Books Ever After discussion

Furthermore (Furthermore, #1)
This topic is about Furthermore
71 views
Mei 2018 > Maandboek Mei 2018 - Verdermeer - Tahereh Mafi

Comments Showing 1-39 of 39 (39 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Het maandboek van deze maand is Verdermeer geworden!!

Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven—maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.


Lees je mee?


Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Deze heb ik al gelezen, dus ik sla hem over :) Ben wel benieuwd wat iedereen er van vindt! De schrijfstijl is erg bijzonder.


Lisa Ik heb hem ook al eens gelezen! Veel plezier iedereen :)


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Deze wil ik al een hele lange tijd lezen, dus het is de bedoeling dat ik ga meelezen! :)


Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Ik ga proberen hem mee te lezen, maar weet niet wanneer/of ik eraan toe ga komen. Doe m'n best! :D


message 6: by Laura (new)

Laura (laurameijberg) Ik ga een poging tot doen (:


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Jaaaaa, ik lees mee! Deze staat al super lang mooi te wezen in mijn kast. Nu wordt het tijd hem eindelijk eens te lezen.


Janneke | 579 comments Ik ga hem ook lezen. Helaas zag ik dat hij niet meer bij koboplus te lezen is zoals ik verwacht had, dus ik heb hem vandaag meteen gereserveerd bij de bieb. Hopelijk is hij snel binnen.


Kristel (kristelb) Veel plezier aan iedereen die hem gaat lezen! Ik heb hem toen ik 'm las volgens mij in één of twee dagen uitgelezen.


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Deze is zo tof! hij leest echt supervlot, en is het echt waard. Hij is zo bijzonder! Veel leesplezier iedereen, en ik ga zeker het topic bijhouden haha :)


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik heb hem gereserveerd bij de bieb. :)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 0 comments Ik heb hem vorig jaar half gelezen. Vond er niks aan. Heb hem weggelegd. Ben benieuwd hoe hij jullie bevalt.


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik ga zo mijn reservering ophalen. Ik ben benieuwd!


message 14: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen Ik heb wel de touching Juliette trilogie gelezen, die vond ik wel leuk. Ben nieuwsgierig naar deze.


Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Ik heb hem net uitgelezen en wauw, hij was beter dan ik had verwacht!
Wat ik leuk vond was dat het een soort van Alice in Wonderland was (ze heette ook daadwerkelijk Alice haha), maar dan wat actueler (of naja, actueel... meer hedendaags denk ik?) geschreven - de originele Alice in Wonderland is echt best wel... lastig om door te komen vond ik.
De magie in Furthermore was echt geweldig! (view spoiler)
Verder vond ik het ook mooi dat Alice langzamerhand van zichzelf leerde te houden, ongeacht hoe ze eruit zag ^^


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik ben halverwege maar ik heb een klein beetje moeite met de schrijfwijze. :) Het wil mij maar niet pakken.


Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Ahhhh de schrijfstijl is inderdaad nogal lastig om in te komen... Had wel het gevoel dat die halverwege een beetje minder bloemig werd en wat meer to the point kwam haha dus misschien dat het nog komt? >_<


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik ben net begonnen, erg benieuwd!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Ik denk dat dit een boek is dat je aan moet spreken of niet. Als het prookjesachtige in de schrijfstijl je niet aanspreekt, dan is en wordt t niet de ding denk ik. Net als met haar eerste serie: je vind t geweldig, of het doet je niets. Zo lijkt het wel te zijn.

Mijn liefde voor di boek is grotendeels ingegeven omdat ik het prachtig geschreven vind. Ook vind ik het verhaal en de boodschap erachter mooi, maar de schrijfstijl was voor mij het mooiste aan dit boek :)


Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Oef, ik vond juist het verhaal heel leuk en hoewel het een beetje simpel af en toe was, blijft het toch wel een middle grade boek. De schrijfstijl vond ik zelf echt een beetje vermoeiend af en toe, maar na een tijdje raak je eraan gewend? Dat was meer het gevoel dat ik had..


Sonja (sonjavdh_reads) Dit was echt niet mijn ding. Heb het echt doorgeworsteld. De schrijfstijl irriteerde me mateloos!!


message 22: by Yv (new) - rated it 4 stars

Yv (yv87) | 577 comments Is de schrijfstijl vergelijkbaar met die Shatter Me boeken?


Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments @yv ik vind van niet. Het is sprookjesachtig, warriger.
Shatter me vond ik bijna poëtisch, maar dit is meer zweverig.


Janneke | 579 comments De schrijfstijl is idd bijzonder, maar tot nu toe vind ik het niet heel vervelend. Ik moet wel zeggen dat ik er gister pas aan begonnen ben en het boek in 7 stukken heb opgedeeld, zodat ik elke dag alleen maar een stukje 'hoef' te lezen. Dat doe ik vaak met boeken waarvan ik denk dat ze anders lastig worden om in één stuk door te lezen. Door jullie eerdere commentaar heb ik deze voorzorg maar genomen. Vaak valt het dan wel mee en lees ik alsnog veel meer per dag, ik ben benieuwd hoe dat met dit boek zal zijn. Het sprookjesachtige spreekt me opzich wel aan, maar tot nu toe vind ik het ook wel een 'jong' boek. Ik weet niet of dat persé aan het sprookjesachtige gekoppeld is, of dat dat aan het verhaal zelf ligt. Misschien ook nog een beetje te vroeg om wat over te zeggen. Ik ga vandaag weer verder lezen! :)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 0 comments ik ben ook vanwege de schrijfstijl afgehaakt. Bovendien had ik het gevoel dat er steeds hetzelfde verteld werd. Heb het op de helft weggelegd...


