Netherlands & Flanders group discussion

22 views
Audio books and e-books > Luisterboeken??

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited May 16, 2018 04:59AM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments Mijn moeder heeft sinds kort problemen met het vasthouden van een 'echt' boek, en nu dacht ik aan luisterboeken. Ik heb al even op het internet gekeken, maar wordt hier niet echt veel wijzer van. Wat zou een goede manier zijn voor haar om naar luisterboeken te gaan luisteren? (Ze heeft géén smartphone, dus downloaden op een telefoon gaat niet.)

Mocht iemand tips hebben, dan houdt ik mij aanbevolen.

(Ze heeft een e-reader van iemand te leen, en dat gaat wel, maar luisterboeken lijkt mij handiger.)


message 2: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Bij de bibliotheek heb je daisyroms. Deze kun je met een speciale speler afspelen. Je zou eens kunnen vragen of ze zo’n speler ook te leen hebben. Daarnaast heb je ook luisterboeken op gewone cd’s. Die kun je met een gewone dvd-speler of op een computer afspelen. Ik weet niet of je moeder dat heeft.


message 3: by lethe (new)

lethe | 681 comments Mod
Hannie wrote: "Bij de bibliotheek heb je daisyroms. Deze kun je met een speciale speler afspelen. Je zou eens kunnen vragen of ze zo’n speler ook te leen hebben."

Daisyroms zijn alleen voor blinden en slechtzienden. Je moet je daar speciaal voor aanmelden.


message 4: by BookLovingLady (last edited May 16, 2018 10:52AM) (new)

BookLovingLady | 3053 comments Hannie wrote: "Bij de bibliotheek heb je daisyroms. Deze kun je met een speciale speler afspelen. Je zou eens kunnen vragen of ze zo’n speler ook te leen hebben. Daarnaast heb je ook luisterboeken op gewone cd’s...."

Ze heeft wel een computer thuis (ze is op het moment niet thuis). Maar als luisteboeken op CD te verkrijgen zijn, zou ik zo'n portabel CD ding kunnen kopen. Maar is luisterboeken op CD geen dure optie? Ze heeft geen bieb abonnement (en ik ook niet meer).


message 5: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Ik zou het via de bibliotheek doen, want kopen is inderdaad niet heel goedkoop. Ik denk dat ze een abonnement er zo uit heeft. Ik weet niet of je zelf een abonnement hebt, want dan zou je er een kunnen lenen om te kijken of het haar bevalt. Er zijn wel andere opties, maar daarvoor heb je een smartphone nodig en omdat zij die niet heeft valt dat af.


message 6: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3053 comments @Hannie
Ik zal erover nadenken, dank je wel!


back to top