Goodreads România discussion

217 views
Arhiva > Challenge 2018: Ce planuri de lectura aveti pentru 2018?

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Ca in fiecare an, incerc sa citesc cel putin cu o carte mai mult decat am citit anul trecut dar in 2018 nu cred ca am sa reusesc. Ah si incerc sa imi subtiez putin lista de to-read de asta m-am si gandit la challenge-ul pe care l-am propus.


message 2: by Dana (new)

Dana (danacorrs) La multi ani, si multe carti citite pe rafturi!


message 3: by Andra (new)

Andra Buzatu | 81 comments Chiar am o lista generoasa pentru anul 2018. Un amalgam de vechi si nou, arhicunoscut si scrieri de nisa, multe biografii.

Enumar doar cativa autori si carti: "Cum vad eu lumea" Albert Einstein, "Oamenii feticiti citesc si beau cafea", Aurora Liiceanu, Charles Bukowsky (ii mai dau o sansa), Dostoievski si Tolstoi, Aventurile lui Sherlock Holmes, David Lodge, Florin Lazarescu, Lucian Dan Teodorovici, Corina Ozon, "Scurta istorie a timpului" de Stephen Hawking, etc

Telul ar fi de macar 50 de carti.

Un an nou mai bun cu multe carti citite sa aveti!


message 4: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1083 comments Mulțumim de urări, un an nou cu cărți faine și autori pe măsură.

Eu de 2 ani am crescut ținta de la 4 la 5 cărți pe lună (în medie, evident). Și văd că mă cam țin de ea, așa că la fel rămâne și în 2018.

În ceea ce privește provocarea cu cititul cărților din raftul To-read de pe Goodreads, mi-am propus 15. Voi?


message 5: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Eu mi-am propus 6 carti din lista de to-read fiindca trec printr-o perioada destul de dificila pentru citit, fara energia de a mai citi ceva serios. Totusi urmaresc seria Southern Reach (Annihilation, Authority si Acceptance) de Jeff VanderMeer fiindca in februarie se va lansa filmul: https://www.youtube.com/watch?v=89OP7...


message 6: by Carmen (new)

Carmen Rotaru (carmenm5) | 1 comments Un An Nou incarcat de carti care sa ne imbogateasca spiritual!!! Eu imi propun sa citesc cel putin 15 carti in anul 2018 , printre care Kim de Rudyard Kipling si Opreste-te putin si priveste in jur de Haemin Sunim. Imi doresc sa citesc mai mult de 15 carti pe an insa timpul este limitat.


message 7: by Claudia (new)

Claudia Hotea (claudiahotea) | 35 comments Numarul meu magic la book goal este 84. Nu exista o explicatie clara de ce, desi sunt cateva posibile coincidente. Ce anume voi citi? Nici asta nu stiu exact. E clar toata seria Harry Potter daca tot am primit-o cadou si mi-am dorit-o mult. Plus orice imi va mai face cu ochiul sau va aparea insistent sau din senin in viata mea. Happy reading year tuturor!


message 8: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1083 comments Citeam undeva că Reading Goals are Useless - eu personal nu sunt de acord cu concluzia autorului, dar eram curios cum vi se pare și vouă.


message 9: by Claudia (new)

Claudia Hotea (claudiahotea) | 35 comments Eu cred ca a stabili un reading goal tine si de motivatie intrinseca, nu doar extrinseca. Si nu ar trebui ignorate nici stimulentele exterioare pentru a atinge un scop. Pana la urma fiecare activitate pe care o facem va avea in spate o impletire de motivatii si cu cat ne folosim de aceste unelte mai bine, cu atat suntem mai eficienti. Chiar si un goal mic propus e better than nothing. Pana la urma problema “de ce”-ului in actiunile noastre, e o zona gri. Articolul mie mi se pare mai mult un “atac” la politica Goodreads decat la reading goals. Si daca din Goodreads vezi doar partea comerciala, atunci sigur ca totul e o conspiratie mondiala. Sau nu. 😉😂


message 10: by Victor (last edited Jan 15, 2018 11:29PM) (new)

Victor | 1332 comments De acord cu tine, motivatia e o zona gri dar daca ti-ai lasa putin sange sa curga in mijlocul unei pentagrame inconjurata de lumanari la rascrucea dintre ani in fata unui laptop ruland www.goodreads.com, jurandu-ti numarul de carti pe care urmeaza sa-l citesti in anul care vine, poate ai lua in serios importanta "pledge-ului" cel putin pe cat o ia autorul articolului.

