Suomalainen lukupiiri discussion

56 views
Helmet 2018 > Mihin tämä sopisi?

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments En tiedä, onko tällaiselle ketjulle erityisesti tarvetta, mutta ainakin itselläni on mielessä muutamia kirjoja, jotka haluaisin lukea tai olen jopa aikomassa lukea ensi/tänä vuonna, mutta jotka eivät ehkä helposti löydä paikkaansa haasteessa. Tässä ketjussa voi siis kysyä ehdotuksia toisinpäin, josko joku olisi kirjan jo aiemmin lukenut tai tuntisi sen jotenkin muuten.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Dec 29, 2017 11:29AM) (new)

Tytti | 2539 comments Minulla olisi siis aikomuksena tänä vuonna lukea Sherlock Holmes ‒ Kootut kertomukset, josta periaatteessa voisin täyttää viisi, tai jopa kuusi, kohtaa, sillä lasken siinä olevan viisi erillistä novellikokoelmaa yksissä kansissa. (Yksi kohtahan on novellikokoelma, joten se auttaisi vähän.)

Toisena olen ajatellut lukevani Muumi-kirjat, joita olisi siis yhdeksän, joille puolelle löytynee helppo sijoitus. (Yhdestä muuten löytyy lohikäärmekin, kuulemma, jee!)

Täällä Pohjantähden alla olisi minulla kolmena äänikirjana, jotka yritän kuunnella tässä alkuvuodesta, mutta niille en vielä ole huomannut sopivaa kohtaa. Onhan se tietenkin käännetty muille kielille, mutta...

Lisäksi houkuttelisi myös Paul Austerin New York -trilogia, jonka kirjat eivät eivät ole turhan pitkiä ja muutenkin kiinnostaisi lukea häneltä jotain. Ensimmäinen Lasikaupunki ehkä menisi kirjan lukemista koskevaan kohtaan, mutta muista ei ole vielä tietoakaan.


message 3: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Niin joo - Täällä Pohjantähden alla! Siinähän on yksivärinen kansi! Olen yrittänyt funtsia yksväristä kantta ja kirjaa, jonka muutenkin haluan lukea ja tuo kun on muutekin lukulistalla. Koko trilogia olisi mukava lukea, mutta saapa nähdä miten etenee samaan aikaan kaikkien haasteiden kanssa.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Hah, eipä tullut minullekaan mieleen! Ja toka osa menisi sitten ehkä ensimmäisen maailmansodan aikaiseksi kirjaksi, tosin siihen voi tulla toinenkin sopiva lukupiirikirja vielä, vuosipäivän takia.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Ja jos ei muita kohtia löydy, niin eikös tuo Täällä Pohjatähden alla mene sitten ainakin siihen 6.kohtaan; kirja on julkaistu useammassa formaatissa. Jos sillä nyt haetaan e-kirjat, äänikirjat jne.


message 6: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Joo, mutta siihen kyllä nykyisin menee aika moni muukin, ja minullakin on jo tungosta sille paikalle tätä menoa. Vähän tylsä kohta, varsinkin jos sen sitten lukee ihan tavallisena kirjana, kuten kaikki muutkin. Vaikeampaa olisi ehkä löytää kirja, jota ei olisi saatavilla kuin tavallisena kirjana...


message 7: by Peony (last edited Dec 30, 2017 05:57AM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Jätän tuon kohdan varmaan sellaiseksi hengähdystauoksi, kun mikään rajatumpi kirja ei kiinnosta, niin sitten voi lukea ihan mitä haluaa Kindlestä! :D Pitäisi heti alkuun funtsia ainakin joku viisi hankalinta ja mahdollisesti vastenmielisintä kohtaa ja lukea ne heti vuoden alkuun, että olisi sitten näitä helppoja jäljellä...eikä toisinpäin, että eka lukaisee helpot nakit ja sitten ei ole enää kuin hankalia kohtia.

Luen tämän vuoden Finlandia-voittajan (Hurmeen Niemen) kyllä 2018, mutta en ole vielä kekannut sille sijoituspaikkaa. Toki tuolla on "Kirjan nimessä on yksi sana", mutta tuo kohta on juuri yksi tämmöinen "hengähdysrasti" mulle, johon sopii ihan älytön määrä kirjoja, joten jos löydän mitään spesifimpää kohtaa Niemi-kirjalle, niin laitan mieluummin siihen.


message 8: by Elina (new)

Elina (elluetut) | 65 comments Peony wrote: "Niin joo - Täällä Pohjantähden alla! Siinähän on yksivärinen kansi! Olen yrittänyt funtsia yksväristä kantta ja kirjaa, jonka muutenkin haluan lukea ja tuo kun on muutekin lukulistalla. Koko trilog..."

Hei jee niin onkin! Kiitos!


message 9: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Huomasin just tarkemmin tihrustaessa, että tekstin lisäksi Täällä Pohjantähden alla-kirjassa on joku tähtöskuva, joka on vaalea. Höh..meneekö siis yksivärisestä? Leena Krohnin Matemaattisia olioita ja jaettuja unia, olisi aika yksivärinen kun kirjaimetkin (kannen lisäksi) on yhtä kultaista lukuunottamatta hopeisia.

Te jotka olette lukeneet Valontuojat (Eleanor Catton), niin onko idiksiä mihin hankalempiin kohtiin tuo saattaisi sopia? Ajattelin, että sijoitan sen "kertoo paikasta jossa et ole käynyt"-kohtaan. Kirjassa toki myös muutetaan ja siinä on meri. Noita "kirjassa muutetaan"-tarinoita vaan esiintyy niin monessa opuksessa, että sellaisen löytäminen ei ole temppu eikä mikään. Entäs Donna Tarttin Tikli? Haluaisin sen lukea tänä vuonna.


