen. Misschien dan toch weer een audiobook!


Elise @Anne het audiobook is dus zeker aan te raden!


message 30: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Elise wrote: "Ik heb het boek een tijdje geleden als audiobook geluisterd en dat was echt prachtig: Martin Freeman die het in een heerlijk Brits accent voorleest (staat op YouTube!). Om het boek nu een keer 'gew..."

Ahh bedankt voor de tip!! Ik ga daar maar naar luisteren dan :)


Anne (ReadEatGameRepeat) oke....dus het is nu een maand verder en heb HGTTG niet gelezen :( Ik kwam de dag dat ik weer bij mijn vriend thuis was (waar mijn kopie van HGTTG ligt) erachter dat ik een herkansing had (die ik eigenlijk niet verwachten), en was het helemaal vergeten en was weer terug gegaan en mijn herkansing was maandag - dus het is er helaas niet van gekomen. Maar ga 'em zeker nog een keer herlezen <3


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.