Diferenta dintre tine si el va fi atunci doar aceea ca autorul e de partea binelui ;)


message 11: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Ce-i drept cantitatea conteaza. Ca in orice activitate, practica duce spre calitate, liniile de cod sau liniile de text se cer rafinate dupa ce au fost citite sau scrise o data si pentru asta e goodreads aici. Ca vor sa isi vanda marfa pe langa cred ca e un rau necesar al societatii noastre impotriva caruia trebuie sa ne antrenam simtul critic si adevarata lupta a societatii de consum se duce intre publicitatea care vinde povesti si autocontrolul care nu vrea sa le cumpere.


message 12: by Sebastian (new)

Sebastian Radu (magicsebi) | 28 comments Vreau să vă spun de un proiect fain pornit pe reddit: A year of War and Peace. "Război și Pace" are 361 de capitole scurte, ceea ce înseamnă cam un capitol pe zi. Un băiat de acolo a început și un podcast în care citește un capitol după care îl discută. E o ocazie bună de a citi unul din cele mai mari romane (mare și la propriu și la figurat). :)


message 13: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1083 comments Sebastian wrote: "Vreau să vă spun de un proiect fain pornit pe reddit: A year of War and Peace. "Război și Pace" are 361 de capitole scurte, ceea ce înseamnă cam un capitol pe zi."

Cred că trebuie să ai voință de fier să te rezumi la un singur capitol pe zi și să aștepți un an ca să termini cartea. Probabil În căutarea timpului pierdut ar fi fost o carte mai potrivită pentru un astfel de proiect.


message 14: by Sebastian (new)

Sebastian Radu (magicsebi) | 28 comments Eh, poți să citești în avans și apoi să discuți cu lumea oricum. Sunt de acord cu Proust, poate vor trece la el anul viitor. Și apropo de asta, există un podcast asemănător, "Re-Joyce" de Frank Delaney, care discuta în detaliu, în doze de 5 minute, romanul Ulise al lui Joyce. Din păcate s-a oprit după vreo două treimi din roman pentru că prezentatorul a murit.


message 15: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1083 comments Claudia wrote: "Eu cred ca a stabili un reading goal tine si de motivatie intrinseca, nu doar extrinseca. Si nu ar trebui ignorate nici stimulentele exterioare pentru a atinge un scop.."

Sunt total de acord că dacă nu citești decât pentru a bifa un număr de cărți într-o listă, rezultatele vor fi probabil mediocre (deși nici atunci zero). La fel cum sunt de acord că e mai importantă calitatea decât numărul propriu-zis de cărți. Ca să nu mai vorbesc că sunt cărți pe care le citești una pe zi, și altele pe care le citești în două-trei luni...

Dar un reading challenge pe Goodreads se adresează în principiu celor care sunt deja cititori... e doar un instrument care te ajută să vezi cât din timpul tău liber reușești să îl direcționezi către lectură, și cât nu.

Mi se pare folositor, dar nu determinant. Să spui însă că efectele sale sunt zero e complet exagerat.


message 16: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1083 comments Sebastian wrote: "xistă un podcast asemănător, "Re-Joyce" de Frank Delaney, care discuta în detaliu, în doze de 5 minute, romanul Ulise al lui Joyce. Din păcate s-a oprit după vreo două treimi din roman pentru că prezentatorul a murit."

Avertisment amatorilor! :)


message 17: by Mirela (new)

Mirela | 19 comments Articolul sustine ca anumite studii demonstreaza ca exista un efect negativ asupra motivatiei intrinseci daca suntem constransi din exterior.... si asa mai departe.

Dar la fel de bine exista si studii care spun ca sunt mai multe sanse sa realizezi un obiectiv propus daca il vizualizezi, deci daca il scrii si il revizuiesti periodic. Studiile mai spun ca ‘the things that get scheduled are the things that get done”. De ce nu ar fi ideile acestea valabile si pentru citit? 😊

Sa iti setezi un reading goal si sa incerci sa te tii de el iti “garanteaza" ca o sa citesti, mai mult sau mai putin decat ti-ai propus, dar citesti 😊.


message 18: by Mihai Bogdan (new)

Mihai Bogdan Volosincu Mi am propus sa citest cel putin 100 de carti. E un numar mare pentru mine dar sper sa reusesc. Cat despre ce voi citi, o sa incerc sa citesc si carti din domenii si stiluri diferite.


message 19: by Razvan (new)

Razvan Rogoz | 4 comments Mi-am vandut Kindle-ul la inceputul anului si de atunci, cred ca am citit 17 carti. Mi-am cumparat unul nou si am terminat trei carti in doua saptamani.

Mi-ar placea sa citesc 52 de carti dar nu cred ca mai am timp. Oricum nu conteaza. O fac din placere.


message 20: by Victor (new)

Victor | 1332 comments Razvan wrote: "Mi-am vandut Kindle-ul la inceputul anului si de atunci, cred ca am citit 17 carti. Mi-am cumparat unul nou si am terminat trei carti in doua saptamani.

Mi-ar placea sa citesc 52 de carti dar nu c..."


Fac ca mine, cand ramai in urma citeste comics-uri :) Mai ales ca anul asta a fost unul nominalizat la Man Booker, cel mai prestigios...alea alea. Bine, is foarte circumstantiale ca nu le poti citi de pe kindle.


message 21: by Razvan (new)

Razvan Rogoz | 4 comments Nu m-au atras niciodata, chiar am incercat. Sunt in Asia, sunt extrem de populare. Hentai pe cealalta parte ... :)


back to top