Suomalainen lukupiiri discussion

27 views
Oma kirjahylly -haaste > Peonyn kirjahyllyyn hautautuneet

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Peony (last edited Dec 23, 2018 09:32AM) (new)

Peony (peony79) | 723 comments Minäkin laitan itselleni kirjahyllyhaasteen vuodelle 2018. Niin paljon on luettavaa omiin hyllyihin kertynyt.

1. Eleanor Catton: Valontuojat (724 s.)
2. Margaret Mitchell: Tuulen viemää (894 s.)
3. Michael White: Firenzen salaliitto (352 s.)
4. Kristina Carlson: Maan ääreen (192 s.)
5. Siri Hustvedt: Lumous (263 s.)
6. J. K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi (698 s.)
********************
7. Juhani Aho: Omatunto (148 s.)
8. Richard Llewellyn: Vihreä oli laaksoni (478 s.)
9. Donna Tartt: Tikli (893 s.)
10. Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen (411 s.)
11. Nadifa Mohamed: Kadotettujen hedelmätarha (283 s.)
12. Alice Walker: Häivähdys purppuraa (361 s.)


4/12

Yht. s. 1666/5697

Ekstrat:

Enni Mustonen: Kukkia Piretille


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minä olen jo melko lailla päättänyt, että kesällä luetaan tiiliskiviklassikkona Tuulen viemää... Riippunee kevään kirjasta, onko aika kesä-heinä- vai heinä-elokuu.


message 3: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments No sehän sopisi paremmin kuin hyvin! Noin isosta opuksesta onkin kiva keskustella muiden kanssa.

Mun hyllyillä on metreittäin lukematonta tavaraa. Pitää lisäillä tänne näitä, joita olen jo kauan halunnut lukea. ..mutta vähän sillä silmällä kuinka ne saisi upotettua noihin haasteisiin, joihin jo osallistun. :)


message 4: by Desertorum (new)

Desertorum | 1172 comments Tuo Valontuojat oli mielestäni niin hieno!


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Mihin muuten meinasit sijoittaa Maan ääreen? Löytyy itseltänikin nimittäin. Ai nii, menisi ainakin aakkosjärjestyksessä olevaan nimeen, mutta siihen haluaisin mieluummin vähintään kolmisanaisen nimen.

Jos lukisin kirjoja useampaan kertaan, niin Tuulen viemää olisi kärkisijoilla. "Valitettavasti" muistan sen silti sen verran hyvin ekasta lukukerrasta, että tuntuu vähän turhalta lukea toistamiseen. (Sherlockien kohdalla tilanne on vähän erilainen.) Mutta se taisi saada kuitenkin sen verran kannatusta eri keskusteluissa, joten ajattelin valita sen ilman eri äänestystä.


message 6: by Peony (last edited Dec 30, 2017 09:43AM) (new)

Peony (peony79) | 723 comments Kuvitelkaa, löysin tuon Valontuojat ihan uudenveroisessa kunnossa kirjaston kierrätyshyllyltä! Voitte arvata, että käpälä kävi aika nopeesti siihen kiinni. Tosi paljon saanut booktubessa suitsutusta. Silti ei tullut sitä viime vuonna luettua vielä, vaikka alkuvuodesta tuon löydön tein.

Maan ääreen-kirjalle en oo kyllä mäkään vielä keksinyt muuta sijoituspaikkaa kuin tuon aakkos-kohdan. Olisi vaan hieman liian helppo kohta kahdella sanalla. Kirja voisi mennä kohtiin "kertoo paikasta jossa et ole käynyt", "kirjassa muutetaan"(?).."selviytymistarina" se ei ehkä ole. Saattaa tosin olla "surullinen tarina".


message 7: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Ekaa kuutta kipaletta ei kai vielä ollut pitänyt lyödä lukkoon, joten vaihdoin siellä vähän kirjojen paikkoja. Olen jo alustavasti laittanut noita kirjoja tuohon alempaankin listaan (7-12). Sitä saatan rukkailla vielä tässä ennen kuin se pitää "jäädyttää".


message 8: by Lumissa (new)

