Thriller fans discussion

Schaduwkinderen (Cirkel van het Kwaad, #1)
This topic is about Schaduwkinderen
31 views
Mei 2018 > Maandboek - Schaduwkinderen

Comments Showing 1-31 of 31 (31 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Deze keer een maandboek van een Nederlandse schrijfster (of hebben we dat al eerder gehad?, namelijk Schaduwkinderen van Linda Jansma. Dit is het eerste deel van de serie 'cirkel van het kwaad'. Eind deze maand komt er dus een poll met de vraag of jullie deel 2 ook willen lezen. Dit boek is beschikbaar in Kobo Plus.

Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules' herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft? Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.

Cirkel van het kwaad is een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Schaduwkinderen is hiervan het spannende eerste deel.


Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de serie:
1. Schaduwkinderen
2. Uitverkoren
3. Bloedband


Janneke | 289 comments Ik lees mee, had idd al gezien dat hij in koboplus te verkrijgen was.


Nele Liz | 161 comments Ik heb het ebook, dus probeer ook mee te lezen.


message 4: by Nina (new)

Nina | 222 comments leuk! deze ga ik meelezen. Momenteel nog even mijn andere boek uit lezen en dan start ik in deze. Heb het e-book al klaar staan. Ben heel benieuwd.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Veel leesplezier. Ik heb ‘m vorig jaar via de Vakantiebieb gelezen.


Jeffrey (jeffreydg) Yes, hier heb ik zin in! Ga snel Ready Player One uitlezen en dan ben ik ook van de partij :-)


message 7: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Hij is ook bij de bibliotheekonline.nl als ebook te lezen. Ik weet nog niet of ik hem mee lees. Ben een beetje in een leesdip...

https://www.onlinebibliotheek.nl/eboo...


Jeffrey (jeffreydg) Heb heel erg veel zin om dit boek te lezen, maar zie dat er nog weinig/geen TF’ers zijn die al bezig zijn. Ik ha dus eerst een ander boek tussendoor lezen en zal op de helft van de maand dit boek mee gaan pakken.


message 9: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik wou eerst de laatste Frieda Klein van Nicci French lezen. Heb ik nu uit. Nu ga ik verder met Rizzoli&Isles, Patrick Hedström en daarna deze. Ik doe eerst de vaste maandboeken. Als er dan nog tijd over is, lees ik de extra boeken.


Jeffrey (jeffreydg) Nou, ik ben eindelijk begonnen aan Schaduwkinderen! Ben erg benieuwd.


Nele Liz | 161 comments Ik ben er ook in begonnen. De eerste hoofdstukken lezen al vlot, benieuwd waar dit naartoe gaat.


Nele Liz | 161 comments Is er nog iemand aan het lezen in dit boek?

(view spoiler)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ben er aan begonnen maar het trekt mij nog niet zo heel erg. Bij de boeken van rizzoli & isles wil ik echt constant doorlezen maar dat heb ik hier niet. Vind het ook wel even wennen dat dit in Nederland afspeelt haha, ik lees eigenlijk weinig boeken op Nederlandse bodem besef ik mij nu.


Jeffrey (jeffreydg) Ik heb het boek bijna uit en moet zeggen dat ik het een verbazingwekkend leuk boek vind! Kan natuurlijk ook komen doordat de boeken die ik voor Schaduwkinderen gelezen heb wat zwaarder waren, maar ik ben in ieder geval best wel positief.... Maar man, wat loopt Jules veel hard! Ik word al moe als ik het lees 😂


message 15: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments De boeken van de nederlandse Isa Maron zijn ook goed en spelen zich ook in Nederland af. Thrillers in Nederland kan best ;)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "De boeken van de nederlandse Isa Maron zijn ook goed en spelen zich ook in Nederland af. Thrillers in Nederland kan best ;)"

Ja klopt, ik heb de trilogie van Simone van der Vught ook wel gelezen en Hex, maar daar worden niet echt veel termen gebruikt ofzo waardoor je echt voelt dat het in Nederland is (vind ik dan). Hier gaat het echt over de officier van justitie en TGO's in plaats van de Boston PD of de FBI dus merk je direct dat je in Nederland zit hahaha. Niet dat dat negatief is hoor, maar voor mij wel even omschakelen.


Janneke | 289 comments Herkenbaar Tamara, ik moest er gewoon even aan wennen, al die Nederlandse namen ook. Wel grappig om te merken hoe je dus ondertussen Amerikaanse namen normaler bent gaan vinden in boeken, bizar eigenlijk. Ik moet nog even inkomen in het boek qua onderwerp, maar hij leest verder gelukkig wel heel makkelijk weg.


message 18: by Jeffrey (last edited May 26, 2018 01:43PM) (new) - rated it 4 stars

Jeffrey (jeffreydg) Ik heb Schaduwkinderen vanavond uitgelezen en moet zeggen dat ik het een leuk/spannend boek vond! Ben zeker van plan om binnenkort het tweede deel te lezen. Ik geef dan ook 3 sterren (3,5 sterren), omdat ik weet dat er veel meer van het verhaal gemaakt had kunnen worden. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments De vervolgpoll is aangemaakt! Je kunt vanaf nu tot en met 31 mei stemmen of jij deel 2 wil lezen. We hebben minimaal 7 stemmen nodig om het als groep samen verder te lezen.

klik hier voor de poll


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga even kijken of ik deel 2 ergens kan lenen, want dan lees ik ook mee. Ik heb deel 1 vorig jaar gelezen en was toen ook van plan om deel 2 te lezen, maar dat is er nog niet van gekomen.


message 21: by Niek (new) - rated it 2 stars

Niek Harinck | 10 comments Ik heb het vandaag uitgelezen. Viel me reuze mee voor een NL-boek.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Niek wrote: "Ik heb het vandaag uitgelezen. Viel me reuze mee voor een NL-boek."

Waarom dan 2 sterren?


message 23: by Niek (new) - rated it 2 stars

Niek Harinck | 10 comments Tamara wrote: "Niek wrote: "Ik heb het vandaag uitgelezen. Viel me reuze mee voor een NL-boek."

Waarom dan 2 sterren?"


Dan vond ik genoeg, zo spannend was het nu ook weer niet.


Janneke | 289 comments Ik vond het een interessant en spannend boek en vond Jules een fijn hoofdpersoon. Ik heb al ja gestemd voor boek 2!


Jeffrey (jeffreydg) Nog maar 1 stemmen en dan kunnen we deel 2 lezen! 🎈🎊


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Spannend


message 27: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb deze nog niet gelezen, dus kan niet mee stemmen. Hoop deze nog te lezen. Heb Läckberg deel 8 bijna uit. Misschien pak ik deze daarna meteen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments We hebben 7 stemmen. :-) Dat wordt nog een drukke maand met deze groep voor mij. In totaal 4 boeken die ik meelees.


Nele Liz | 161 comments Een dagje later, maar ik heb het boek uit. Viel beter mee dan verwacht!
Ik had wel gedacht dat het verhaal meer zou gaan over de broer van Jules, benieuwd of hier in het tweede boek nog veel over wordt geschreven.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb dit boek even op pauze gezet, ga nu eerst andere boeken lezen en wellicht dat ik het aan het einde van de maand weer oppak.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Een maand te laat, maar ik heb hem eindelijk uit haha! Vond het achteraf toch wel een goed en spannend boek, heb nu al zin in deel 2! Die haal ik alleen deze maand niet meer.


back to top