Thriller fans discussion

Passagier 23
This topic is about Passagier 23
32 views
Mei 2018 > Readalong 30 april - 6 mei

Comments Showing 1-50 of 56 (56 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Tamara (last edited Apr 26, 2018 05:59AM) (new) - rated it 4 stars

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Tijdens de readalong gaan we Passagier 23 van Sebastian Fitzek lezen!

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en
Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan - samen met de teddybeer van zijn zoontje...


Bij het leesschema gaan wij uit van de Nederlandse vertaling. Elke dag is TOT een bepaald hoofdstuk, dus niet tot en met! Let daar alsjeblieft goed op zodat we wel allemaal hetzelfde lezen :)

30 april: tot hoofdstuk 8
1 mei: tot hoofdstuk 19
2 mei: tot hoofdstuk 31
3 mei: tot hoofdstuk 43
4 mei: tot hoofdstuk 59
5 mei: tot hoofdstuk 72
6 mei: uitlezen! :)

In dit topic kan vrij gepraat worden over dit boek. Er hoeft dus niet gewerkt te worden met een spoilertag, omdat we als het goed is elke dag hetzelfde stuk lezen. Open dit topic dus ook pas als je bijloopt, het zou natuurlijk jammer zijn als je een spoiler leest!

Mocht je vooruit lezen (misschien is het boek wel zo spannend?) en wil je dus al wat zeggen over een deel waar we als groep nog niet zijn, gebruik dan alsjeblieft wel de spoilertag.

Veel leesplezier allemaal! :)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Yeah! Het ebook kost momenteel €4,99 zag ik. In de bieb is hij uitgeleend, dus ik ga hem wel aanschaffen. Ben benieuwd naar deze. Fitzek schrijft erg goed. Ik las laatst Het Pakket en De Therapie van hem. Las super vlot.


Janneke | 289 comments Jaaaaa! Ik doe mee, gezellig! Ik heb hem al thuis liggen, mijn voorspellende blik heeft er al voor gezorgd dat ik dit boek bij de bieb gereserveerd had... ;)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Leuk! Ik lees ook mee. Het stond al op mijn lijstje om dit jaar te lezen. En met de groep is het nog leuker om het te lezen.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "Yeah! Het ebook kost momenteel €4,99 zag ik. In de bieb is hij uitgeleend, dus ik ga hem wel aanschaffen. Ben benieuwd naar deze. Fitzek schrijft erg goed. Ik las laatst Het Pakket en De Therapie v..."
Ik heb nog helemaal geen ervaring met deze schrijver dus ik ben erg benieuwd!!


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments het leesschema staat er ondertussen bij


Nele Liz | 161 comments Ik lees mee! Hij ligt klaar in mijn boekenkast :)


message 8: by Eva (new) - rated it 3 stars

Eva | 11 comments Leuk, ik lees graag mee! Ben benieuwd..


Hannie | 56 comments Ook nog geen ervaring met deze schrijver, dus ben zeer benieuwd...


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jaaa we gaan vandaag beginnen!

Het zijn net als bij de boeken van Arlidge lekker korte hoofdstukken. Bij Arlidge vind ik dat geweldig uitpakken, hopelijk bij dit boek ook!


message 11: by Yv (new)

Yv (yv87) Hij lijkt me echt heel erg gaaf, maar durf niet te zeggen of ik het ga redden. Zit momenteel echt in een slakkenleestempo, doe gemiddeld 3 weken over een boek haha. Anyway, veel plezier allemaal!


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb het deel van vandaag gelezen en het heeft mij heel nieuwsgierig gemaakt naar de rest! Kan er verder nog niet echt wat over zeggen.


Janneke | 289 comments Dankjewel Yv! Ik heb net het eerste gedeelte gelezen en ik vond het begin best wel gruwelijk en vaag, haha. Daarna begon het verhaal echt. Ik moest even wennen aan de schrijfstijl, het begint best plompverloren en er zijn veel wisselingen. Maar na een paar hoofdstukken ben ik al wel nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Korte hoofdstukken lezen idd ook hier weer fijn.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Oja die proloog was inderdaad wel gruwelijk haha.. ben wel benieuwd of dat kind op het einde van de proloog nog terugkomt in de rest van het verhaal.