Lumissa | 815 comments Minulla on Tikli odottanut tuolla Kindlellä jo varmaan vuoden, että uskaltaisin edes aloittaa mokomaa järkälettä, mutta en viitsinyt sitä formaattinsa takia valita omaan oma hylly -haasteeseeni mukaan. Johonkin muuhun haasteeseen (Helmet tai Popsugar) sen varmaan kyllä saisi ujutettua ja mietinkin, pitäisikö tästä laittaa pystyyn oma lukupiirikeskustelu jossain vaiheessa vuotta? Muistaakseni kirja oli kuitenkin jollain muullakin mukana oma hylly -haasteessa, joten eiköhän siitä jotain keskustelua saisi aikaan, tai edes tsemppiryhmän lukemisen venyessä :)


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments No sopisihan se siihen kohtaan, jossa "Kirjaan tarttuminen hieman pelottaa". :D Ja juu, ketjun voi laittaa pystyyn ulkomaiseen kaunokirjallisuuteen, Pulitzer on jo ihan hyvä syy sellaiseen.


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1172 comments Minulla on se ainakin omalla listalla! :)


message 11: by Noora (new)

Noora | 884 comments Tikli on minunkin kaapissa odottamassa inspiraatiota, mutta kun sekin on niin kamalan paksu kirja.


message 12: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Tikliä en voi varsinaisesti sanoa "kirjahyllyyn hautautuneeksi" kirjaksi, koska ostin sen vasta viime kesänä kirja-alesta, kun sai kympillä 3 pokkaria. Myöhemmin olen todennut formaatin aika kehnoksi valinnaksi..kirjasinkoko tekstissä on semmosta itikan silmän luokkaa. Ja niin kuin kaikki isot opukset, jotka on omassa hyllyssä vailla määräpäivää, niin ne ovat vaarassa siirtyä aina siihen seuraavaan kuukauteen, vuoteen..

Itse kirjaa en toisaalta pelkää hirveämmin aloittaa, sillä ostohetken jälkeen kun halusin vain vähän kurkistaa miten kirja alkaa, niin imaisin ihan vahingossa yli 30 sivua tähän tsekkaamiseen. Päätin kuitenkin etten ala lukea kirjaa, koska silloin oli useampi kirja kesken ja menossa vanhaksi (pari erittäin suosittua kauan jonotettua kirjaa kirjastosta). Eli teksti ei ainakaan tökkinyt yhtään alussa ja lukeminen lähti suoraan käyntiin..tiedä sitten kuinka kauan silmät jaksaa noita kärpäsenkakka-kirjaimia. Pitänee lukea suurennuslasin kanssa! :D


message 13: by Lumissa (new)

Lumissa | 815 comments Peony wrote: "Myöhemmin olen todennut formaatin aika kehnoksi valinnaksi..kirjasinkoko tekstissä on semmosta itikan silmän luokkaa. Ja niin kuin kaikki isot opukset, jotka on omassa hyllyssä vailla määräpäivää, niin ne ovat vaarassa siirtyä aina siihen seuraavaan kuukauteen, vuoteen..."

Voin tunnustaa, että itse lahjoitin muuton yhteydessä jostain alesta hommatun Täällä Pohjantähden alla 1 - 3 -yhteisniteen avaamattomana keräykseen ja ostin e-kirjat tilalle Elisa Kirjan joulualesta... :D Money well spent! Ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun näin käy.

Mutta hei, minäpä laitan Tiklille oman keskustelun tuonne Tytin ehdottamaan kansioon. Liittykää mukaan ehtiessänne, itse varmaan uskaltaudun aloittamaan kuun vaihteessa, kun kirjastopinon puolella alkavat eräpäivät mennä umpeen.


message 14: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Lumissa wrote: "ostin e-kirjat tilalle Elisa Kirjan joulualesta..."

Ja itsehän ostin äänikirjaversiot samaisesta alesta, onnistuin perustelemaan ne itselleni paremmin.


