Geek Women Unite! (Finland) discussion

36 views
Kirjasuosituksia sinulle > Suosituksia suomalaisista kirjoista

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Eeva (new)

Eeva | 3 comments Hei! Otan vastaan suosituksia hyvistä suomalaisista kirjoista. Goodreads on niin painottunut englanninkielisiin teoksiin, että suosituksia suomalaisista kirjoista on vaikea löytää. Pidän erityisesti fantasiasta, spefistä ja historiallisesta fiktiosta, mutta muut suositukset ovat myös tervetulleita. Esimerkiksi 2000-luvun suomalainen kirjallisuus on minulle suurimmassa osin tuntematonta.

Kiitti jo etukäteen!


message 2: by Hanna-Maija (new)

Hanna-Maija | 1 comments Oletko lukenut Reidar Palmgrenin kirjoja? Oma suosikkini on Tunneli, mutta muutkin ovat kyllä lukemisen arvoisia. Tosin varoituksena on sanottava, että uusimman eli Kirpputorin päähenkilö oli niin vastenmielinen tyyppi, että lukeminen teki vähän tiukkaa. Eli siitä en ainakaan aloittaisi :)


message 3: by Eeva (new)

Eeva | 3 comments Kiitos vinkeistä! Tietoni suomalaisesta kirjallisuudesta ovat suppeat, en ole lukenut mitään näistä kirjoista. Laitan nämä muistiin eli To read -listalle :)

Vertailun vuoksi tässä on (lyhyt) lista suomalaisista kirjoista, jotka olen lukenut noin kahden viime vuoden aikana: https://www.goodreads.com/review/list...


message 4: by Hämy (new)

Hämy (hamytin) | 2 comments Katja Törmänen: Karhun morsian.

Tämä tarttui itsellä vähän vahingossa kirjastosta mukaan, ja tykkäsin kyllä! Nopeasti luettu, kun vain alkuun pääsi :)


message 5: by Lumissa (last edited May 27, 2018 12:28AM) (new)

Lumissa | 1 comments Spefiosastolta tulee mieleen viiden tähden teoksina Johanna Sinisalon Finlandia-voittaja vuosituhannen vaihteesta, eli Ennen päivänlaskua ei voi. Leena Krohnin Tainaron: postia toisesta kaupungista puolestaan on loistokas pieni kirjeromaani hyönteismaailmasta. Molemmilta kirjailijoilta löytyy sitten muutakin samantyyppistä luettavaa, jos näihin mieltyy. Kissani Jugoslavia oli myös mielenkiintoinen uudempi tuttavuus, ja toi kyllä vahvasti mieleen Ennen päivänlaskua ei voi. Jos uskaltaa tarttua kokeellisempaan tavaraan, niin Lomonosovin moottori oli itselleni viime vuoden mielenkiintoisimpia kirjatuttavuuksia. Pienoisromaanilinjalta puolestaan löytyy ihan jännä Paflagonian perilliset – Iax Agolaskyn päiväkirjan säästyneet sivut.

Historiallisista romaaneista Mika Waltarin romaanithan ovat aika klassikkoja, itse pidin eniten Mikael-kaksikosta eli Mikael Karvajalasta ja Mikael Hakimista. En tiedä, miten kaukaiseen historiaan sijoittuvaa fiktiota kaipaisit, mutta mieleen tulevat ainakin Sofi Oksasen Neuvosto-Viroa käsittelevät kirjat (Stalinin lehmät, Puhdistus, Kun kyyhkyset katosivat), Kjell Westön Suomen 1900-luvun historiaa käsittelevät kirjat (Missä kuljimme kerran, Kangastus 38, Älä käy yöhön yksin) ja Venäjän vallankumousta edeltävään aikaan sijoittuva Ystäväni Rasputin. Mielenkiintoinen esseeromaani oli Ei kaipuuta, ei surua: päivä Zacharias Topeliuksen elämässä, faktaa ja fiktiota onnistuneesti sekoittava kirja vie lukijan ikääntyneen satusedän pään sisälle.

Jos haluaa käydä vilkaisemassa, mitä muuta kotimaista olen lukenut niin tästä hyllystä löytyy: https://www.goodreads.com/review/list... Ainakin kaikki neljään ja viiteen tähteen yltäneet ovat aika varauksetta suositeltavissa.


message 6: by Eeva (new)

Eeva | 3 comments Kiitos suosituksista!

Huom. tuohon listaani Suomalaiset kirjat on nyt tullut myös teoksia, joita en ole lukenut, mutta ovat to read -listalla. Osa niistä on suosituksia teiltä :)


message 7: by noorannina (new)

noorannina | 2 comments Jos vielä etsit suomalaista luettavaa, suosittelen Tove Janssonia (ei vain muumikirjoja), Tommy Hellsteniä, Enni Mustosta sekä Anni Kytömäkeä. Lisäksi Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt ja Laura Frimanin Tauko ovat kivoja. :)


back to top