Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

Een schitterend gebrek
This topic is about Een schitterend gebrek
note: This topic has been closed to new comments.
89 views
Archief 2019 en ouder > Maandboek mei: Een schitterend gebrek

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Bregje  (b-a-reader) | 989 comments Hoi allemaal,

Na een tweede stemming is Een schitterend gebrek eruit gekomen als boek van de maand mei!
In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? "Een schitterend gebrek" is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven.
Bij het discussiëren graag gebruik maken van spoiler tags (zie 'some html is ok' boven het vak om een bericht op te stellen) en geef even aan hoe ver je ongeveer bent zodat niemand per ongeluk iets belangrijks leest voordat hij/zij zelf zo ver is in het verhaal :)

Wie leest er mee?


message 2: by Evi, Quiz Master (new) - rated it 4 stars

Evi | 925 comments Mod
Leuk dat het Een schitterend gebrek is geworden! Ik ga sowieso meelezen!


Bregje  (b-a-reader) | 989 comments Ik heb hem gereserveerd bij de bibliotheek, dus als het lukt ga ik ook meelezen :) Dit was een van de weinige boeken waar op de middelbare school over verteld werd en ik nog wel geïnteresseerd in was, maar ik ben er nooit aan toegekomen. Ben benieuwd!


Hannie (hannieblokzijl) | 2314 comments Ik heb ‘m als luisterboek. Ik ben echter nog met een ander luisterboek bezig, dus ik start pas als ik de andere uit heb. Ik heb het boek echter al meerdere keren beluisterd, aangezien ik het een bijzonder verhaal vind. Dus ik kan ook zo vast wel mee praten. Sowieso ben ik een groot fan van Arthur Japin. Bij ons op school is er nooit aandacht aan hem besteed zover ik mij kan herinneren. Wat mij wel verbaasd, want het is een goede schrijver.


message 5: by Nathalie (new) - added it

Nathalie Vercammen Ik leg hem bovenaan de stapel, als ik genoeg tijd heb doe ik ook mee!


Arjen (grawl) Als het lukt lees ik mee, maar ik heb hier nog 9 andere boeken van de bieb lezen die ook nog een keer uitgelezen moeten worden.


Bregje  (b-a-reader) | 989 comments Leuk dat jullie het in ieder geval gaan proberen :) Ik heb het boek opgehaald bij de bieb en ben er net in begonnen. Ik ben nog niet heel ver, maar vind de schrijfstijl al wel erg mooi. Op de middelbare school heb ik De zwarte met het witte hart gelezen en daar vond ik aan de ene kant de schrijfstijl ook mooi, maar ik vond het verhaal ook een beetje afstandelijk, dus ik ben benieuwd of ik dat hier weer zo ervaar. Dit was wel een van de weinige boeken waar ik op school over hoorde en nog van plan was om het zelf te gaan lezen.


Jelle Als ik klaar ben met de buddy read begin ik hier aan!


message 9: by Lisanne (new)

Lisanne D. | 234 comments Ik ben toch begonnen aan die andere, omdat die al zo lang op mijn lijstje stond. Veel plezier met dit boek!


message 10: by Margaret (new) - added it

Margaret Ik heb dit boek echt al jaren ongelezen in mijn kast staan. Ga proberen mee te lezen!


message 11: by Bregje (last edited May 15, 2018 01:54PM) (new) - rated it 4 stars

Bregje  (b-a-reader) | 989 comments Jij ook veel plezier Lisanne!

Het duurde bij mij even voordat ik in het verhaal zat, wat denk ik vooral door de schrijfstijl kwam. Aan de ene kant vind ik de schrijfstijl mooi, maar het voelt soms wel een beetje nadrukkelijk. Hij schrijft bijvoorbeeld heel vaak 'zij' of 'wij' waar ik zelf eerder 'ze' of 'we' zou gebruiken en doordat dat me opviel zat ik wat minder snel in het verhaal. Maar ik vind het een stuk leuker verhaal dan verwacht! Ik vind Lucia wel een fijne hoofdpersoon en ik vind het ook wel leuk hoe het verhaal steeds in de tijd springt. Bepaalde onthullingen vond ik niet heel erg verrassend, maar dat kan ook komen doordat het een boek is waar ik al zoveel over heb gehoord.

Ik moet nog iets van 50 pagina's, maar ik ga pas weer verder als ik al mijn essays voor m'n studie heb ingeleverd (dit typen is totaal geen studie-ontwijkend gedrag)

Is iemand anders al begonnen?


