Goodreads Librarians Group discussion

The Radicality of Love
This topic is about The Radicality of Love
12 views
Adding New Books & Editions > Please add Dutch edition of: The Radicality of Love

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annemie (new) - added it

Annemie (annemiejacops) | 100 comments - Title: De radicaliteit van de liefde
- Author name: Srećko Horvat, Twan Zegers (translator)
- ISBN: 9789491717505
- Publisher: Leesmagazijn
- Publication date: March 2018
- Format: Paperback
- Description:
Wat zou er gebeuren als we een wandelingetje zouden maken door de revolutionaire geschiedenis van de twintigste eeuw om, zonder bang te zijn voor de eventuele antwoorden, op het eerste gezicht naïeve vragen over de liefde te stellen aan de hoofdpersonen van die geschiedenis - Lenin en Che Guevara, Aleksandra Kollontaj en Ulrike Meinhof?
Waar de belangrijke politieke en sociale omwentelingen van de twintigste eeuw met verhitte discussies over de rol van de liefde gepaard gingen, lijkt het soms alsof de eenentwintigste eeuw, met zijn nieuwe egotechnologieën (Grindr, Tinder, online daten) ons een seksuele hyperinflatie voorschotelt. Door terug te gaan naar de seksuele omwenteling die tijdens de Oktoberrevolutie plaatsvond, door Che Guevara's worsteling met de vraag of de revolutie of de liefde voorrang moest hebben te analyseren en door een nadere blik te werpen op het tijdperk '68 (van communes tot terrorisme), probeert de Kroatische filosoof Srećko Horvat antwoord te geven op de vraag waarom juist de radicaalste revolutionairen zo bang zijn voor de radicaliteit van de liefde. Wat is er zo radicaal aan een schijnbaar conservatieve interpretatie van de liefde en waarom is die alles behalve conservatief?
Dit boek is een bescheiden bijdrage aan de opstanden die zich op dit moment over de hele wereld voordeden - van Tahrir tot Taksim, van Occupy Wall Street tot Hong Kong, van Athene tot Sarajevo - en waarin de kwestie van de liefde opvallend afwezig is geweest.
- Page count: 164
- Link to the book page: my link text (cover is without the brown on the outside)


message 3: by Annemie (new) - added it

Annemie (annemiejacops) | 100 comments Thanks!!


back to top