Suomalainen lukupiiri discussion

Monte Criston kreivi
This topic is about Monte Criston kreivi
31 views
Kirjakeskustelut > Monte Criston kreivi: luvut 1-37 (spoilereita)

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Keskustelua ensimmäisestä kolmanneksesta eli luvuista 1-37 (386 sivua linkatussa painoksessa), ei spoilereita myöhemmistä luvuista.


message 2: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Sain eilen illalla kaikki kirjaston kirjat luettua (!), joten aloitin tänä aamuna Monte Criston kreivin uusintaluvun. Kirja on vähän turhan raskas (siis ihan fyysisesti) bussilukemiseksi, joten ehdin lukea vain kaksi lukua aamiaisella, mutta onpahan ainakin aloitettu. Toivon kovasti, että tämä on yhtä hyvä kuin 12 vuotta sitten.

Kirjan alkua on kyllä vähän masentavaa lukea, kun tietää, että kohta tapahtuu kaikenlaista epäoikeudenmukaista...


Noora | 884 comments Vautsi hieno tilanne että kaikki kirjaston kirjat on luettu. En muista hetkeen olleen itsellä sellaista tilannetta. Minä luen tätä kaiken muun ohella. Hitaasti on kirja edennyt, mutta vielä yksi kappale olisi jäljellä niin sitten olisi tämä ensimmäinen kommenttipätkä luettu.


Noora | 884 comments Luku 37 on ylitetty joku aika sitten. Pienehkö lukujumi sekä yleistä väsymystä on päällä, eikä oikein mikään kirja, ei edes äänikirjat etene. En siis oikein tiedä annanko oikeanlaista arviota kirjasta, jos lukeminen ei nyt oikein muutenkaan suju. Noh annetaan tämän hetken fiilisarvio ja se olisi kaksi tai kolme tähteä. Arvio saattaa muuttua vielä kirjan edetessä.

Kirjan teksti on sujuvaa ja ymmärrettävää. Minusta tähän mennessä mielenkiintoisin pätkä on ollut vankilassa olo aika ja vankilasta pako. Sen jälkeen tuntuu, että ei oikein ole tapahtunut mitään. Myös se epäoikeudenmukainen alku sai minut kiehumaan ja se aiheutti minulle alussa jopa sellaisen olon, etten halua kirjaa lukea. Eli tunteisiin kirja on kyllä ajoittain mennyt. Nyt sitten tämän ekan kolmanneksen viimeiset luvut ovat tuudittaneet minut joka ilta untenmaille, melko puuduttavaa siis. Toisaalta saatan oikeasti olla epäoikeudenmukainen arvostelussani, koska se on tämän hetken olotilan mukaan tehty.


message 5: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Mä en oo nyt pariin päivään edistynyt ollenkaan, kun on pitänyt taas lukea kirjaston kirjoja pois (enää 400 sivua, niin saan tänhetkiset palautettua, mut kirjastossa oottaa kyllä taas kaksi varausta...) Olen siinä kohdassa, missä Dantés on juuri joutunut vankilaan, mutta ei ole vielä tavannut apottia.

Nyt vanhempana hahmotan tarinan historiallisen viitekehyksen paremmin kuin ensimmäisellä lukukerralla. Lukeminen sujuu oikein mukavasti silloin, kun ehdin kirjaan tarttua – kyllä tämä on edelleen tosi hyvä kirja.


message 6: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Muistan ekalla lukukerralla hämmästyneeni lukiessani kirjan huumekohtauksia. Koulussahan olin tietenkin kuullut vain eri huumeiden haittavaikutuksista, joten oli hassua lukea (ja vielä koulua varten) kirjaa, jossa hasiksen ja oopiumin käyttöä kuvaillaan ylistävin sanakääntein :D

Toinen lukemani vanhemman kirjallisuuden huumekuvaus on Louisa May Alcottin novellikokoelmasta Naamion takana: kootut kertomukset (novelli "Hengenvaarallista huvia", alk. "Perilous Play"), jossa pitkästyneet nuoret kokeilevat hasista.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Minähän olen tutustunut huumeiden viihdekäyttöön Sherlock Holmesin seurassa noin yhdeksänvuotiaana, joten kokaiini ja oopiumi tulivat tutuksi jo hyvissä ajoin.


message 8: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Näin se kirjallisuus sivistää ja kasvattaa :D Mä en ole lukenut Holmesin seikkailuista kuin Baskervillen koiran yläasteella, eikä siinä muistaakseni ollut mitään mainintaa huumausaineista. Muut kirjat ovat kyllä lukulistalla, kun vain joskus ennättäisi niin pitkälle...


