Thriller fans discussion

32 views
Mei 2018 > Stemmen maandboek mei 2018

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 2: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments 1. Schaduwkinderen
2. De popperspeler
3. Zonder een woord


message 3: by Nina (new)

Nina | 222 comments 1. Schaduwkinderen


message 4: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments 1. De verzekering


message 5: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments 1. Schaduwkinderen


message 6: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) 1. Schaduwkinderen
2. De Poppenspeler
3. De Drie


message 7: by Valerie (new)

Valerie (valeriemeij) | 51 comments 1. De drie


message 8: by UZIP (new)

UZIP | 36 comments 1. De poppenspeler
2. Zonder een woord
3. Schaduwkinderen


message 9: by Leesdame (new)

Leesdame 1. Schaduwkinderen
2. De verzekering
3. De drie


message 10: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments 1. Zonder een woord
2. Schaduwkinderen
3. De drie


message 11: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik vraag me af of het voor de stemming niet eerlijker is als men toch 3 boeken punten geeft ipv 1 boek? Heb het zelf ook vaker gedaan dat ik maar 1 boek punten (3punten) gaf, maar daardoor hou je de overige punten buiten het 'spel'. Of redeneer ik nu fout? (logisch denken niet mijn sterkste kant)


message 12: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Ik snap jouw redenering. Ik wil echter niet stemmen op een boek dat ik toch niet van plan ben te lezen. Er zitten leuke nominaties bij, maar op dit moment ben ik niet van plan boeken te kopen.


message 13: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Daar heb ik ook over gedacht, Hannie. Maar als je maar op 1 boek stemt, kan evengoed een boek de winnaar zijn welk je niet wilt lezen. Terwijl die niet uitgedeelde punten wel een verschil voor een ander kunnen maken.
Maar ben het ook eens met wat jij zegt.


message 14: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Dat klopt. Ook nu kan er een boek uitkomen dat ik niet heb. Maar dan lees ik niet mee. Het gaat uiteindelijk om welk boek de meeste stemmen krijgt. Komt er echter door mijn stem een boek bovenaan, dan vind ik het raar om die vervolgens niet te lezen. Ook vind ik het oneerlijk ten opzichte van mensen die wel van plan zijn mee te lezen.

Het is een beetje een dilemma. Op zich vind ik deze manier van stemmen wel wat hebben. Nu kan bijvoorbeeld iemands tweede of derde keus toch als winnaar uit de bus komen. Dit keer zijn er alleen niet zo heel veel boeken genomineerd en zit er ook een tussen die ik al gelezen heb. Daardoor is er niet heel veel keus. Hoe doe jij dat? En is het wellicht een idee dat mensen meer dan een boek kunnen nomineren?


message 15: by Bryndís (new)

Bryndís het maakt toch helemaal niet uit dat die punten niet mee doen? anders is de stemming een beetje zinloos, omdat dan boeken heel veel punten krijgen die niemand wil lezen. Het lijkt me niet nodig om op een boek te stemmen wat je niet van plan bent te lezen


message 16: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments Ik probeer normaal ook wel op drie boeken te stemmen, maar dit keer zitten er boeken tussen die ik al gelezen heb en boeken die ik zeker weten niet mee ga lezen (omdat ze niet bij de bieb te leen zijn en ik even geen boeken koop). Maar ik snap jouw gedachtegang ook wel Angelique, om die reden heb ik het tot nu toe wel altijd geprobeerd. Maar ben het tegelijkertijd ook eens met Bryndis, het voelt ook raar om op boeken te stemmen die ik zeker weten niet ga lezen.


message 17: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Wij snappen de voor- en tegenargumenten. Wij zouden het fijn vinden als iedereen drie stemmen uitbrengt (bij 1 stem hadden we namelijk net zo goed een poll kunnen maken), maar wij gaan niemand verplichten.


message 18: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik zat er gewoon zo eens over na te denken, dus ik dacht, ik drop mijn gedachtengang eens. Voor alles valt wat te zeggen inderdaad.
Ik kan vaak toch wel het boek in de bieb vinden of in de ebooks online van de bieb. Soms koop ik het, als het niet duurder is dan een tientje. Maar dan moet het verhaal me wel aanstaan.


message 19: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben momenteel geen lid van de bibliotheek. Ik heb dat opgezegd omdat ik nog zoveel eigen ongelezen boeken had. Ik ben wel van plan om het weer te nemen als mijn stapel voldoende geslonken is. Dat is ook de reden waarom ik niet zoveel koop.


message 20: by Bryndís (new)

Bryndís ik vind niet dat op 1 ding stemmen hetzelfde is als een poll. Het zorgt er namelijk voor dat je ook aangeeft wat je niet wilt lezen (want die krijgen dan geen punten en dat zie je weer terug in de uiteindelijke score) en bij de poll zie je alleen wat iemand het liefste wil lezen en dat vertelt niks over de rest. plus dat je bij elke maand de mogelijkheid hebt om 1 of meerdere boeken te stemmen (en van manier wisselen is veel lastiger)


message 21: by Amy (new)

Amy (amy-073) 1. de poppenspeler


message 22: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 161 comments 1. De drie
2. Schaduwkinderen
3. Zonder een woord


back to top