Suomalainen lukupiiri discussion

31 views
Oma kirjahylly -haaste > Nooran kirjahyllystä 2018

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Noora (last edited Jan 01, 2019 02:12AM) (new)

Noora | 873 comments Vuonna 2018 uusi yritys tämän haasteen kanssa. Sen verran paljon jäi harmittamaan edellinen epäonnistuminen tämän haasteen kanssa, että pakko laittaa ne kirjat tähän haasteeseen, jotka jäi viime vuoden haasteessa lukematta. Kirjat 1-5 olivat mukana siis jo 2017 vuoden omakirjahylly haasteessa.

✔1. Rikos ja rangaistus s.636 Luettu 27.1.
2. Kuvun alla s.1366
3. Kolme pienoisromaania s.226 ALOITETTU, mutta ei ehtinyt valmiiksi.
✔4. Puolinainen s.318 Luettu 18.3.
5. Miekkamyrsky 1 s.563
✔6. Tilkka s.336 Luettu 11.6.
---
✔7. Kova luu s.472 Luettu 25.8.
8. Kalmantanssi s.399
✔9. Enkä minä kuitenkaan soita s.71 Luettu 19.6.
10.Miekkamyrsky 2 s. 545
11. Tikli s.896
✔12. Hammaskeiju s.415 Luettu 3.8.

Kirjoja 6/12
Sivuja 2248/6279

Tämän listan ulkopuolelta luettuja omia kirjoja. En laita tähän ääni tai e-kirjoja, koska ne eivät ole kauan lukuvuoroaan odottaneet.

1. Hardline s.284 Luettu 3.8.
2. Hard Limit s. 238 Luettu 4.8.


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Kiinnostaa kuulla mitä mieltä olet tuosta Kuvun alla. Kingiä ei ole tullut luettua sitten teinivuosien mutta tuota olen kyllä harkinnut. Sarjaa tuli katsoa hetken aikaa mutta olen huono tv:n katsoja ja sekin sitten jäi.


message 3: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Tsemppiä uuteen yritykseen! Ja mun mielestäni tuo "epäonnistuminen" oli erittäin hyvä yritys, joten ei hätiä mitiä. Mulle kävi oman yritykseni kanssa paljon köpelömmin, mutta jatkan silti yrittämistä.

Noista sun listaamista kirjoista olen lukenut ainoastaan Kingin kirjan (josta tykkäsin). Martinin sarjasta olen lukenut vasta ensimmäinen osan, mutta toisen aion lukea joskus kun ehdin, ja ehkä jatkan siitä eteenpäinkin. Dostojevskiä olen joskus yrittänyt (pariakin kirjaa, joista listallasi oleva taisi olla toinen), mutta todennut, että ei ole mun juttu, joten en viitsi kiusata itseäni niillä. Voi olla, että muutan joskus mieltäni, tai sitten en.


message 4: by Noora (new)

Noora | 873 comments Ensimmäinen oman kirjahyllyn kirja saatu päätökseen. Toistaiseksi tässä haasteessa ollaan siis aikataulussa. Rikos ja rangaistus on vihdoinkin siis luettu ja samalla viime marraskuun lukupiiriin kirjaan voin vihdoinkin jotain kommentoida. En siis ala tähän sen tarkemmin kirjaa kommentoimaan, vaan laitan pohdinnat suoraan kirjan keskusteluihin. Rikos ja rangaistus kirjan sai myös melko helposti vielä tässä vaiheessa sijoitettua Helmet haasteeseen.


message 5: by Noora (new)

Noora | 873 comments Vihdoinkin sain yhden omakirjahyllyyn laitetuista kirjoista luettua. Sain siis tätä projektia hitusen kiinni, vaikka tosiasiassa luettuja pitäisi kyllä tässä vaiheessa olla jo kolme. Olen siirtänyt Puolinainen kirjan lukemista pitkään, koska siihen tarttuminen ja sen aiheuttamien mahdollisten tunteiden käsittelyä en halunnut tehdä. Minulle läheisillä ihmisillä on ollut suuria vaikeuksia lasten saannissa ja pelkäsin kirjan menevän liian tuskaiseksi.