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Jotenkin kuvittelisin, että Baskervillen koiraan vielä kuuluisivat huumeet, mutta toisaalta se on jo viides sarjassa, joten Holmes on saattanut jo luopua niistä. Tosin ilmeisesti ainoa lyhentämätön suomennos ilmestyi vasta Otavan Keskiyön kirjasto -sarjassa vuonna 2008, Baskervillen koira, joten lukemasi painos ei ehkä ollut täydellinen, jos siis luit suomeksi.


message 10: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Joo, se tais olla joku koululaispainos, eli hyvin mahdollisesti lyhennetty ja siistitty laitos.


Peony (peony79) | 730 comments Minä vasta olen lukenut tämän ensimmäisen komanneksen kirjasta, vaikka nyt starttasi jo Tuulen viemää! Kääk! Pitää parantaa vauhtia. Jää vain usein iltaisin lukematta, kun on päivän jälkeen niin väsynyt, että parin aukeaman jälkeen en käsitä enää mitään tekstistä ja kaikki energia menee kirjan kannatteluun. :D

Vaikka tuommosia vastuksia on ollut nyt lukuajan ja -vireen suhteen, niin olen todella tykännyt tarinasta tähän saakka. Luen kirjaa ekaa kertaa ja jotenkin olen onnistunut välttämään tämän juonen paljastumiselta itselleni elämäni aikana. Toki olen kuullut viittauksia siellä täällä, mutta en koskaan kerralla niin paljoa, että niistä olisi muodostunut koherentti tarina. Tiesin etukäteen vain sen, että Dantes vangitaan epäoikeudenmukaisesti, että hän pakenee ja että kirja on tarina kostosta.

Erityisesti ensimmäiset vajaat 300 sivua oli kyllä huikeata menoa ja seikkailua! Koko ajan tapahtui mielenkiintoisia asioita ja kun Dantes oli jo paennut vankilasta, ihmettelin, että mitä ihmettä Dumas meinaa tehdä näillä lopuilla 800+ sivulla? Mahtaa tosiaan olla ennennäkemätön kosto sitten :D Olen lukenut Dumas'ta aikaisemminkin, joten tiesin odottaa sujuvaa koukuttavaa tekstiä. Tässä ensimmäisen kolmanneksen lopussa tahti on hiukan hidastunut, mutta odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä sieltä on tulossa. Dantes'ta on muodostunut oikein salaperäinen ovela hahmo.


message 12: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 5 stars

Annamariah | 1764 comments Joo, "ennennäkemätön kosto" on ihan hyvä kuvaus :D


Peony (peony79) | 730 comments No pitää kyllä siinä tapauksessa syödä iltapala samantien ja mennä kerrankin nukkumaan ajoissa niin, että jaksaa lukea pitkään! :)


Lumissa | 818 comments Huhhuh, olen varmaan lukenut ihan eri kirjaa kuin muut :D Reilu kuukausi on nyt tullut kahlattua kirjan ensimmäistä kolmannesta läpi enkä muista, milloin viimeksi olisi ollut näin tahmaista. Jos upotetut kustannukset eivät olisi niin suuret tässä vaiheessa, niin heittäisin kirjan varmaan kesken. Toisaalta, kaksi kolmannesta on vielä jäljellä eli tuplasti se määrä tuskaa kuin tähän asti. Vaikea valinta...

Tarina on väljästi tuttu ennestään (olisikohan se ollut jossain Aku Ankan taskukirjassa aikoinaan?) ja periaatteessa idea on ihan mielenkiintoinen, mutta ei Dantesin kohtalo yllättäen käytännössä jaksanut sittenkään kiinnostaa. Ehkä tämä loppua kohden paranee? Jos ei parane, niin ainakin hyvät yöunet loppuvuodeksi on taattu, minäkin olen nimittäin lukenut tätä paljolti ennen nukkumaanmenoa ja aika säännönmukaisesti nukahtanut Kindle kädessä aina parin sivun jälkeen.


back to top