Janneke | 289 comments Ja, ik ook Tamara! Misschien wel al best snel, ik moest aan haar denken toen die vrouw vertelde dat ze dat knuffeltje in de hand van een klein meisje had gevonden... Morgen weten we vast meer. ;)


Hannie | 56 comments Ik heb ook het gedeelte voor vandaag gelezen. Vond het een beetje verwarrend allemaal, maar de structuur begint er langzaam in te komen denk ik. Ben in ieder geval benieuwd naar de rest...


message 17: by Yv (new)

Yv (yv87) Hoeveel pagina's lezen jullie met dit schema ongeveer per dag?


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Yv wrote: "Hoeveel pagina's lezen jullie met dit schema ongeveer per dag?"

Volgens mij waren het +- 54 pagina's, maar het leest (voor mijn gevoel) wel snel door de redelijk korte hoofdstukken.


message 19: by Yv (new)

Yv (yv87) Oh, dat is goed te doen. Ik ga kijken of ik morgen even kan aanhaken, want wil 'm toch wel erg graag lezen. Vandaag gaat me niet lukken, druk in de leerboeken vanavond :(.


Nele Liz | 161 comments Eerste deel gelezen en hij leest inderdaad wel vlot. Beetje gruwelijk bij momenten. Ook toen het over die vrouw ging die bepaalde thrillers las, dat waren best wel gruwelijke verhalen.
Ben heel benieuwd hoe de verhaallijnen samenkomen, want nu zijn ze toch heel uiteenlopend.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Nele wrote: "Eerste deel gelezen en hij leest inderdaad wel vlot. Beetje gruwelijk bij momenten. Ook toen het over die vrouw ging die bepaalde thrillers las, dat waren best wel gruwelijke verhalen.
Ben heel ben..."


Ik dacht bij die thrillers echt 'wat voor waarde heeft dit voor het boek', tot ze opeens bij het stuk kwam dat het haar leven was.. ben heel benieuwd hoe dat in dit boek terug gaat komen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb de eerste hoofdstukken ook uit. Ik vind het ook allemaal nog redelijk vaag. Afwachten dus waar dat toe gaat leiden. Het verhaal bevat inderdaad redelijk wat gruwelijkheden. Ik hoop maar niet dat ik daar van ga dromen. Dat had ik laatst met een boek van Samuel Bjørk. Gelukkig lees ik naast dit boek ook nog een vrolijk boek.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Dat is Fitzek eigen, verwarring zaaien, je om de tuin leiden. Ik lees morgen bij, vandaag niet van gekomen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Het is al even geleden dat ik een boek van hem heb gelezen, dus ik moet wel weer wennen aan zijn schrijfstijl. Maar als dit boek net zo goed is als de andere die ik gelezen heb, dan wordt het wellicht nog lastig om me aan het leesschema te houden.

Gelukkig ben ik nu ook bezig met een serie over Joop ter Heul. Die is erg leuk. Ik heb net deel 2 van uitgelezen. Als ik morgen na Passagier 23 nog tijd over heb om te lezen, ga ik verder met deel 3.


Nele Liz | 161 comments Deel van vandaag uitgelezen en hoofdstuk 18 eindigt wel spannend! Ben heel benieuwd hoe het verder gaat nu :)


Janneke | 289 comments Ik vind hem ook spannend, ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Ik ben ondertussen ook al gewend aan de schrijfstijl, maar komt misschien ook doordat er wat meer lijn in het verhaal begint te komen. Ik vond het moeilijk om hem weg te leggen...


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het tweede deel ook gelezen. Het stopt net op een spannend moment. Toch wacht ik braaf met verder lezen. Wij hebben vorig jaar voor het eerst een cruise gedaan. Daardoor herken ik bepaalde kleine details. Al is het maar goed dat ik dit boek niet voor de tijd heb gelezen.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hahaha inderdaad Hannie, dan zou je toch wat minder ontspannen op vakantie gaan denk ik


message 29: by Eva (new) - rated it 3 stars

Eva | 11 comments Hannie, inderdaad! Stel je voor dat je dit boek ik je koffer had gedaan voor die vakantie.. Niet echt ontspannen. Ik heb net het tweede deel gelezen en vind het heel spannend. Moest er wel echt even inkomen, maar ben heel benieuwd hoe het verder gaat.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Heb het deel van vandaag al gelezen en wou het liefst gewoon doorlezen, maar ik ben toch maar gestopt. Ben heel benieuwd waarom Anouk 'Martin' zei en of ze de moeder gaan vinden.


Hannie | 56 comments Nog nooit een Fitzek gelezen, maar dit is wel een aangename kennismaking tot dusver. Spannend... moet me echt bedwingen om niet verder te lezen.