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minäkin huomasin sen tähden, mutta pitäisin sitä kyllä tarpeeksi yksivärisenä, ainakin itselleni. Jos se olis jollain muulla värillä, niin sitten en, mutta valkoinen ja musta ovat sellaisia neutraaleja, ja yleensä kannessa on sentään "jotain".

Menisikö Tikli koulunkäyntiin? Sen päähahmohan on teini-ikäinen poika, tietääkseni.


message 11: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Tuota kanssa mietin, että opiskellaanko siinä kirjassa. Koulunkäyntiin menee kyllä myös Harry Potter ja Jumalat juhlivat öisin kiinnostaisi myös. Harmi että ei ollut esim. "maalauksella tärkeä rooli" tuon runo-kohdan sijaan. :) On se jos noin tuhdin tarinan aikana ei tapahdu mitään mikä menisi johonkin haastekohtaan. :D


message 12: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Valontuojat sopisi ainakin kohtii; 1, 6 (oletan), 23 ja 46. Eli en ainakaan oikein keksi mitään kovin vaikeita kohtia mihin se kävisi. Ehkä 33. Selviytymistarina voisi myös sopia, riippuu miten sitä tulkitsee.

Tikli olisi itsellä Oma kirjahylly-haasteessa, joten toivon mukaan se sopii mukavasti johonkin.


message 13: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Tuo genre-haasteen helmikuun kirja, eli Vaimotesti, ei ilmeisesti juuri sovi mihinkään kohtaan tässä haasteessa? Ellei sitten laita sitä "kirjan nimessä on yksi sana"-kohtaan, johon nyt on muutenkin tunkua. Kirjassa oletettavasti "käy hyvin", mutta tuossa kohdin mulla on jo luettuna kirja. Voisko sanoa, että kirjassa luodaan/syntyy jotain uutta, jos tulkitsee tuon vaimotesti-kyselyn sellaiseksi? No ehkä hiukan kaukaa haettu. Heh heh. Taitaa Vaimotesti jäädä haasteen ulkopuolelle.


message 14: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (last edited Jan 17, 2018 02:33PM) (new)

Annamariah | 1764 comments Sille on olemassa yksi jatko-osa, eli jos tulkitsee kaksi kirjaa sarjaksi, sen voi sijoittaa kohtaan 3. Kirja on myös julkaistu monessa eri formaatissa (paperi-, ääni- ja e-kirjana), kuten useimmat kirjat nykyään. Graeme Simsion on syntynyt Uudessa-Seelannissa, mutta asuu Australiassa, eli kai hänet voi laskea jonkin sortin maahanmuuttajaksi?


message 15: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Jospa tökkään sen "eri formaateissa"-kohtaan. Jossain vaiheessa siihen kuitenkin joku on laitettava. Tosin olin ajatellut siihen jotain, minkä itse luen sähköisenä esimerkiksi. Frankenstein menee kuitenkin tuohon "luodaan/syntyy jotain uutta"-kohtaan.


message 16: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 18, 2018 07:56AM) (new)

Tytti | 2539 comments No lukematta kirjaa pitäisin mahdollisenä myös, että siinä luetaan kirjaa (heh), siinä voisi olla myös viittauksia populäärikulttuuriin (tyyliin Tinder-deittailu tms.), monelle se sopisi varmaan myös kirjaksi paikasta, jossa ei ole käynyt, eikös tämä vaimoke myös opiskele, voisikohan olla jotain vanhemmuudesta... no ei ehkä siitä kuitenkaan. Ja niin, jos erittäin tiukille vetää, niin voihan lukupiirikirjoja ajatella myös "ystävien" sinulle valitseminakin... :D


message 17: by Peony (last edited Jan 18, 2018 08:20AM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Hehe.. No..ei se kuitenkaan hirveämmin haittaa jos ja kun kirjoja jää haasteiden ulkopuolelle. Yllättävän nopsaan on kuitenkin jo kertynyt noita haastekohtia suoritetuksi. Vaikka merkkaisi niitäkin kohtia, joita ikäänkuin säästi "helpoiksi nakeiksi", niin samahan se on vaikka tulee jo aika alussa täyteen. Kiva nähdä kuitenkin sekin, että haaste etenee ja kiteytyy ne helpommin aukijäävät kohdat sieltä kaikkien haastekohtien joukosta. Kun nyt tulisi joku kirja vastaan, jonka päähenkilö haluaisin olla! :D Ei taida löytyä sellaista näistä lähiaikojen lukuvuorossa olevista. Ei Pohjantähdistä, Vaimotestistä eikä Frankensteinista. >D Saa nähdä josko luen helmikuun romantiikka-genreen jonkun kirjan, jonka päähenkilön paikalle olisin valmis..hihii.


message 18: by Elina (new)

Elina (elluetut) | 65 comments Peony wrote: "Tuo genre-haasteen helmikuun kirja, eli Vaimotesti, ei ilmeisesti juuri sovi mihinkään kohtaan tässä haasteessa? Ellei sitten laita sitä "kirjan nimessä on yksi sana"-kohtaan, johon nyt on muutenki..."

Mä ruksasin nämä: 1 kirjassa muutetaan, 3 aloittaa sarjan, 6 useapi formaatti, 11 käy hyvin, 14 useampi maa, 16 luetaan kirjaa, 22 populaarikulttuuri, 26 paikka jossa et ole käynyt, 34 syntyy tai luodaan uutta, 46 nimessä yksi sana. Laitoin itse tuohon viimeiseen vaihtoehtoon, mutta en tiedä jääkö se siihen.


back to top