Luin kirjan oikeastaan päivässä kun vain sain aloitettua. Kirja oli helppolukuinen. Mutta olin ehkä hitusen pettynyt, olen pitänyt Eve Hietaniemen kirjoista paljon ennen tätä ja siksi odotin kirjan olevan erinomainen. Vaikka asia on minulle tärkeä, niin valitettavasti se jäi melko kylmäksi. Vasta kirjan loppupuolella se meni tunteisiin. En nyt kerro enempää, etten spoilaa kirjaa, mutta olen hieman ihmeissäni, miksi kirjasta jäi hitusen vaisu fiilis.


message 6: by Noora (new)

Noora | 873 comments Vihdoin tämäkin haaste on edennyt yhdellä kirjalla, kun piti ottaa mukaan toukokuussa työreissuun ohuempi kirja, kuin mitä kesken oleva kirja oli/on. Eli otin mukaan hyllystäni kirjaston poistomyynnistä ostamani Tuomas Kyrön Tilkka. En saanut sitä juurikaan reissulla luettua, koska olin ihan kuitti työpäivien jälkeen ja tällä kertaa ajoin autolla, niin en voinut edistää kirjaa edes matkalla. Kirja eteni kotona hitaasti, koska se ei ollut minusta hyvä ja muutenkin lukemisinto on kadoksissa.

Tilkka kirja ei todellakaan ole Tuomas Kyrön parhaimpia kirjoja, toisaalta se on käsittääkseni hänen alkuvuosien tuotantoaa, joten annetaan se anteeksi. Siitä näkyy jo toki kirjoittajan tyyli ja osittain jopa mielensäpahoittajakin. Mutta kirjan hahmot menivät sekaisin minulla ja välillä tuntui kuin ne olisi menneet kirjailijallakin sekaisin. En saanut kirjasta tai henkilöiden tarinoista otetta, vaikkakin ote parani loppua kohden. Jossain vaiheessa se oli niin tylsä, että meinasin antaa kirjalle jopa yhden tähden, toisaalta annan yhden tähden vain niille kirjoille joita todella inhoan. En kuitenkaan inhonnut tätä kirjaa.

Kirjasta lähti sivut irti ja oli valitettavasti sen tasoinen, että en jaksanut korjata ja laittaa eteenpäin. Kirja sai hyvän jatkoelämän paperinkeräyksessä.


message 7: by Noora (last edited Jun 20, 2018 12:18AM) (new)

Noora | 873 comments Koska tämä haaste on edistynyt luvattoman hitaasti, niin lisäsin yhden vain vuoden verran lukuaan odottaneen runokirjan Enkä minä kuitenkaan soita tähän haasteeseen. Helpot 71 sivua siis. Vaikka meni siihen siltikin kaksi päivää kun runoja nyt ei pidä ahmia. :) Päätin että runot on ihan ok tähän haasteeseen, kun tässä haasteessa minulla on kuitenkin yksi yli tuhannen sivun kirjakin ja muutama paksumpi pitäisi vielä lisätä tuohon listaan jos vain uskaltaisin.

Kirjan on kirjoittanut partiotuttavani ja siksikin koin, että kirja pitäisi lukea pian. Yli vuoden se odotti yöpöydällä lukemistaan. Ei vain ole ollut runofiilistä. Vesisade sai minut ilmeisesti runolliseksi ja sain tartuttua tähän teokseen. Se oli oikein suloinen teos kaipauksesta, ikävästä, rakkaudesta, lähtemisestä ja palaamisesta.


message 8: by Noora (new)

Noora | 873 comments Jotta saisin tätäkin haastetta eteenpäin lisäsin oma kirjahyllyhaasteeseeni yhden helpon kirjan, jonka sain vielä Helmet haasteeseenkin mahtumaan. Eli Hammaskeiju on nyt luettu.

Omat lapseni on koulussa ja tässä kirjassa päästiin todella lähellä omia fiiliksiäni työn, perhe-elämän ja koulun yhdistämisestä, vaikka en ole edes yksinhuoltaja. Tässä teillekin yksi tarina jakoon. Kerran poikani soitti töihin, että joku on murtautunut taloomme, koska ovi on auki, eikä uskalla mennä sisälle katsomaan. Lähdin kotiin katsomaan tilannetta. Ulko-ovi olikin sepposen selällään, poika oli todennäköisesti laittanut oven huonosti kiinni lähtiessään kouluun. Kyseessä oli ennemminkin kotoa pois murtautuminen, syyllinen eli koiramme löytyi terassilta nautiskelemasta ulkoilmasta tuulettumaan jättämäni patjan päältä. Näitä sattumuksia on melkein yhtä paljon kuin Pasasen perheessä. Tosin virkavaltaa ei olla tarvittu vielä apuun, jos ei naapurin poliisi tuttua lasketa, jota pyysin kerran menemään meille sammuttamaan ulkovesihanan, jota poika ei saanut kiinni. :) Pidin kirjasta siis paljon, koska sen aiheeseen oli niin helppo samaistua.

