Thriller fans discussion

Vuurtorenwachter
This topic is about Vuurtorenwachter
25 views
April 2018 > Thrillerreeks - Patrik Hedstrom 7

Comments Showing 1-16 of 16 (16 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (last edited Mar 30, 2018 02:50PM) (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments In April lezen we deel 7 van de Patrik Hedstrom reeks, Vuurtorenwachter. Lees jij mee?

In een stadje in de buurt van Göteborg wordt Mats Sverin doodgeschoten in zijn flat, een rustige en vriendelijke man die op het eerste gezicht geen vijanden heeft. Tegelijk bevindt zich op een klein eilandje voor de kust Annie met haar zoontje, gevlucht uit Stockholm en een jeugdvriendin van Mats. Inspecteur Patrik Hedström die net weer terug is van ziekteverlof, onderzoekt de moord, maar kan er lange tijd geen vinger achter krijgen. Tegelijkertijd spelen er nog andere zaken, zoals de diepe depressie van zijn schoonzus na een ongeluk, waarbij haar ongeboren kind is gestorven. En dan zijn er de geruchten over schimmen op het eiland, geruchten die niemand gelooft, maar toch.

ps: dit is de volgorde van de boeken:
1. IJsprinses (dit is het topic voor deel 1)
2. Predikant (dit is het topic voor deel 2)
3. Steenhouwer (dit is het topic voor deel 3)
4. Zusje (dit is het topic voor deel 4)
4.5 Sneeuwstorm en amandelgeur (dit is het topic voor deel 4,5)
5. Oorlogskind (dit is het topic voor deel 5)
6. Zeemeermin (dit is het topic voor deel 6)
7. Vuurtorenwachter
8. Engeleneiland
9. Leeuwentemmer
10. Heks


message 2: by Bianca (new) - added it

Bianca Bolleurs | 6 comments ik heb m net gisteren uit :O


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Hm, in de flaptekst staan dus ook al spoilers. Ik ben zeer benieuwd naar dit deel, gezien het einde van deel 6.


Janneke | 289 comments Ik ga er vanavond lekker meteen aan beginnen, eindelijk is het april! ;)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ga deze ook als eerste lezen. Ik begin vanavond nog.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees ook weer mee.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het boek uit. Ik was vrijdag begonnen en ondanks dat ik weinig tijd heb ik de momenten die ik had gebruikt om te lezen. Ik vond het een leuk verhaal. Ik had dit keer ook niet zoveel moeite met de wisseling tussen heden en verleden. Net als bij de vorige delen had ik moeite om het boek weg te leggen. Ik heb dit boek eerder gelezen, maar er was maar een belangrijk ding dat ik me kon herinneren. Wat betreft de spoiler in de beschrijving: (view spoiler)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben er nog in bezig


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Hebben jullie al eens gegoogled op Fjällbacka? Ook van het hotel Badis uit dit deel zijn foto's terug te vinden. Het hotel dankt zijn faam omdat Ingrid Bergman er regelmatig vertoefde. De foto's van het dorp zijn echt prachtig om te zien. Er zijn veel Läckberg fans die er heen gaan. Het dorp zelf telt maar 812 inwoners.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Nog niet. Maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt, dus ik ga zo even kijken.


Janneke | 289 comments Klinkt leuk Angelique, ik ga ook eens zoeken. Ik ben ook met het boek bezig en het leest wederom weer heerlijk. Morgen heb ik een rustig dagje, dus dan ga ik er lekker in verder.


message 12: by Willemijn (new) - added it

Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) | 41 comments De moeder van Camilla Läckberg geeft ook rondleidingen 😂 haha, dat vertelde ze tijdens de meet & greet


message 13: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Oh dat is echt super vet! Wel leuk om een dagje naartoe te gaan als je toch op reis bent in Zweden.


Janneke | 289 comments Ook ik heb het boek uit. Ik vond het net zoals de vorige boeken uit deze serie weer erg makkelijk te lezen. Ik vind het gebruik van de vele personages fijn, zo blijft er veel afwisseling in het verhaal en wordt het niet saai. Datzelfde geldt eigenlijk voor het heen en weer gaan in de tijd. Toch vond ik dat laatste in dit verhaal iets minder functioneel dan in haar vorige boeken. Ik vond het verband tussen de twee verhalen iets minder nuttig ofzo denk ik dan in de vorige boeken. Daardoor zat ik wel te twijfelen tussen drie of vier sterren, maar het zijn er toch weer 4 geworden. Ik blijf de boeken namelijk erg graag lezen en dat is nog wel die extra waardering waard.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Als ik ooit in Zweden kom, probeer ik erheen te gaan. Lijkt me gewoon leuk 😊


message 16: by Angelique (last edited Apr 17, 2018 01:16PM) (new) - rated it 3 stars

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het gisteren uitgelezen en ik vond dit deel iets minder. Heb het drie sterren gegeven. En ik ben het eens met Janneke dat de verhaallijn van vroeger (Emilie, Karl en Julian op Graskor) wat minder functioneel is, echter wel heel mooi, maar ook voorspelbaar.
Ik heb het heel graag gelezen, vond het alleen pas echt na 300 bladzijden interessant worden. Ook de verhaallijn van Anders en Vivianne vond ik voorspelbaar.

Wat betreft de spoiler op de flaptekst: deel 6 eindigt met een cliffhanger. Vervolgens lees je op de flaptekst van deel 7 hoe het afgelopen is, dus ik vind het dan wel een spoiler. Ik had er namelijk liever helemaal niets over geweten.

Heb wel alweer zin in het volgende deel!


back to top