Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

note: This topic has been closed to new comments.
70 views
Archief 2019 en ouder > Nominaties juni: Afspelend op een andere planeet

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Hoi allemaal,

Voor de maand juni is het thema 'Afspelend op een andere planeet'. In dit topic kun je t/m 17 mei een boek nomineren (1 nominatie per persoon). Zolang het verhaal zich niet op onze aarde afspeelt / geen connectie heeft met de aardse geschiedenis telt het :)


Anne (ReadEatGameRepeat) Oh weer moeilijk om te kiezen 🙈 heb meerdere boeken die ik wel zou willen lezen die in dit thema passen.
umm. Ik denk dat ik deze keer Cinder nomineer.


message 3: by Evi, Quiz Master (last edited May 04, 2018 12:26AM) (new)

Evi | 911 comments Mod
Leuk thema! Dan wil ik graag The Martian van Andy Weir nomineren. Of is dit een connectie met de aardse geschiedenis?


message 4: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Evi wrote: "Leuk thema! Dan wil ik graag The Martian van Andy Weir nomineren. Of is dit een connectie met de aardse geschiedenis?"

Lijkt me prima! Het gaat er denk ik meer om dat de plek waar het zich voornamelijk afspeelt niet aarde is of een versie daarvan. The Martian heeft ook wel een aantal stukjes die zich op aarde afspelen, maar het grootste deel speelt zich af op Mars en dat is ook de focus, dus dat lijkt me prima!


message 5: by Torrident (new)

Torrident Hij staat al een tijdje op mijn to-read list dus daarom nomineer ik: Hitchhiker's guide to the galaxy van Douglas Adams!


message 6: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Dune is wel een beetje een verplichte nominatie.


message 7: by Allard (new)

Allard Omdat ik het boek graag wil herlezen nomineer ik Carve the Mark


message 8: by Birgit (new)

Birgit | 24 comments Ik dacht ook spontaan aan The Martian van Andy Weir. Die film heb ik heel graag gezien met de onder andere Starman van David Bowie als soundtrack, maar het boek heb ik nog niet gelezen. Ik wil wel graag eens meedoen met deze leesclub, aangezien mijn leesclub van de bib in de zomer stilligt, maar ik heb soms nogal moeite om binnen een bepaalde tijd een boek te lezen. Ik wacht nog even het boek af en dan laat ik weten of ik al dan niet meedoe.


message 9: by Julia (new)

Julia (julesheartbooks) | 161 comments Omdat dit mijn favoriete Sci-fi serie is nomineer ik Red Rising !


message 10: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) Birgit wrote: "Ik dacht ook spontaan aan The Martian van Andy Weir. Die film heb ik heel graag gezien met de onder andere Starman van David Bowie als soundtrack, maar het boek heb ik nog niet gelezen. Ik wil wel ..."

Ik vond de film zelf ook ontzettend gaaf, maar het boek viel heel erg tegen. Het wordt op een gegeven moment gewoon echt saai. Ik zou hem niet aanraden. Hou het op de fantastische film.


message 11: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) Torrident wrote: "Hij staat al een tijdje op mijn to-read list dus daarom nomineer ik: Hitchhiker's guide to the galaxy van Douglas Adams!"

Ik stem hier ook voor!


message 12: by Stephanie (new)

Stephanie  | 2 comments Torrident wrote: "Hij staat al een tijdje op mijn to-read list dus daarom nomineer ik: Hitchhiker's guide to the galaxy van Douglas Adams!"

Die zou ik ook willen lezen!


message 13: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 955 comments Birgit wrote: "Ik dacht ook spontaan aan The Martian van Andy Weir. Die film heb ik heel graag gezien met de onder andere Starman van David Bowie als soundtrack, maar het boek heb ik nog niet gelezen. Ik wil wel ..."

Ook al lees je het boek pas na de maand uit ben je natuurlijk altijd nog welkom om er in het topic over te praten! Mij lukt het zeker ook niet altijd om het boek binnen een maand uit te krijgen. Tijdens de zomer heb ik veel tijd, maar wanneer ik ook boeken voor m'n studie moet lezen wordt het wat lastiger :)


message 14: by Jeroen (new)

Jeroen de Jager Dit is zo’n goed boek dat ik jaren later nog af en toe moet denken aan Oasis en z’n lieve bewonertjes.

Check out The Book of Strange New Things by Michel Faber
https://www.goodreads.com/book/show/2...


message 15: by Birgit (new)

Birgit | 24 comments Bregje (B a Reader) wrote: "Birgit wrote: "Ik dacht ook spontaan aan The Martian van Andy Weir. Die film heb ik heel graag gezien met de onder andere Starman van David Bowie als soundtrack, maar het boek heb ik nog niet gelez..."

Oké, dat wist ik niet. Handig om te weten. :-) Ik ben een beetje een leek in online leesgroepen. Ik probeer af en toe wel eentje mee te doen op Hebban.nl, maar ik verlies altijd de vooropgestelde data uit het oog. Ik heb het ook met momenten heel druk op het werk en als ik 's avonds thuis kom, dan raak ik niet meer toe aan lezen en wordt het hersenloze tv in de plaats, kwestie van mijn gedachten wat te verzetten, want lezen vraagt veel concentratie en kan soms wel vermoeiend zijn als ik al moe loop.


message 16: by Birgit (new)

Birgit | 24 comments Robin wrote: "Birgit wrote: "Ik dacht ook spontaan aan The Martian van Andy Weir. Die film heb ik heel graag gezien met de onder andere Starman van David Bowie als soundtrack, maar het boek heb ik nog niet gelez..."

Oké, bedankt voor de tip. Dat wist ik niet. Ik ben dan ook niet zo bekend met het boek. Ik ben in ieder geval wel benieuwd welk boek uit de bus zal komen, want ik ben niet zo bekend met boeken die zich op een andere planeet afspelen. Kwestie van eens uit mijn comfort zone te komen. :-)


message 17: by Lisa (new)

Lisa Oh ja, ik hoop ook op The book of strange new things of Dune! Beide boeken zou ik graag een keer willen lezen!


message 18: by Kristel (new)

Kristel (kristelb) Ik hoop toch wel dat het Carve the Mark wordt zodat ik eindelijk een beetje motivatie om dat boek van m'n plank af te halen :')


message 19: by Ellen (new)

Ellen Dooren (elenathorne) | 470 comments Hahaha Kristel precies dat


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.