Kirjassa käsiteltiin ja heräteltiin ajattelemaan myös vammaisten oikeuksia.


message 9: by Noora (new)

Noora | 873 comments Viime viikolla käytiin Kolin suunnilla reissaamassa. Sain sopivasti melkein kaikki keskeneräiset kirjat luettua ennen reissua. Vaihtoehtona olisi ollut raahata mukaan jompikumpi kirjaston tiiliskivi lainoista (Silmänkääntäjä tai Tuulenviemää). Päädyin lopulta valitsemaan näistä omista kirjoista ohuehkon ja helppolukuisen Kova luu kirjan, jonka joskus olen ostanut alepokkarilaarista. Kirja oli ihan viihdyttävä ja tarina romanttisen söpö. Ainoa miinus kirjalla oli se, että arvasin koko ajan miten se etenee, eikä lopussakaan tullut mitään yllätyksiä. Koska viihdyin kirjan parissa niin hyvin annoin neljä tähteä, vaikkakin kirjan todelliset ansiot lienee alhaisemmat.


message 10: by Noora (new)

Noora | 873 comments No eihän tämä haaste mennyt maaliin tänäkään vuonna. Tällä hetkellä luen loppuun tuota Kolme pienoisromaania, jonka olen aloittanut jo aikoja sitten. Nyt se tuntuu etenevän, kirjan kakkos romaani on hyvä toisin kuin se ensimmäinen oli pitkäveteinen, enkä saanut jatkettua kirjaa sen vuoksi. No loput näistä lukemattomista siirtyy vuoden 2019 oma kirjahyllyhaasteeseen.


message 11: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Minusta etenit haasteessa hyvin. Sun tavoitesivumäärä oli... hurja. Olisi ollut ihme, jos olisit saavuttanut sen. Noin 2500/3000 sivua ei ole ollenkaan huono suoritus. :)

Mulle jo toi Dostojevski on liikaa - olen yrittänyt myös paria muuta hänen kirjaansa, eikä vain uppoa. Sinähän sait sen luettua. Miekkamyrskyt aion lukea joskus (jahka saan ensin luettua niitä edeltävän kakkososan) ja Tikli on myös ollut lukulistallani jo jokusen vuoden. Myös tuo Puolinainen herätti nyt kiinnostukseni ja samoin Mäyrän runokirja, jos vaan löydän sen jostain... Pysytään kuulolla!


message 12: by Noora (new)

Noora | 873 comments Kolme pienoisromaaniakin on nyt luettu! Päivän myöhässä. :)
Sitä en kuitenkaan laita mihinkään haasteeseen kun se on aloitettu jo viime vuonna.

Mutta vielä tuosta viime vuoden haasteesta. Olen itseasiassa itsekin aika ylpeä tuosta Rikos ja rangaistus kirjan valmiiksi saamisesta. Enkä ole mitenkään pettynyt omaan tulokseeni, koska sain kuitenkin Helmet haasteen tehtyä! Ja melkein kaikki lukupiirin kirjat tuli luettua, joten en voi oikein vaatiakaan itseltäni enempää. Muutakin pitää tehdä kuin vain lukea.


message 13: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Jes, ihanaa kuulla, että osaat sentään olla tyytyväinenkin aikaansaannoksiisi! :-) Minä voisin kai nimetä elämänohjeekseni "luen, siis olen", mutta joo, muutakin pitää silti tehdä kuin vain lukea. Viime päivinä olen esimerkiksi jutellut ihmisten kanssa, katsellut leffoja ja pelannut lautapelejä. Välillä vallan mainioita touhuja!

Ai huh, sulla oli Helmet-haaste (taas) päätavoitteena. Kokeilin sitä toissa vuonna, mutta se ei oikein kolahtanut. Määritelmiin sopivien kirjojen vääntäminen tuntui jotenkin teennäiseltä ja oudolta, joten vaikka sain kirjat luettua ja vielä ajoissa, niin siitä jäi silti kumma fiilis. Seuraavana vuonna määritelmät kuulostivat vielä kummemmilta, joten jätin haasteen suosiolla väliin. Tää oma hylly -haaste sopii mulle paremmin. :)


back to top