Netherlands & Flanders group discussion

Gezien de feiten
This topic is about Gezien de feiten
65 views
Dutch/Flemish authors > Boekenweek 2018

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Mar 18, 2018 10:01AM) (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Wie heeft het Boekenweekgeschenk 2018 (Gezien de feiten van Griet Op de Beeck) al in huis en heeft het ook al gelezen? En het boekenweek essay van Jan Terlouw?


message 2: by BookLovingLady (last edited Mar 18, 2018 10:03AM) (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Zelf dacht ik pas vandaag aan de Boekenweek (veel te veel andere dingen aan mijn hoofd) en het Boekenweekgeschenk is niet meer verkrijgbaar, dus ik laat het dit jaar schieten... Wel jammer, maar niets aan te doen.


lethe | 630 comments Wat jammer! Ik heb het in huis maar nog niet gelezen (nog steeds aan het proberen om Madame Bovary op tijd uit te krijgen ;) )


message 4: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Ik heb geen boeken gekocht, dus ik heb ook geen geschenk. Ik ga er niet speciaal voor naar de winkel. Ik hoorde trouwens dat niet iedereen het boek even goed vond. Sommige boekhandelaren wilde het dan ook niet aanschaffen om uit te delen.


lethe | 630 comments Hannie wrote: "Sommige boekhandelaren wilde het dan ook niet aanschaffen om uit te delen. "

Wat!?


message 6: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Op Facebook zag ik daar laatst iets over. Sommige boekhandelaren vonden het boek niet goed genoeg, dus hebben ze het niet aangeschaft. Blijkbaar moeten ze betalen voor de boekengeschenken en een aantal zelfstandige winkels had het niet ingekocht.


message 7: by Mireille (new)

Mireille De bibliotheken konden zich ook inschrijven voor iets speciaals: de literaire landkaart met natuurwandeltochten. Nu blijkt dat veel biebs zich er onvoldoende voor geïnteresseerd hebben, dus die kaart was heel weinig te verkrijgen.
Dat boekhandelaren het Weekgeschenk niet zouden hebben, is een beetje vreemd. In theorie sponsort de CPNB dit toch?


lethe | 630 comments Mireille wrote: "Dat boekhandelaren het Weekgeschenk niet zouden hebben, is een beetje vreemd. In theorie sponsort de CPNB dit toch?"

Dat dacht ik ook. Ik zal het navragen bij een vriendin die in een boekhandel werkt.


message 9: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) @Mireille, Dat dacht ik ook altijd, maar boekhandels betalen er wel voor. In een artikel uit 2004 kwam ik tegen dat ze er 68 cent per boekje voor betalen.


message 10: by BookLovingLady (last edited Mar 19, 2018 11:26AM) (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Ik dacht ook dat het voor de boekhandel gratis was... Blijkbaar niet dus, als ik dit zo lees. Zoals met (vrijwel) alle boeken hangt de 'kwaliteit' van het Boekenweekgeschenk overigens niet alleen samen met boekhandel en/of schrijver; ook de lezer speelt hier een rol in. Ik las bijvoorbeeld Boekenweekgeschenken die ik zelf erg goed vond, maar waar een ander dan weer niets aan vond. Zo zie je maar, smaken verschillen (gelukkig) :-)


lethe | 630 comments Daarom vind ik het raar dat sommige boekhandels weigerden uitgerekend dit boekenweekgeschenk in te kopen.
Griet Op de Beeck heeft toch heel wat stof doen opwaaien. Ik kan me voorstellen dat veel lezers geïnteresseerd zijn.


message 12: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Het is ook niet erg slim. Veel mensen gaan bewust in die week boeken kopen vanwege het geschenk. Dus het zal vast wel wat klanten hebben gekost.


weaverannie | 20 comments Maar nu ben ik toch benieuwd, of iemand geschenk en essay heeft gelezen. Alle boekhandels hier in de buurt doen vol overgave mee aan deze actie en het enige probleem is, dat ze er te snel zijn uitverkocht. Dan krijg je vaak het e-boek aangeboden. Ook bij Bol.com gebeurt dat, halverwege de week (zo ongeveer) was de papieren versie uitverkocht, en kreeg je de e-pub.
Het geschenk kon ik zeer waarderen, maar ik houd altijd al van de stijl van Griet op de Beeck.
Het essay was een hartstochtelijk pleidooi van Jan Terlouw, om beter op onze planeet te passen. Daar kan je het alleen maar mee eens zijn.
(Ik heb beide boekjes gelezen)


message 14: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Weaverannie wrote: "(Ik heb beide boekjes gelezen) ..."

Dank je wel!


back to top