Suomalainen lukupiiri discussion

21 views
Vuosi 2018 > Helmikuu: Talviolympialaiset ja jääkiekko

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Koska tasan sata vuotta sitten pelattiin ensimmäistä NHL-kautta (sen aloitti neljä joukkuetta ja lopetti kolme, yhden halli paloi kesken kauden), niin talvilajeista ajattelin keskittyä jääkiekkoon.

Tämä toimii jo perinteiseen tapaan, eli ensimmäisen 10 päivän aikana on mahdollisuus ehdottaa kirjoja ja seuraavan 10 päivän aikana on äänestys. Koska romaaneja ei taida kovin montaa löytyä, niin tietokirjallisuuskin sopii hyvin.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 01, 2018 05:20AM) (new)

Tytti | 2539 comments Ehdotan tässä samalla tietämiäni jääkiekkoromaaneja, joissa tosin molemmissa itse peli on kuitenkin ehkä sivuroolissa.

Katri Lipson: Detroit
Fredrik Backmanin: Kiekkokaupunki

Lisäksi elämäkertojen puolelta voisin mainita Derek Sandersonin omaelämäkerran Kaikki pelissä – NHL-hyökkääjän kova elämä, tositarina maailman parhaiten palkatusta ammattiurheilijasta, joka päätyi nukkumaan New Yorkin siltojen alle. 1970-luvun NHL ei ollut ihan samanlainen kuin nykyään.


message 3: by Lumissa (new)

Lumissa | 798 comments Minä en ole yleensä kovin kiinnostunut urheilusta, mutta lukulistalleni on päätynyt neuvostokiekosta ja siihen kietoutuneista poliittisista aspekteista kertova Punakone ja vaahteranlehti, jota voisin ehdottaa jos tietokirjallisuuttakin hyväksytään mukaan.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 01, 2018 06:08AM) (new)

Tytti | 2539 comments Juu, totta kai, tuskin ehdotuksia tulee kovin montaa muutenkaan. Olinkin unohtanut tuon, se on ollut minulla kerran lainassakin, mutta eihän sitä tullut luettua. Ja olihan peli tosiaan kovin poliittista kylmän sodan aikana, ja jääkiekossa se näkyi ehkä enemmän kuin muissa lajeissa, koska sitä pelattiin molemmilla puolilla.


message 5: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 57 comments Itselle tulee toki jääkiekosta Liiga mieleen ja se Tommi Kovasen tapaus. Itse sain kyseisen Kuolemanlaakso-kirjan joululahjana ja se kiinnostaa todella paljon. Kertoo suomalaisen jääkiekon nurjasta puolesta ja kuinka ura voi päättyä yhteen taklaukseen. Lisäksi sitä lukiessa jo pintapuoleisesti itsellä heräsi ärsyyntyminen Liigan hyväveli-kerhoihin. Sen lisäksi suomalaisina kirjoina Hakametsästä kiva lukea jääkiekon saralla, kun oli Suomen ensimmäinen jäähalli. Ja muutenkin tamperelaisesta jääkiekosta. Harmittaa vaikka Havuja Perkele-kirja viittaa talviurheiluun, on siellä myös muita lajeja ja menestystarinoita Suomen 100 vuoden ajalta. Urheilu lähellä sydäntä ja siitä ilo lukea välillä tietokirjoja mutta myös mm. Sport romancea. 😀


message 6: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Vielä ehtii ehdottamaan kirjaa, laitan äänestyksen pystyyn joko myöhään tänään tai sitten huomenna, riippuen osittain pubivisamenestyksestä...


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Äänestys on nyt auki ja äänestää voi tämän kuun 20. päivään asti. Omankin ehdotuksen voi kyllä vielä laittaa.

https://www.goodreads.com/poll/show/1...


message 8: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Vielä on muutama päivä aikaa äänestää, ja tällä hetkellä tilanne on tasan kirjojen Kiekkokaupunki, joka on siis romaani ruotsalaisesta pikkukaupungista ja sen jääkiekkojoukkueesta, ja Punakone ja vaahteranlehti, joka puolestaan on historioitsijan näkemys ajasta, jolloin kylmää sotaa käytiin myös jääkiekkokaukaloissa. Linkki äänestykseen on tuossa edellisessä viestissä. Rohkeasti vain kaikki tulokkaatkin äänestämään!


back to top