message 15: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Ei kyllä nyt voi sanoa parhaalla tahdollakaan, että tämä haaste olisi edes hieman onnistunut. Kyllä meni kirjavalinnat ohi omien hyllyjen tänä vuonna nyt oikein erityisen tarkasti! :D Muina vuosina, kun en ole edes tällaista haastetta yrittänyt olen varmasti lukenut enemmän omia kirjojani! Keskityin kovasti suorittamaan helmet- ja genre-haastetta, joita priorisoin tämän ohi.. ja lisäksi luin muutamia lukupiirikirjoja. Onneksi tosiaan oli yksi lukupiirikirja tuo Tuulen viemää, että edes tuli se omasta hyllystä lukaistua. 1/3 listasta on kuitenkin tosi kehnosti..olisi sentään nyt edes puolet pitänyt saada luettua! Taidan ensi vuonna laittaa uuden kirjahyllyhaasteen kierrokseen ja yrittää huomioida omia kirjojani nyt paremmin kuin nyt tuli tehtyä. Mutta tästä haasteesta viisastuneena en tunge sinne useita hyllyilläni odottavia tiiliskiviä. Muut ehkä...mutta Tiklin kanssa odotan kyllä ensimmäisen puoliskon, josko on tullut ekat 6 kirjaa helposti luettua ja sitten vasta tukitaan uutta tiiliskiveä tuuttiin. :)


message 16: by Desertorum (new)

Desertorum | 1172 comments Minä päädyin myös ensi vuoden kanssa siihen, että vähennän tiiliskivien määrää. Tänä vuonna jää yksi tai kaksi pitkää kirjaa lukematta. Ja suurin osa oli tänä vuonna tiiliskiviä, joita tähän haasteeseen suunnittelin, koska ajattelin että kirjoja on määrällisesti niin vähän. Olisin varmasti helposti pystynyt lukemaan kaikki haasteen kirjat mutta välillä noihin tiiliskiviin oli vain henkisesti niin hankala tarttua, että en sitten tosiaan tarttunut!


message 17: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Juu mullakin taisi muodostua tässä haasteessa juurikin tuommonen henkinen este.. Kun jotenkin ei sattunut juuri huvittamaan nuo valitut kirjat sillä hetkellä kun olisi voinut ottaa hyllyltä uutta kirjaa lukuun, niin vaikka pystynkin aina lukaista 200-300+ sivua ihan mitä tahansa kirjaa vaikka ei ko. aihe juuri silloin valtavasti kiinnostaisi, niin 600-800 sivua tuntuu sitten jo sellaiselta, että tulee olemaan aikamoista tarpomista se kirja. Ja kun noita vapaita välikköjä oli aika vähän jos halusi kaikki muut kirjat saada haasteisiin luettua, niin tuli ikäänkuin luovutettua aika aikaisin, kun tuntui epärealistiselta saada kuitenkaan tätä haastetta enää pakettiin. Ensi vuonna taidan ottaa helmet-haasteen aika vasemmalla kädellä, että tulee täytettyä jos on tullakseen.. Voisin vähän skarpata näiden omien kirjojen kanssa.


message 18: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä suosittelen valitsemaan tämän haasteen kirjat niin, että ne sopivat Helmet- ja Popsugar-haasteisiin, koska sitten on tuplasti motivaatiota saada kyseiset kirjat luettuakin. Satunnaiset kirjastopaastot edistävät myös haasteen etenemistä.

Lyhyempiin kirjoihin on helpompi tarttua, mutta toisaalta haaste kannustaa tarttumaan myös niihin pitkään hyllyssä lojuneisiin tiiliskiviin. Mähän onnistuin myös valitsemaan tälle vuodelle omasta hyllystä lähes 7000 sivua, joista lähes tuhat on vielä lukematta, mutta onhan tässä vielä hetki tätä vuotta jäljellä... Joulun alla vaan on ollut niin paljon muutakin tekemistä.


message 19: by Noora (new)

Noora | 884 comments Samaa harkitsen minäkin, et tiiliskiviä vähemmän. Tosin meinaan siirtää tänä vuonna lukematta jääneet taas haasteeseen ja ne jäljellä olevat on just niitä tiiliskiviä. Ohuemmat tuli luettua.


message 20: by Peony (last edited Dec 25, 2018 07:04AM) (new)

Peony (peony79) | 723 comments Tämä 12 listan laatiminenhan ei poista sitä mahdollisuutta, että luen jonkun extra-tiiliskiven hyllystäni vuoden mittaan.. mutta en taida laittaa sitoumuksia niiden lukemiseen sen enempää kuin parin kirjan verran, koska se vaikuttaa hiukan lyövän ilmat ja innon pihalle multa tämän haasteen kohdalla. 😄 Katson millainen psykologinen vaikutus tällä on suoriutumiseeni seuraavan vuoden aikana.😉


back to top