Goodreads Librarians Group discussion

Cicatriz
This topic is about Cicatriz
15 views
Adding New Books & Editions > Please add Dutch edition for: Cicatriz

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annemie (new) - added it

Annemie (annemiejacops) | 100 comments - Title: Littekens
- Author name: Sara Mesa, Nadia Ramer (translator)
- ISBN: 9789028427242
- Publisher: Wereldbibliotheek
- Publication date: May 2018
- Format: Paperback
- Description:
Twintiger Sonia komt op een online literatuurforum in contact met een man die zichzelf Knut Hamsun noemt. Er ontwikkelt zich een intense correspondentie en een verhouding, waarin ze elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Knut plaatst Sonia op een voetstuk en wil van haar een ideale vrouw maken; Sonia wil wel zijn aandacht maar voelt zich ongemakkelijk bij zijn dwingende toon.

Als Sonia trouwt houdt de internetverhouding met Knut stand. Ze vertelt hem over haar seksleven en haar saai geworden huwelijk. Het leidt tot de onvermijdelijke maar teleurstellende ontmoeting. Sonia heeft steeds gefantaseerd over heftige seks met Knut, maar hij blijkt fetisj-fantasieën te hebben en mijdt direct seksueel contact. Ondanks haar chronische obsessie voor Knut besluit ze hun verhouding te beëindigen. Haar verlangens zijn onvervulbaar gebleken. Wat overblijft is een litteken.

Door de oplopende spanning is het nauwelijks mogelijk dit duistere en soms pijnlijke verhaal neer te leggen. Litteken is een subliem psychologisch portret van twee mensen die allebei teleurgesteld worden in hun verwachtingen.
- Page count: 224
- Link to the book page:
my link text


message 2: by Wynn (last edited May 27, 2018 03:54PM) (new)


message 3: by Annemie (new) - added it

Annemie (annemiejacops) | 100 comments Thanks!!


back to top