Barbara (barbaral1995) Ik ben nu nog bezig in een ander boek, maar die heb ik bijna uit en dan ga ik ook maar eens beginnen aan dat ongelezen exemplaar in mijn kast. Ik ben benieuwd!


message 13: by Birgit (new) - added it

Birgit | 29 comments Ik heb deze ook in mijn boekenkast staan, maar nog nooit gelezen. Misschien dat ik ook nog een poging waag. Het is niet zo'n dik boek, dus dat moet misschien wel lukken, maar ik ben wel nog in een paar andere boeken bezig... Wat is de einddatum voor dit boek? Moet er een recensie ingediend worden of iets dergelijks?


Jelle Het is het maandboek voor deze maand. Maar er is geen harde einddatum, je mag best maanden later je reactie / review achterlaten
. Het gaat vooral om iets samen lezen zodat je het met anderen kan bespreken..


Jelle Ik ben nu net begonnen in het boek. En ergens aan het begin van het eerste hoofstuk staan de zinnen:

"Buitenissigheden heb ik mij nooit veroorloofd. Ik heb er ook niet naar getaald."

Dat taalgebruik met woorden als 'Buitenissigheden' en 'getaald' vind ik toch typisch Japin.

Ik kan me dan zo voorstellen hoe hij dan dergelijke woorden uit moet leggen aan deelnemers van QI waar hij presentator van is geweest. :D


message 16: by Evi, Quiz Master (new) - rated it 4 stars

Evi | 925 comments Mod
Ik ben net klaar met lezen! Ik vond het een erg mooi boek. Goed geschreven en een mooi verhaal. Ik had wel dat ik soms afdwaalde bij bepaalde hoofdstukken, ik denk dat dit door het taalgebruik kwam waar ik soms net wat meer concentratie voor nodig had. Maar al met al een mooi boek! Ik weet eigenlijk niks over Casanova, behalve dan waar de naam voor staat, maar ben nu wel geïnteresseerd om er meer over te lezen.


message 17: by Eva (new) - rated it 5 stars

Eva Ik heb het boek ook uit. Had nog nooit een boek van Japin gelezen maar wil zeker meer van hem lezen (iemand tips?). Ik vond het een goed verhaal en een erg mooie schrijfstijl.


Jessie (jessiematthijssen) Eva, ik kan je 'Kolja' van Arthur Japin ook zeker aanraden! Persoonlijk vond ik 'Buiten is het feest' ook heel indrukwekkend, maar dat is een wat meer smaakgebonden verhaal. Ik weet dat er ook veel lezers zijn die daar niet zo fan van waren. Dat komt denk ik door het onderwerp (kindermisbruik). Als je meer van Japin wil lezen, kun je dus misschien beter met Kolja beginnen! :)


message 19: by Eva (new) - rated it 5 stars

Eva Bedankt voor de tip! Leg hem bovenaan op de stapel.


message 20: by Nathalie (new) - added it

Nathalie Vercammen Ik las ook al maar buiten is feest. Schitterend geschreven ondanks het erge onderwerp.


Hannie (hannieblokzijl) | 2314 comments Kolja zit in de Vakantiebieb deze zomer. Die start op 1 juli.


Jelle Ohja, heb hem ook al een week geleden uit gelezen.

Het was toch een indrukwekkend meeslepend verhaal, had hem best snel uit. Maar aan de andere kant denk ik niet snel nog een dboek van Japin te gaan lazen. Ik kan wel een korte pauze gebruiken.


Bregje  (b-a-reader) | 989 comments Ik heb het boek vier sterren gegeven. Ik heb het laatste stuk gisteren in één keer uitgelezen en vind het toch wel best een mooi boek! Ondanks dat het door de schrijfstijl even duurde voordat ik echt in het verhaal zat, vond ik uiteindelijk Lucia's gedachten en haar leven erg mooi beschreven. Ik had ook het gevoel dat Japin bij ieder stukje precies op tijd ophield, want het werd nooit saai of langdradig.
Misschien moet ik toch maar eens wat vaker Nederlandse literatuur een kans geven :)


Hannie (hannieblokzijl) | 2314 comments Ik heb ‘m uiteindelijk niet gelezen. Ik heb ‘m als luisterboek en ik heb mijn huidige nog steeds niet uit. Dus ik ga het deze maand niet meer redden. Ik heb ‘m overigens al twee keer beluisterd. Leuk om te lezen dat de meesten ‘m wel goed vonden.


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.