Nele Liz | 161 comments Ik vind het leuk dat er beetje bij beetje meer informatie bovenkomt. En het deel van vandaag eindigde toch net weer op een spannend punt.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik lees ook mee, maar lig een beetje achter. Ik vind 'm weer erg goed.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb net het deel van vandaag uit. Ik ben inmiddels aan de schrijfstijl gewend. Haast elk hoofdstuk roept wel weer nieuwe vragen op. Interessant.


Janneke | 289 comments Daar ben ik het mee eens Hannie, knap gedaan van de schrijver. Op die manier wordt het voor geen moment saai vind ik. Tot nu toe bevalt het boek me goed.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben bijgelezen en kan bijna niet stoppen. Zoals bij de andere boeken van Fitzek die ik gelezen heb, wordt het verhaal steeds spannender, met meer details die super nieuwsgierig maken. Ik durf te wedden dat dit verhaal weer een heerlijke plottwist zal hebben en een bizarre clou. Ik hou ervan...


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het deel van vandaag uit. Ik ben echt benieuwd naar de rest van het verhaal. Al vind ik sommige dingen nu toch wel wat ongeloofwaardig worden, zoals dat Bermudadek. Maar wellicht komt er nog wel iets waardoor ik van mening verander. Het is in ieder geval een interessant verhaal.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Oei, het was nu spannend dat ik per ongeluk al tot en met hoofdstuk 60 gelezen had voordat ik er achter kwam dat dat al te ver was voor vandaag.
Hoewel dit stuk toch met een paar antwoorden kwam, komen er nu ook heel wat vragen bij. Ik moet zeggen dat ik echt geen idee heb wie er achter dit alles zit.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Haha, leuk toch? Dat je gewoon echt geen clou hebt.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jaa haha ben heel benieuwd waar het naar toe gaat!

Lezen met een leesschema bevalt mij ook wel! Ik pak nu sneller het boek erbij dan normaal.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben ook helemaal bij. Maar H59 erbij lezen was logisch. Nu kan ik wel wachten tot morgen met verder lezen. Ik verwacht de clou ergens uit een bekende hoek, wat je nu nog niet inziet. Zo was het bij zijn andere boeken ook. Alleen wie????


Nele Liz | 161 comments Na jullie reacties te lezen heb ik ook nog even hoofdstuk 59 erbij gelezen. Hoe verwarrend allemaal, ik ben ook heel benieuwd hoe het nu juist in elkaar zit!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb gisteravond nog even het deel van die dag gelezen. Dit keer lukt het me goed om me aan het schema te houden. Hoofdstuk 59 heb ik dan ook nog niet gelezen. Hopelijk heb ik vanavond tijd om het deel van vandaag te lezen, want ik ben nu toch wel nieuwsgierig geworden.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb die van vandaag al gelezen en wauw, wat een ontknoping! Voor mijn gevoel zijn alle vragen nu wel beantwoord, dus ik vraag mij af wat er in de laatste hoofdstukken nog gaat gebeuren..


Hannie | 56 comments Wow mensen, dan ben ik wel stout geweest. Ik heb het boek uit., vond het tè spannend. Uiteraard ga ik niets verklappen, wel heb ik 1 tip voor degenen die het boek als ebook lezen: na het laatste hoofdstuk is het boek beslist nog niet uit...


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Tamara, Ik heb datzelfde gevoel.

@Hannie, Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt. Ik ga zo de rest ook maar lezen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb ‘m uit. Ik zal er nu ook nog niet te veel over zeggen. Wat betreft Hannie’s tip. Bij de papieren versie moet je ook het nawoord lezen. Bij de meeste boeken kun je dat overslaan, maar bij dit boek niet.


Jeffrey (jeffreydg) Van de week liep ik nog achter op het schema, nu heb ik het boe al een dag te vroeg uit 😬 Ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn als het boek morgen uit is.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb hem uit! Ik vond het een erg goed boek, maar geen 5 sterren waard. Zo te zien denken jullie daar allemaal hetzelfde over.

Had dat van Elena niet verwacht.. dacht echt dat het verhaal af was na het deel van gisteren haha.


message 50: by Eva (new) - rated it 3 stars

Eva | 11 comments Ik heb hem ook uit! Dat van Elena had ik inderdaad ook niet verwacht en ik vond het laatste toegevoegde hoofdstuk ook een aangename verrassing. Ik vind het een origineel verhaal en goed geschreven. Geen vijf sterren.. Maar komt waarschijnlijk ook omdat ik direct hiervoor een thriller heb gelezen die ik zeker wel vijf sterren waard vond en het dan voor de boeken direct erna lastiger is om aan te tippen..


« previous 1
back to top