Suomalainen lukupiiri discussion

37 views
Helmet 2018 > 3. Kirja aloittaa sarjan (3.)

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Elina (last edited Dec 29, 2017 11:26AM) (new)

Elina (elluetut) | 65 comments Mä aion lukea vihdoin Salla Simukan Punainen kuin veri, koska se on odottanut lukemistaan ties kuinka kauan.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä yritän saada vuonna 2018 luettua sarjoja mahdollisimman paljon loppuun enkä aloittaa uusia... Mutta on mulla kyllä tbr-listalla vaikka kuinka monta sarjaa, joihin en ole vielä tarttunut.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minulla olisi tähän montakin vaihtoehtoa, mutta Koskinen ja siimamies on vahvoilla.


message 5: by Desertorum (last edited Dec 30, 2017 04:26AM) (new)

Desertorum | 1143 comments Sama kuin Annamariahilla, kuhan nyt sais jotain sarjoja edes valmiiksi...mutta olen päättänyt että kun saan 2 sarjaa loppuun, niin saan aloittaa uuden.
Noita pitkiä sarjoja (Outlander, Poldark...) on niin monta, etten yritä edes saada niitä kaikkia luettua ensi vuonna vielä loppuun. Paitsi tietysti jos sarja alkaa tympiä, saattaa se jäädä kesken.


message 6: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Mullakin on miljoona sarjaa kesken. Monen niistä olen aloittanut tietämättä, että kirja aloittaa sarjan, joten noita on päässyt kertymään ja vuosia "vaiheessa" olevia sarjoja (Kadonnutta aikaa etsimässä, Genjin tarina, Syrjästäkatsojan tarinoita, Kähkösen Kuopio-sarja, pari dekkari-sarjaa, Harry Potter, Näkijän taru...) roikkuu niin paljon, että hiukan pitkin hampain aloitan uusia. Mutta toki useita sarjojen ekoja kirjoja on mun TBR-listassa, joita haluan lukea. Voisi aloittaa vaikka jonkun trilogian, jotta ei avaisi ovea johonkin iki-sarjaan vielä nyt kun on noin paljon noita muita kesken. Philip Rothin Amerikkalainen pastoraali ei oikeastaan aloita varsinaista tarinallista kirjasarjaa, vaikka onkin eka Amerikkalaisen trilogian kirja. Hmm.. ja jonkun kevyemmän kirjasarjan lukeminen sujuu kyllä nopeammin kuin tuon trilogian. Tuulen nimi?


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Austerin Lasikaupunki aloittaa New York -trilogian, ekalla osalla on pituutta 145 sivua, toinen taitaa olla vielä lyhyempi. Koko trilogia on ilmestynyt 352-sivuisena pokkarina New York -trilogia, joten varmaan menisi ihan nopeasti.

Itse kyllä voin aloittaa jonkin sarjan jatkamatta sitä välttämättä, ellen tietysti pidä siitä kovasti. Varsinkin dekkareissa sillä ei ole niin väliäkään, kun en fantasiaa ym. lue oikeastaan ollenkaan.


message 8: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Tämä kohta ei varsinaisesti ilahduttanut minua, koska olen juuri aloittanut vahingossa muutaman sarjan.

Voisitteko vinkata jotain nopealukuista sarjaa, mielellään historiallista fiktiota? Kielenä suomi tai englanti.


message 9: by Peony (last edited Dec 31, 2017 04:13AM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Minä suosittelen Eira Pättikankaan Helmisimpukka-trilogiaa. Eka kirja "Helmisimpukka". Siinä osa puhuu aika leveetä pohojammaata, mutta mua ei murteet haittaa. Tuo sarja on mun mielestä niin ihanan metsäinen. Sijoittuu 1300-luvun tiettömään metsäsuomeen, Kyröjokilaaksoon. En ymmärrä miksi tuolla ei ole enemmän lukijoita.


message 10: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Jos haastetta suunnitellessa on kasaantunut hiukan liikaa tiiliskiviä lukulistoille, niin tähän haastekohtaan löytyy dekkarin ystävälle helppo nakki Matthew Costellon Murha Thamesin varrella. Tuo on uusi dekkarisarja "kiireiselle ihmiselle". Julkaistaan vain sähkö- ja äänikirjoina.


message 11: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Tuli sitten aloitettua Barsoomin lukeminen kirjalla John Carter - Marsin sankari. Pitkään on ollut tarkoitus näihin tarttua, mutta nyt vasta tuli oikeasti toteutettua ajatus. Pitänee jatkaa sarjan parissa.

Lukutottumukseni sarjojen suhteen ovat kyllä lievästi sanottuna kaoottiset, joten uusien aloittaminen ei aiheuta harmaita hiuksia vaikka paljon on keskenkin. Ne etenevät miten milloinkin ja välissä voi olla vaikka miten pitkiä taukoja, kun luen välissä kaikkea ihan muuta. Noh, mun lukutottumukset on muutenkin ihan täyttä sillisalaattia. :D


back to top