Suomalainen lukupiiri discussion

35 views
Helmet 2018 > 4. Kirjan nimessä on jokin paikka (4.)

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Päätin laittaaa Seleesian näkijän tähän kohtaan. Kirja sijoittuu suureksi osaksi fiktiiviseen valtioon nimeltä Seleesia.

Toinen vaihtoehto jonka kerkesin jo lukea tänä vuonna olisi ollut Amerikan psyko, mutta se meni muualle.


message 3: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Mä ajattelin ensin laittaa tähän Nadifa Mohamedin Kadotettujen hedelmätarhan, jonka nimi on kiistämättä paikka, vaikkei ehkä täysin sellainen kuin tässä tarkoitettiin. Ensin ehti kuitenkin lohtusarjani Roomalaismysteerien Dolphins of Laurentum. Hyvin kirjoitetuista lastendekkareista pitävälle voin muuten suositella ko. sarjaa, sillä meljein jokaisessa osassa on paikka. Ensimmäinen on nimeltään Ostian koirat.


message 4: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Mä olen vähän suunnitellut sijoittavani tähän Dee Brownin Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen. Tuo on ollut vuosia lukulistallani. Ei vaan tule luetuksi kun kirja on varmasti raskas ja masentava. En yleensä välttele masentavia kirjoja, mutta jotenkin tuo "native american"-osasto masentaa kun tietää miten hommassa on käynyt, eikä paluuta ole.


message 5: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Taidankin sijoittaa tuon Wounded Knee-jutskan kirjaksi, johon pelottaa tarttua. Muuten ei ehkä löydy semmosta kirjaa, jonka lukeminen jotenkin "pelottaisi".

Mitä olette mieltä, sopiiko tähän kohtaan Pohjolan porteilla (Mervi Heikkilä)? Onko "Pohjola" vähän liian häilyvä käsite? Varsinkin kun se tuossa kirjassa on suomalainen tarujen Pohjola.


back to top