Goodreads Librarians Group discussion

Joseph Roth
This topic is about Joseph Roth
12 views
Adding New Books & Editions > Please add Dutch book: Spoken in Moskou

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annemie (new)

Annemie (annemiejacops) | 100 comments - Title: Spoken in Moskou. Reportages en brieven uit Rusland
- Author name: Joseph Roth, Els Snick (translator)
- ISBN: 9789059375086
- Publisher: Bas Lubberhuizen
- Publication date: May 2018
- Format: Paperback
- Description:
In 1926 reist Joseph Roth voor de Frankfurter Zeitung door de Sovjetunie, van Kiev tot Moskou en Odessa. Roth is nieuwsgierig naar het sociale experiment dat moet leiden naar een nieuwe wereld en hij wordt door de revolutionaire regering met open armen ontvangen. Roth ontmoet boeren, leraren, arbeiders, priesters, toneelspelers en prostituees en ziet hoe desastreus het nieuwe regime uitpakt. De droom ligt snel in duigen. Roth schrijft erover in een rake, zinnelijke stijl waarin nieuwsgierigheid en teleurstelling een tweestrijd aangaan.

Uit zijn reportages, brieven en dagboeknotities - die hier voor het eerst in deze samenstelling verschijnen - blijkt ook hoe eenzaam hij zich voelt en hoezeer hij verlangt naar zijn geliefden.

In Spoken in Moskou. Reportages en brieven uit Rusland volgen we een meesterjournalist die met diepe menselijkheid door een van de grootste illusies van zijn tijd heen prikt.

- Page count: 208
- Link to the book page: my link text


message 2: by Karoliina (new)

Karoliina (naihtmae) | 120 comments This seems to already be on Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/3... (or someone added it just now!)


back to top