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments @Janneke de doelgroep voor dit boek is ook wat jonger. De taal der doornen is bijv ook een sprookjesboek maar richt zich meer op de oudere ya. Verdermeer richt zich idd net op de wat jongere ya lezer.


message 27: by Priss (last edited May 19, 2018 04:37AM) (new) - rated it 4 stars

Priss (lisz) | 1407 comments Mod
@Odette & Janneke, Hij wordt ook vaak geshelved als middle-grade dacht ik? Dat is nog net ietsje jonger dan YA meestal is, dus inderdaad in de leeftijdscategorie van de hoofdpersonen ^^

@Angelique, ahhhh die laatste helft! ;) Nee maar ik snap je punt, en het duurde ook best lang voordat er een beetje vaart in het verhaal kwam. Vond persoonlijk ook dat het einde nogal abrupt was, maar aan de andere kant ook begrijpelijk want het past wel in de stijl van een jonger publiek en de sprookjesachtige sfeer (Assepoester was ook best abrupt met dat schoentje en Bam trouwen :p)


Janneke | 579 comments @Odette en Priss: goed dat jullie dat aangeven en om dus extra bij stil te staan, dat zorgt er iig bij mij voor dat ik een boek toch anders waardeer. Voor de doelgroep is het boek dan zeker wel passend vind ik. Ik ging vandaag best snel door mijn 'dagstuk' heen, ik vind het opzich wel lekker geschreven ondanks de niet alledaagse schrijfstijl. Wel heel beschrijvend, ik merk dat ik bij die stukjes meer moeite heb om mijn aandacht erbij te houden. Nog een beetje gemengde gevoelens hier dus als ik mijn laatste twee zinnen terug lees, haha. Ben benieuwd wat ik ervan ga vinden als ik het boek uit heb.


Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Poll voor deel 2 is open! Stemmen kan: HIER!


Zenne | 0 comments ik heb hem gelezen en ik vond het echt een geweldig boek! Ik zit nog niet zo land bij deze groep en kwam er vandaag pas achter dat verdermeer het maandboek van mei was en ik had hem al de 18e gelezen.


Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Leuk Zenne! Fijn dat je er van genoten hebt.

@gerlinde klopt! Als er 7 ja-stemmers zijn gaan we hem gewoon lezen :) Maar je nee stem is voor ons wel handig om te pijlen :)!


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik heb hem uitgelezen, en ondanks dat verdermeer mij niet super kon grijpen met de schrijfstijl, denk ik dat het voor een middle grade wel een goed boek is. Voornamelijk de tweede helft was beter (toen het hele liegen en gezeur klaar was haha). Sowieso wist ik al dat ik graag Welkwoud wilde gaan lezen vanwege het hoofdpersonage dus ik had al ja gestemd. Ik heb het boek ook al van de bieb liggen. :)


Janneke | 579 comments Ik heb hem net uitgelezen en ben toch wel op 4 sterren uitgekomen. Dat heeft voornamelijk te maken met de boodschap die het boek uitdraagt, ik vind er erg veel mooie stukjes inzitten. Vooral de boodschap dat het belangrijk is om van jezelf te houden spreekt me aan. Als mijn meiden op hun moeder gaan lijken (en dat doen ze nu eigenlijk al :P), ga ik ze dit boek over 10 jaar zeker aanpraten, haha. Ik ben het ook wel eens met Annemieke, dat het eerste gedeelte minder leuk was dan het tweede gedeelte. Het eerste stuk is een beetje zeurderig en saai. Ook ben ik blij dat ik hem wel in etappes gelezen heb, want helemaal achter elkaar door lezen had ik denk ik niet gered. Waarschijnlijk omdat het dus toch echt een middle-grade boek is. Maar voor de doelgroep vind ik hem erg goed passen en qua boodschap past hij zelfs bij alle leeftijden, dus ik ben toch blij dat ik dit boek gelezen heb.


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Janneke wrote: "Ik heb hem net uitgelezen en ben toch wel op 4 sterren uitgekomen. Dat heeft voornamelijk te maken met de boodschap die het boek uitdraagt, ik vind er erg veel mooie stukjes inzitten. Vooral de boo..."

Klopt helemaal. Ik heb 3,5 sterren gegeven. Maar daar wil goodreads nog niet aan doen haha.


message 35: by Lisa (new) - rated it 3 stars

Lisa De zeven stemmen voor het vervolgboek zijn nog niet behaald, dus als je wel volgende maand Welkwoud als maandboek wilt zien maar nog niet gestemd hebt.... Doe dat dan snel! Morgen is de laatste dag om te stemmen


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Als er iemand het boek ook nog wil lezen, ik ga deze week beginnen. Mocht je er over willen kletsen :)


message 37: by Priss (last edited Jun 03, 2018 01:47PM) (new) - rated it 4 stars

Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Bedoel je het vervolgboek Annemieke? Die wil ik ook graag lezen deze maand! Duuuus :D


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Priss wrote: "Bedoel je het vervolgboek Annemieke? Die wil ik ook graag lezen deze maand! Duuuus :D"

Haha ja die dus :D Ik was weer lekker duidelijk zie ik. :P


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Ik heb Verdermeer deze maand pas gelezen, oeps. Maar ik vond het wel een leuk verhaal, alleen sommige aspecten waren nogal vaag en/of verwarrend. Ik heb het boek 3.5 sterren gegeven :)


back to top