Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

note: This topic has been closed to new comments.
39 views
Archief 2019 en ouder > Nominaties !! Extra thema: Korte Verhalen

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jelle (new)

Jelle | 237 comments Hey iedereen!

Het leek Bregje en mij leuk om als extra thema korte verhalen te doen. Door de korte vorm moet de schrijver keuzes maken, waardoor ze in veel meer opzichten dan enkel het aantal bladzijdes verschillen van langere boeken. En de instap is natuurlijk laag want het kost weinig tijd en geld om mee te doen. Vandaar dat het ons perfect leek als extra thema.

In dit onderwerp kan je dus nominaties aandragen. Dan lezen we in 1 a 2 weken een verhaal, dat ligt echt aan de lengte van het boek (10 pagina's of 82 is toch nog best een verschil.) Als dat 'af' is kunnen we ook direct beginnen aan het volgende korte verhaal. Er zal geen formele stemming plaats vinden, maar als je een bepaalde suggestie je ook leuk lijkt, laat dit dan weten. Grote kans dat die dan eerder gelezen word. Je kan in dit onderwerp altijd thema's blijven aandragen.

Ik heb even vlug gezocht op bol.com, korte verhalen voor minder dan 3 euro, 212 resultaten. Trouwens goed nieuws voor kobo plus lezers, vele van deze verhalen zijn voor hen 'gratis'. :)

Een verhalenbundel met verhalen van meerdere schrijvers zou ook heel tof zijn, maar die heb ik nog niet gevonden.

p.s Dit is natuurlijk ook heel handig om je Leesdoel voor het jaar te halen :p


message 2: by Yv (new)

Yv (yv87) | 335 comments Ik doe niet mee, want mijn voornemen is om meer kleppers te lezen en geen tijd tijd meer te besteden aan korte verhalen.

Maar wil jullie wel een tip (of wellicht nominatie) geven: And Every Morning the Way Home Gets Longer and Longer van Fredrik Backman.


message 3: by Jelle (new)

Jelle | 237 comments Kleppers? Met die term ben ik niet bekend..

Jammer dat je niet meedoet, maar bedankt voor de nominatie :)


message 4: by Yv (new)

Yv (yv87) | 335 comments Dikkies :D. Boeken van meer dan 500 pagina’s!


message 5: by Jelle (last edited Jan 02, 2018 07:20AM) (new)

Jelle | 237 comments Ja dat dacht ik al vanwege de context. Maar had dat woord nog nooit gehoord zo. Waar komt het vandaan?

Ik lees nu een boek van 1240 pagina's, die mag er dus wel wezen. Misschien dat ik daarom wel zin heb om tussendoor iets korts te lezen :p


message 6: by Yv (new)

Yv (yv87) | 335 comments Wow, 1240!!welk boek is dat?


message 7: by Jelle (new)

Jelle | 237 comments Oathbringer, mijn e-reader geeft aan dat het 1497 pagina's zijn. Ik ben nu op 303. Heb nog even te gaan.


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.